facebook
Connect with us

Președintele Serbiei, mesaj de susținere pentru Djokovici înainte de procesul din Australia: Vom lupta pentru tine. Novak, rămâi în inimile noastre / În cazul Colțescu, autoritățile române s-au lepădat de arbitru înainte a de fi judecat

Published

on

Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, i-a transmis un mesaj de susținere compatriotului său, Novak Djokovici, după ce tenismanului i-a fost retrasă viza, pentru a doua oară, de autoritățile australiene.

În mesajul publicat pe contul său oficial de Instagram, președintele de la Belgrad s-a întrebat de ce autoritățile australiene nu i-au spus lui Djokovici de la început că nu este imposibil să ia viză și de ce au preferat să-l hărțuiască.

„Nu ne pot lua niciodată sufletul și demnitatea. Dacă ați vrut să-i interziceți lui Djokovici să câștige trofeul pentru a 10-a oară, de ce nu i-ați returnat viza imediat, de ce nu i-ați spus că este imposibil să primească viză? De ce îl hărțuiți?”, s-a întrebat Vucici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a ironizat felul în care se prezintă statul de drept în Australia, amintind ce s-ar fi întâmplat dacă în Serbia s-ar fi petrecut ceea a avut loc la Antipozi.

„Ni se dau deseori oportunități să învățăm ce înseamnă statul de drept. Vă imaginați ce s-ar fi întâmplat dacă un ministru din Serbia ar fi anulat decizia unui judecător, a unei instanțe judiciare valide. Poate că ne-au arătat cum arată o justiție independentă, dar peste toate, pare o justiție neimportantă, pentru că toată puterea este în mâna executivului”, a continuat Vucici.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În continuare, Vucici a vorbit despre susținerea lui Djokovici.

„Serbia va fi alături de Djokovici și va fi în stare să vă răspundă prin a se comporta mult mai bine decât ați făcut-o voi cu Djokovici, respectând legislația internațională și respectând ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unui stat. Vom lupta pentru Novak Djokovici și faptul că voi îl hărțuiți pentru o zi, două, cinci, mai mult mai puțin, nu ne va schimba părerea despre poporul australian, pe care îl respectăm și apreciem, dar nici despre Novak Djokovici.

Puteți scrie sute de mii de mesaje cu ce e mai rău decât Djokovici, el va rămâne cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile și va rămâne în inimile noastre. Și voi, cei care credeți că veți obține ceva prin hărțuire, să știți că nu vă veți apropia niciodată de Novak Djokovici, dar nici de un om obișnuit, parte din poporul noastre mândre și demne.

Trăiască Serbia, Novak, suntem cu tine”, a sunat mesajul prezidențial.

Sprijinul acordat lui Djokovici este cu atât mai remarcabil cu cât tenismanul nu este neapărat un susținător al președintelui Vucici. De-a lungul carierei sale, Djokovici a evitat să apară alături de actualul președinte și niciodată nu s-a fotografiat alături de acesta.

În context, merită amintită reacția autorităților române într-un caz asemănător, cel al arbitrului Sebastian Colțescu.

Atunci, acuzat de rasism de către jucătorii unei echipe de fotbal din Turcia, Colțescu nu a fost apărat de autorități, dimpotrivă.

Ministrul Tineretului și Sportului de la vremea respectivă, Ionuț Stroe, și-a cerut scuze „în numele sportului românesc”.

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat „rasismul”. Nici măcar Federația Română de Fotbal nu i-a luat apărarea reprezentantului său. Publicația „Gazeta Sporturilor” a scris despre „derapajul rasist” al lui Colțescu. Singurii care l-au apărat au fost antrenorul român, Laszlo Boloni și primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Toate acestea, înainte ca ancheta forului european să se desfășoare. La finalul anchetei, Colțescu a fost declarat nevinovat.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Rusia a mărit trupele militare langă Nistru

Published

on

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru presa ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna.

„În primul rând, vorbim despre regiunea noastră separatistă: vorbim despre stânga Nistrului, vorbim de formațiuni militare ilegale, un grup operativ al trupelor ruse (GOTR), vorbim despre compoziția militară din jurul satul Cobasna. Din câte cunoaștem, protecția acestor depozite este acum întărită și înțelegem că acest factor este unul dintre elemenele-cheie în ceea ce privește utilizarea elementelor destabilizatoare în țara noastră”, a declarat Alexandr Esaulenco, transmite Unimedia.

Exercițiile militare din regiunea transnistreană s-au ales cu comentarii diferite din partea prim-ministre Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Dacă Gavrilița spune că Guvernul este la curent cu acestea și „pledează pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, Popescu le califică drept contraproductive, „care vin în contradicție cu legislația”.

„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă.

În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse din data de 25 ianuarie.

Acestea au avut lov în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.

Continue Reading

George Simion face anunțul zilei: Liderii AUR se vor întâlni cu Benjamin Netanyahu și Viktor Orban

Published

on

Deputatul George Simion, co-președinte AUR, a declarat că în viitorul apropiat se va întâlni cu fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu liderul ungar, Viktor Orban, pentru a discuta viitorul Europei.

Simion a catalogat astfel, drept minciuni, acuzațiile de anti-semitism și pro-rusism, care îi sunt aduse AUR de către oponenții politici.

„E o aberație tot ce scrie domnul Cioloș, care îmi da mie lecții despre facturi, având in vedere ca ei au pledat prin doamna Pruna pentru liberalizare. Nici măcar nu se chinuie sa își justifice minciunile. Eu mă bat in primul rând pentru Basarabia si zice ca eu sunt pro-rus. Nu ne intimidează pe noi, pot sa scrie cat vor. Acum caută ONG-uri sa ne facă reclamații, ne pârăsc la Bruxelles. Ii anunț ca familia europeana din care facem parte conține si partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am si stabili o întâlnire, in luna aprilie, nu am stabilit încă data exacta. Eu am prieteni evrei, astea sunt minciunile celor care vor sa ne discrediteze pe tema Holocaustului. Acea declarație a fost interpretata greșit.

Maine o sa discutam si cu Viktor Orban, sa vedem care este viitorul politic al partidelor patriotice in Europa. Pentru ca noi nu suntem extremiști si antieuropeni, ci suntem pentru o Europă unită, dar sa se păstreze componenta națională. De exemplu, programele Green Deal si altele propuse de UE nu sunt fezabile in Romania”, a spus George Simion la România TV.

Benjamin Netanyahu este unul dintre cei mai longevivi premieri din istoria Israelului, fiind aproximativ 15 ani în această funcție, în două mandate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai ȘomănescuPublisher R3media

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading

VIDEO | Elon Musk susține „Convoiul libertății”: camionagiii canadieni care protestează împotriva vaccinării obligatorii străbat țara pentru a ajunge în capitală

Published

on

Șeful Tesla, Elon Musk, și-a anunțat susținerea pentru „Convoiul Libertății”, marșul pe care camionagii canadieni îl fac prin țară, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii.

„Camionagiii canadieni sunt cei mai tari”, a scris șeful Tesla pe Twitter. Convoiul libertății este supranumele pe care marșul pe care camionagii din Canada îl fac spre capitala Otawa, în semn de protest pentru obligativitatea vaccinării impusă de Guvernul Trudeau.

Canadian truckers rule

— Elon Musk (@elonmusk) January 27, 2022

 

Protestul camionagiilor a fost întâmpinat cu entuziasm pe drumurile Canadei, zeci de clipuri circulând online care arată oameni salutând șoferii ce trec pe șosea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a impus obligativitatea vaccinării pentru șoferii de tir care trec granița în țara sa pe 15 ianuarie. Liberalul a criticat faptul că unii șoferi de tir au alte păreri și și le exprimă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„O minoritate marginală care este în drum spre Ottawa sau care susțin păreri inaceptabile pe care le exprimă nu reprezintă viziunea canadienilor care au fost alături unul de altul, care știu că urmarea științei și au inițiativa de a se apăra unul pe altul sunt cele mai bune căi pentru a ne asigura libertățile”, a spus Trudeau.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și-a exprimat de multe ori opoziția față de vaccinarea obligatorie. El a spus, în trecut, că deși el și familia sa sunt vaccinați, obligativitățile impuse de stat în acest domeniu reprezintă o „eroziune a libertății”, scrie Bloomberg.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular