facebook
Connect with us

Model brazilian dublu „vaccinat” moare după ce a dezvoltat…

Published

on

Guvernele europene intensifică presiunea asupra oamenilor pentru a se vaccina împotriva Covid-19, făcând viața din ce în ce mai grea celor care nu au făcut acest lucru, dar puțini aleg să facă vaccinurile.

Pe măsură ce varianta Omicron se extinde în Europa, provocând un număr record de infecții, de la Finlanda la Grecia, creșterea numărului de vaccinări a devenit un vis frumos pentru guvernanți.

Încă nu vor să vadă că asistăm la o pandemie a vaccinaților, cele mai vaccinate state din Europa se luptă și cu cele mai multe cazuri de Covid19.

Italia, unde profesorii și lucrătorii din domeniul sănătății trebuie să fie deja vaccinați și toți ceilalți angajați trebuie să fie testați negativ pentru a intra la locul de muncă.

Săptămâna aceasta a făcut vaccinarea obligatorie pentru aproximativ 28 de milioane de persoane cu vârsta peste 50 de ani.

„Vrem să încetinim curba de contagiune și să încurajăm italienii care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru”, a spus premierul, Mario Draghi. „Aceste reguli urmăresc să mențină spitalele să funcționeze bine și școlile și activitățile de afaceri deschise.”

Noile măsuri obligă persoanele de peste 50 de ani care nu lucrează să se vaccineze, în timp ce din 15 februarie, cei care au loc de muncă vor trebui să prezinte un permis de vaccin pentru a intra la locul de muncă, eliminând opțiunea de a face un test de coronavirus.

Aceștia urmează o decizie guvernamentală de la sfârșitul lunii trecute conform căreia, începând cu 10 ianuarie, va fi necesară un permis de vaccin pentru a utiliza transportul public, precum și pentru a accesa hoteluri, restaurante și săli de sport – din nou, excluzându-i pe cei care pot prezenta doar un test negativ.

 

Grecia, care a interzis, de asemenea, persoanelor nevaccinate să acceseze spațiile interioare, inclusiv restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că va face vaccinările obligatorii începând cu 16 ianuarie pentru persoanele în vârstă de 60 de ani și peste.

Cei care nu se conformează riscă o amendă lunară recurentă de 100 EUR. Prim-ministrul, Kyriakos Mitsotakis, a spus că a fost o decizie grea, dar este necesară pentru a proteja persoanele în vârstă care nu au reușit să primească vaccinul.

 

Cu toate acestea, în Austria, unde vaccinarea urmează să devină obligatorie pentru toată lumea cu vârsta peste 14 ani de la 1 februarie, un consens politic în jurul planului a început să se destrame, deoarece unii susțin că natura variantei Omicron a schimbat situația.

Gerald Gartlehner, un virolog de frunte și anterior una dintre vocile cele mai precaute ale țării, a declarat săptămâna aceasta că este „este timpul să reevaluăm” vaccinurile obligatorii, deoarece noua variantă ar crea niveluri fără precedent de imunitate.

Într-un interviu imediat după Crăciun, ministrul federal al instituției, Karoline Edtstadler, a sugerat, de asemenea, că un mandat pentru întreaga populație ar trebuii regândit dacă datele nu ar putea dovedi eficacitatea vaccinurilor disponibile împotriva Omicron.

Guvernatorul social-democrat al statului Burgenland, Hans Peter Doskozil, a declarat săptămâna aceasta sprijinul între partide pentru un mandat de vaccin „se prăbușește la nivel federal”.

Guvernul de coaliție cu două partide, de guvernământ, insistă însă că continuă să favorizeze proiectul de lege, care are nevoie de aprobare doar cu o majoritate simplă în comisiile de sănătate din camerele superioare și inferioare ale parlamentului austriac.

 

Prim-ministrul Franței, Jean Castex, a făcut aluzie la aceeași îngrijorare, afirmând joi că vaccinarea obligatorie nu ar fi utilă, deoarece în cele din urmă ar putea crea mai multe probleme decât soluții.

„Avem deja unele dificultăți în verificarea respectării permisului de sănătate”, a declarat Castex pentru televiziunea franceză. „Aceste dificultăți ar deveni și mai mari dacă am face vaccinarea obligatorie.” Acele țări care au trecut la vaccinări obligatorii au avut rate de vaccinare mai mici decât Franța, a spus el.

Joi, camera inferioară a parlamentului a adoptat un proiect de lege care impune un curs complet de vaccinare pentru a calătorii cu avionul sau a mânca într-un restaurant și pentru a vizita muzee, cinematografe și locuri de sport. Un test recent sau o dovadă de recuperare nu va mai fi valabilă.

Votul, care trimite proiectul de lege la Senat, a urmat trei zile de dezbateri proaste, declanșate de avertismentul lui Emmanuel Macron că vrea să „enerveze” sau să „pună în rahat” pe oamenii nevaccinați făcându-le viața din ce în ce mai dificilă.

Limbajul grosier al președintelui, deși considerat pe scară largă ca fiind calculat din punct de vedere politic pentru a exploata frustrarea publică în creștere față de persoanele nevaccinate într-o țară în care peste 90% dintre cei peste 12 ani au primit cel puțin două doze, a provocat furori.

 

Noul guvern al Germaniei a declarat că intenționează să urmeze Austria pe calea vaccinării obligatorii, dar până acum a inițiat puține dezbateri publice asupra acestei chestiuni sau a făcut progrese mari cu bazele legale necesare.

Un grup separatist de deputați din Partidul Liber Democrat, unul dintre cele trei partide din guvernul de coaliție din țară, a depus joi o moțiune de respingere definitivă a vaccinurilor obligatorii.

Dan Negru, mesaj dur despre Fritz și ai lui: Zilele astea în Timisoara se inchid școli din cauza frigului din clase!  Când se închid școli, se deschid pușcării!

Published

on

    RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!      

Dan Negru se revoltă după ce actualul primar USR al Timișoarei a aruncat orașul în haos și frig. După ce a provocat înghețul în spitale, inclusiv în materinități, iresponsabilul Fritz, provenit din laboratoarele extremiștilor de stanga germani, a băgat și școlile în criogenie. Iată mesajul lui Dan Negru:

 „Două partide mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei   Am luat-o in râs și le-am spus că prietenii mei din copilărie ar arunca cu ouă după mine.   Zilele astea în Timisoara se inchid școli din cauza frigului din clase!   Când se închid școli, se deschid pușcării!   In 1718 se deschidea in Timisoara prima școală elementară din România. Azi se închide de frig!   Timișoara are unul din puținele licee din lume, Lenau,care a dat doi laureați de premiu Nobel: Herta Muller si Stefan Hell.   Orașul cu doi laureați de Nobel care au absolvit aceeași școală își inchide școlile de frig.   Asta e breaking news european!   Statul e obligat să asigure dreptul la viață, la sănătate, la educație. N-o mai face!   Statul inchide școli ca să deschidă pușcării!”

 De aproape două săptămâni, Colterm a coborât temperatura de plecare a  agentului termic în rețea, astfel că în apartamente, școli și spitale  temperatura ajunge la 12-16 grade. Colterm are datorii de aproape 300 de   milioane de lei către ANAF, bănci și furnizorii de combustibil. În  plus, Dominic Fritz are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a  cumpărat la timp certificatele verzi.  

Continue Reading

Rafila: Certificatul cu 3 doze va fi obligatoriu doar pentru călătoriile în UE

Published

on

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că România este obligată să pună în aplicare certificatul de călătorie în Uniunea Europeană, valabil cu trei doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca ori două doze de vaccin produs de Johnson&Johnson. Ministrul Sănătăţii a adăugat că asta nu înseamnă că aceleaşi criterii vor fi folosite şi în ţară, unde „trebuie să ţinem cont de măsurile epidemiologice, dar şi să păstrăm funcţionale sectoarele economiei”.

„Noi o să o luăm invers, să vă spun când vom renunţa la cel internaţional, când va exista o astfel de decizie la nivelul UE. Deocamdată avem o recomandare foarte clară a Comisiei Europene. Nu e o recomandare. Este o decizie, ca să ne înţelegem, pe care trebuie să o aplicăm. Şi la circulaţia în spaţiul Uniunii, deci cetăţenii din UE care trebuie să aibă un certificat care să includă vaccinarea cu trei doze, în cazul în care au încheiat schema de vaccinare cu mai mult de 270 de zile anterior. Vestea bună, dacă vreţi, este că toţi aceşti cetăţeni ai UE care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii, aşa este recomandarea, atât de carantină cât şi de testare. Noi o să îl punem în aplicare cât de repede putem, dar data limită este luna februarie şi, pe măsură ce Uniunea va lua decizia apropo de utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi acestor decizii ale UE. Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională, nu în interior, un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze, după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu un singur vaccin, dacă ne referim la vaccinul Johnson şi atunci o să trebuiască şi noi să ne aliniem în aşa fel încât să existe o abordare unică la nivelul Uniunii, dar asta nu înseamnă că vom folosi aceleaşi criterii şi în interiorul ţării”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă când renunţăm la certificatul de vaccinare, cel cu două doze.

Chestionat dacă va fi implementat în România certificatul cu trei doze, dacă în luna februarie se va ajunge la 70.000 de cazuri de infectare, Alexandru Rafila a răspuns: „Eu sper să nu ajungem la cele 70.000 de cazuri în luna februarie, dar nici nu pot să exclud acest lucru”.

„Noi suntem obligaţi de legislaţia UE să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia persoanelor în interiorul Uniunii sau pentru cetăţenii Uniunii. În ceea ce priveşte utilizarea în interior, trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică, dar şi celelalte priorităţi care ţin de funcţionarea economiei. Eu am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţi ai unei părţi a industriei. A fost o întâlnire online care a avut loc ieri şi care a stabilit principiile unei colaborări astfel încât măsurile de sănătate publică să ţină cont de toate elementele care fac funcţională o societate, mă refer la aspectele economice şi sociale. Asta nu e o decizie pe care o ia ministrul Sănătăţii. Este o decizie care trebuie luată la nivelul Guvernului, după consultări cu toţi actorii sociali”, a completat ministrul Sănătăţii.

Continue Reading

Rusia a mărit trupele militare langă Nistru

Published

on

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru presa ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna.

„În primul rând, vorbim despre regiunea noastră separatistă: vorbim despre stânga Nistrului, vorbim de formațiuni militare ilegale, un grup operativ al trupelor ruse (GOTR), vorbim despre compoziția militară din jurul satul Cobasna. Din câte cunoaștem, protecția acestor depozite este acum întărită și înțelegem că acest factor este unul dintre elemenele-cheie în ceea ce privește utilizarea elementelor destabilizatoare în țara noastră”, a declarat Alexandr Esaulenco, transmite Unimedia.

Exercițiile militare din regiunea transnistreană s-au ales cu comentarii diferite din partea prim-ministre Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Dacă Gavrilița spune că Guvernul este la curent cu acestea și „pledează pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, Popescu le califică drept contraproductive, „care vin în contradicție cu legislația”.

„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă.

În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse din data de 25 ianuarie.

Acestea au avut lov în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular