facebook
Connect with us

Statul totalitarist-vaccinist nu se lasă: periculosul om sănătos Novak Djokovici este trimis din nou la centrul de detenție al imigranților, după ce expulzarea sa a fost amânată în așteptarea unei noi decizii judecătorești

Published

on

    RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!      

Novak Djokovici se va întoarce în detenție sâmbătă dimineață, după ce expulzarea sa a fost amânată de guvernul australian, pentru a-i permite să conteste decizia în instanță, în speranța că va fi lăsat să rămână în țară pentru a-și apăra titlul de la Australian Open săptămâna viitoare.

  

   După ce viza numărului unu al tenisului mondial a fost astăzi anulată pentru a doua oară de autoritățile australiene, sârbul a făcut apel vineri, însă cazul său a fost transferat la Curtea Federală.  Judecătorul Anthony Kelly – care a revocat luni anularea vizei inițiale – a declarat că o nouă instanță și un nou judecător vor trebui să analizeze contestația făcută de avocații tenismenului împotriva celei de-a doua anulări a vizei de ședere. 

  Între timp, Djokovici va fi reținut începând de sâmbătă, de la ora 8:00, cu excepția cazului în care va participa la audieri online din birourile avocaților săi, cu ofițeri ai Poliției de Frontieră dispuși la același etaj, a declarat avocatul guvernului australian, Stephen Lloyd, citat de The Daily Mail.   Ofițerii de la Imigrări au revocat viza lui Djokovici, pretinzând că numărul 1 mondial de tenis, care nu este vaccinat anti-Covid, ar putea reprezenta un risc pentru comunitate. Acuzația este de fapt doar o presupunere lipsită de dovezi, având în vedere că sportivul are dovada trecerii prin boală în luna decembrie, care este acceptată pe plan internațional ca alternativă la vaccinare timp de 6 luni de zile. Mai mult, chiar guvernul statului Victoria îi acordase sârbului o scutire medicală justificată de trecerea acestuia prin boală. Autoritățile australiene se pun astfel într-o lumină ridicolă, negând documente emise chiar în țara lor. Acest comportament discreționar dă de bănuit că totul este o comandă politică, mai ales că alți sportivi au fost lăsați să participe la Australian Open, pe când Djojkovici, care a câștigat acest turneu de 9 ori, este oprit de la o nouă participare.

  Avocații sârbului au ripostat, susținând în instanță, vineri seară, că ministrul imigrației, Alex Hawke, a anulat viza lui Djokovici pe motiv că prezența lui în Australia ar putea stârni sentimente anti-vaccinare, iar nu din cauză că el, personal, nu s-a vaccinat. Motivarea oficială a deciziei ministrului Hawke nu a fost încă publicată.

  Hotărârea ministrului a fost „vădit irațională”, a declarat avocatul lui Djokovici, Nicholas Wood, în fața Curții Federale de Circumscripție și Familie din Australia, adăugând că a solicitat ca cererea împotriva revocării vizei sportivului să fie judecată duminică, pentru ca acesta să poată juca luni la Australian Open în cazul în care contestația va avea câștig de cauză. 

  Organizatorii Australian Open au confirmat apoi că prima jumătate a tablourilor masculin și feminin se va disputa în prima zi, ceea ce înseamnă că Djokovici trebuie să fie pregătit să joace luni. 

  Avocații guvernului au confirmat că ministrul Hawke nu urmărește să îl rețină pe tenismen peste noapte, dar că acesta va fi reținut sâmbătă dimineața la Departamentul pentru Afaceri Interne și, după ce va petrece timp cu avocații săi pregătindu-și cazul, va fi dus înapoi în detenție sâmbătă seara.

  Dacă nu va fi revocată de judecătorii curții federale, anularea vizei ar putea însemna că sportivului în vârstă de 34 de ani i se va interzice să primească o nouă viză australiană timp de 3 ani – cu excepția unor circumstanțe imperioase care afectează interesul Australiei -, ceea ce ar putea să-l excludă și de la următoarele competiții Australian Open din următoarea perioadă.

  Care ar putea fi strategia avocaților apărării?

  Asul din mânecă pentru avocații lui Novak Djokovici este solicitarea unei alte vize în baza unui articol de lege privind interesul public, dezvăluie publicația sârbească blic.rs, citată de Eurosport.   „Există o variantă ca cel mai bun tenismen din lume să rămână în Australia. Politica australiană de imigrare are ca opțiune diferite tipuri de vize, cu accent pe cea înregistrată sub codul „Public Interest 4013”. Viza cu codul 4013 presupune o perioadă de trei ani de scutire de la interdicție în cazul în care viza este revocată. Ea permite șederea în continuare, cu condiția îndeplinirii anumitor criterii. Unele sunt legate direct de Djokovici, altele de speța în care ministrul imigrării va lua o decizie în privința sârbului. Una dintre chestiuni vizează informațiile incorecte apărute în cererea de viză, adică chiar cazul lui Djokovic”, notează blic.rs.

  Sârbul era cap de serie nr. 1 la Australian Open și își aflase deja posibilul program din turneu. Astfel, el îl înfrunta în primul tur pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, nr. 78 ATP. Aceasta ar fi fost a doua confruntare dintre cei doi sportivi, care s-au mai duelat în 2021, în sferturile de finală ale turneului Serbia Open de la Belgrad, unde Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-3. După Kecmanovic, liderul clasamentului mondial ar fi putut da în turul 2 peste Tommy Paul, în turul 3 l-ar fi putut înfrunta pe Lorenzo Sonego, iar în turul 4 s-ar fi putut întâlni cu Cristian Garin. În sferturile de finală de la Australian Open 2022, Novak Djokovic și Matteo Berrettini puteau fi față în față, în timp ce în semifinale numărul 1 ATP i-ar fi avut ca adversari pe Alexander Zverev sau Rafael Nadal.

Rafila: Certificatul cu 3 doze va fi obligatoriu doar pentru călătoriile în UE

Published

on

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că România este obligată să pună în aplicare certificatul de călătorie în Uniunea Europeană, valabil cu trei doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca ori două doze de vaccin produs de Johnson&Johnson. Ministrul Sănătăţii a adăugat că asta nu înseamnă că aceleaşi criterii vor fi folosite şi în ţară, unde „trebuie să ţinem cont de măsurile epidemiologice, dar şi să păstrăm funcţionale sectoarele economiei”.

„Noi o să o luăm invers, să vă spun când vom renunţa la cel internaţional, când va exista o astfel de decizie la nivelul UE. Deocamdată avem o recomandare foarte clară a Comisiei Europene. Nu e o recomandare. Este o decizie, ca să ne înţelegem, pe care trebuie să o aplicăm. Şi la circulaţia în spaţiul Uniunii, deci cetăţenii din UE care trebuie să aibă un certificat care să includă vaccinarea cu trei doze, în cazul în care au încheiat schema de vaccinare cu mai mult de 270 de zile anterior. Vestea bună, dacă vreţi, este că toţi aceşti cetăţeni ai UE care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii, aşa este recomandarea, atât de carantină cât şi de testare. Noi o să îl punem în aplicare cât de repede putem, dar data limită este luna februarie şi, pe măsură ce Uniunea va lua decizia apropo de utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi acestor decizii ale UE. Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională, nu în interior, un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze, după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu un singur vaccin, dacă ne referim la vaccinul Johnson şi atunci o să trebuiască şi noi să ne aliniem în aşa fel încât să existe o abordare unică la nivelul Uniunii, dar asta nu înseamnă că vom folosi aceleaşi criterii şi în interiorul ţării”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă când renunţăm la certificatul de vaccinare, cel cu două doze.

Chestionat dacă va fi implementat în România certificatul cu trei doze, dacă în luna februarie se va ajunge la 70.000 de cazuri de infectare, Alexandru Rafila a răspuns: „Eu sper să nu ajungem la cele 70.000 de cazuri în luna februarie, dar nici nu pot să exclud acest lucru”.

„Noi suntem obligaţi de legislaţia UE să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia persoanelor în interiorul Uniunii sau pentru cetăţenii Uniunii. În ceea ce priveşte utilizarea în interior, trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică, dar şi celelalte priorităţi care ţin de funcţionarea economiei. Eu am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţi ai unei părţi a industriei. A fost o întâlnire online care a avut loc ieri şi care a stabilit principiile unei colaborări astfel încât măsurile de sănătate publică să ţină cont de toate elementele care fac funcţională o societate, mă refer la aspectele economice şi sociale. Asta nu e o decizie pe care o ia ministrul Sănătăţii. Este o decizie care trebuie luată la nivelul Guvernului, după consultări cu toţi actorii sociali”, a completat ministrul Sănătăţii.

Continue Reading

Rusia a mărit trupele militare langă Nistru

Published

on

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru presa ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna.

„În primul rând, vorbim despre regiunea noastră separatistă: vorbim despre stânga Nistrului, vorbim de formațiuni militare ilegale, un grup operativ al trupelor ruse (GOTR), vorbim despre compoziția militară din jurul satul Cobasna. Din câte cunoaștem, protecția acestor depozite este acum întărită și înțelegem că acest factor este unul dintre elemenele-cheie în ceea ce privește utilizarea elementelor destabilizatoare în țara noastră”, a declarat Alexandr Esaulenco, transmite Unimedia.

Exercițiile militare din regiunea transnistreană s-au ales cu comentarii diferite din partea prim-ministre Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Dacă Gavrilița spune că Guvernul este la curent cu acestea și „pledează pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, Popescu le califică drept contraproductive, „care vin în contradicție cu legislația”.

„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă.

În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse din data de 25 ianuarie.

Acestea au avut lov în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.

Continue Reading

George Simion face anunțul zilei: Liderii AUR se vor întâlni cu Benjamin Netanyahu și Viktor Orban

Published

on

Deputatul George Simion, co-președinte AUR, a declarat că în viitorul apropiat se va întâlni cu fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu liderul ungar, Viktor Orban, pentru a discuta viitorul Europei.

Simion a catalogat astfel, drept minciuni, acuzațiile de anti-semitism și pro-rusism, care îi sunt aduse AUR de către oponenții politici.

„E o aberație tot ce scrie domnul Cioloș, care îmi da mie lecții despre facturi, având in vedere ca ei au pledat prin doamna Pruna pentru liberalizare. Nici măcar nu se chinuie sa își justifice minciunile. Eu mă bat in primul rând pentru Basarabia si zice ca eu sunt pro-rus. Nu ne intimidează pe noi, pot sa scrie cat vor. Acum caută ONG-uri sa ne facă reclamații, ne pârăsc la Bruxelles. Ii anunț ca familia europeana din care facem parte conține si partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am si stabili o întâlnire, in luna aprilie, nu am stabilit încă data exacta. Eu am prieteni evrei, astea sunt minciunile celor care vor sa ne discrediteze pe tema Holocaustului. Acea declarație a fost interpretata greșit.

Maine o sa discutam si cu Viktor Orban, sa vedem care este viitorul politic al partidelor patriotice in Europa. Pentru ca noi nu suntem extremiști si antieuropeni, ci suntem pentru o Europă unită, dar sa se păstreze componenta națională. De exemplu, programele Green Deal si altele propuse de UE nu sunt fezabile in Romania”, a spus George Simion la România TV.

Benjamin Netanyahu este unul dintre cei mai longevivi premieri din istoria Israelului, fiind aproximativ 15 ani în această funcție, în două mandate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai ȘomănescuPublisher R3media

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular