facebook
Connect with us

Cristian Niculescu: Cum ocolim cenzura pe Facebook. GHIDUL CENZURATULUI

Published

on

    RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!      

Măi, oameni buni! Două chestiuni importante despre cum ocolim cenzura pe Facebook.

  

 A) Dacă nu primiți notificări cu postările cuiva pe care îl citeați pe FB, intrați pe contul lui ca să vedeți ce a mai postat!

  NU așteptați ca să vă anunțe FB că X sau Y au postat ceva nou!!!

  Poate că X sau Y sunt în următoarele situații:

  

 1. Au conturile blocate și nu mai au cum să anunțe nici măcar interdicția. FB nu notifică pe cei din listă când blochează un cont, că nu e prost. În acest caz intrați pe contul suspendat și dacă vedeți că nu e nimic postat de câteva zile, întrebați în privat ce s-a întâmplat și cu ce puteți ajuta.

  

 2. Au postările retrogradate și cu mai puțină vizibilitate. Deci NU vă mai anunță FB când ei postează ceva! Așa că intrați voi pe contul persoanei pe care vreți să o citiți. 

  Nu mai fiți atât de puturoși! În condițiile în care FB cenzurează tot ce contravine politicii sale neomarxiste trebuie să facem un efort de câteva clickuri în plus. 

  

 Cum făceați mai demult, când nu exista FB și doreați să vă informați din presă? Când nu exista net vă cumpărați ziarul tipărit de la chioșc. Când a apărut presa online, intrați voi pe site-ul EVZ sau România Liberă sau Libertatea. Nu vă anunțau ei că au publicat ceva nou. 

  

 V-ați lăsat dresați de FB, ca să vină informația la voi, nu să căutați voi informația! D-aia ne-am prostit și ne manipulează, fiindcă ne-am obișnuit să acceptăm oferta lor, în loc să cercetăm noi piața!

  

 Faceți un efort și căutați-i voi pe cei pe care vreți să-i citiți pe FB. Nu așteptați mură-n gură. Căutați, citiți și redistribuiți altfel decât cu Share, fiindcă și această funcție este cenzurată.

  

 B) Cum redistribuiți așa încât să ajungă informația necenzurată mai departe? 

  

 Dacă vreți să dați Share simplu există riscurile următoare de evitat:

  

 1. FB să blocheze butonul fiindcă autorul postării e pe lista neagră. Atunci luați textul copy-paste și redistribuiți cu citarea autorului (cu tag)

  

 2. FB să șteargă cândva postarea nedorită. Ca să evitația asta, când dați Share, adăugați totuși textul cu copy-paste în căsuța de comentarii aferentă funcției de Share (cu citarea autorului). Astfel veți avea postarea distribuită dublu: o dată prin funcția Share și a 2-a oară prin copierea/redarea textului. Astfel evitați ca textul distribuit să dispară, dacă FB șterge postarea originală a autorului. O să dispară originalul dar rămâne ce ați luat cu copy-paste. În acest fel îl ajutați și pe autorul postării să și-o recupereze de la voi. 

  

 3. Când postările au linkuri în interior, aveți grijă să le copiați complet fiindcă altfel nu pot fi accesate de cei la care ați redistribuit. Unele linkuri au adrese lungi și atunci apar cu … puncte-puncte, iar dacă le copiați așa, nu vor putea fi accesate.

  

 4. Veți observa că linkurile dintr-o postare pe care vreți s-o distribuiți afișează un preview (o imagine), de regulă poza cu titlul articolului din link. Dați click pe X și ștergeți acest preview, altfel la redistribuire o să apară doar linkul, fără text. 

  

 5. La unele telefoane, când dați Share, apare căsuța ”insert original text”. E musai s-o bifați ca să apară postarea originală, altfel o să apară doar linkul sau poza atașată postării (dacă există).

  

 6. Când distribuiți cu copy-paste iar postarea are atașată o poză, tre să descărcați poza în telefon și apoi o reatașați la distribuire. E posibil ca poza să fie relevantă și textul să nu aibă sens fără ea. E un efort în plus pe care tre să îl faceți, știu. Dar dacă vrem să evităm cenzura pe FB, e necesar să facem toate astea. 

  

 7. Dacă cineva e blocat și reușește totuși să scrie chestii importante de pe alt cont, redistribuiți linkul/textul postării sale nu doar pe contul vostru de FB, ci și și prin mesaje private pe whatsapp sau pe mesageria FB, măcar la 4-5 prieteni. Astfel reușim să fentăm retrogradarea pe care o aplică FB postărilor neconvenabile.

  

 8. Faceți grupuri pe mesageria FB de 20-30 de prieteni care au audiență mare. Când vă blochează FB puneți pe grup pur și simplu ce ați fi dorit să postați și prietenii preiau și vă citează, Sau dacă scrieți de pe un cont de împrumut, puneți linkul postării și textul integral. 

  

 Rețineți în final! Ca să micșorăm cenzura FB:

  

 1. Căutați voi informația, nu așteptați să vă caute ea pe voi

  

 2. Distribuiți informația dublu și prin metode alternative (copy-paste), nu doar prin Share.

Rafila: Certificatul cu 3 doze va fi obligatoriu doar pentru călătoriile în UE

Published

on

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că România este obligată să pună în aplicare certificatul de călătorie în Uniunea Europeană, valabil cu trei doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca ori două doze de vaccin produs de Johnson&Johnson. Ministrul Sănătăţii a adăugat că asta nu înseamnă că aceleaşi criterii vor fi folosite şi în ţară, unde „trebuie să ţinem cont de măsurile epidemiologice, dar şi să păstrăm funcţionale sectoarele economiei”.

„Noi o să o luăm invers, să vă spun când vom renunţa la cel internaţional, când va exista o astfel de decizie la nivelul UE. Deocamdată avem o recomandare foarte clară a Comisiei Europene. Nu e o recomandare. Este o decizie, ca să ne înţelegem, pe care trebuie să o aplicăm. Şi la circulaţia în spaţiul Uniunii, deci cetăţenii din UE care trebuie să aibă un certificat care să includă vaccinarea cu trei doze, în cazul în care au încheiat schema de vaccinare cu mai mult de 270 de zile anterior. Vestea bună, dacă vreţi, este că toţi aceşti cetăţeni ai UE care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii, aşa este recomandarea, atât de carantină cât şi de testare. Noi o să îl punem în aplicare cât de repede putem, dar data limită este luna februarie şi, pe măsură ce Uniunea va lua decizia apropo de utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi acestor decizii ale UE. Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională, nu în interior, un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze, după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu un singur vaccin, dacă ne referim la vaccinul Johnson şi atunci o să trebuiască şi noi să ne aliniem în aşa fel încât să existe o abordare unică la nivelul Uniunii, dar asta nu înseamnă că vom folosi aceleaşi criterii şi în interiorul ţării”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă când renunţăm la certificatul de vaccinare, cel cu două doze.

Chestionat dacă va fi implementat în România certificatul cu trei doze, dacă în luna februarie se va ajunge la 70.000 de cazuri de infectare, Alexandru Rafila a răspuns: „Eu sper să nu ajungem la cele 70.000 de cazuri în luna februarie, dar nici nu pot să exclud acest lucru”.

„Noi suntem obligaţi de legislaţia UE să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia persoanelor în interiorul Uniunii sau pentru cetăţenii Uniunii. În ceea ce priveşte utilizarea în interior, trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică, dar şi celelalte priorităţi care ţin de funcţionarea economiei. Eu am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţi ai unei părţi a industriei. A fost o întâlnire online care a avut loc ieri şi care a stabilit principiile unei colaborări astfel încât măsurile de sănătate publică să ţină cont de toate elementele care fac funcţională o societate, mă refer la aspectele economice şi sociale. Asta nu e o decizie pe care o ia ministrul Sănătăţii. Este o decizie care trebuie luată la nivelul Guvernului, după consultări cu toţi actorii sociali”, a completat ministrul Sănătăţii.

Continue Reading

Rusia a mărit trupele militare langă Nistru

Published

on

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru presa ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna.

„În primul rând, vorbim despre regiunea noastră separatistă: vorbim despre stânga Nistrului, vorbim de formațiuni militare ilegale, un grup operativ al trupelor ruse (GOTR), vorbim despre compoziția militară din jurul satul Cobasna. Din câte cunoaștem, protecția acestor depozite este acum întărită și înțelegem că acest factor este unul dintre elemenele-cheie în ceea ce privește utilizarea elementelor destabilizatoare în țara noastră”, a declarat Alexandr Esaulenco, transmite Unimedia.

Exercițiile militare din regiunea transnistreană s-au ales cu comentarii diferite din partea prim-ministre Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Dacă Gavrilița spune că Guvernul este la curent cu acestea și „pledează pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, Popescu le califică drept contraproductive, „care vin în contradicție cu legislația”.

„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă.

În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse din data de 25 ianuarie.

Acestea au avut lov în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.

Continue Reading

George Simion face anunțul zilei: Liderii AUR se vor întâlni cu Benjamin Netanyahu și Viktor Orban

Published

on

Deputatul George Simion, co-președinte AUR, a declarat că în viitorul apropiat se va întâlni cu fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu liderul ungar, Viktor Orban, pentru a discuta viitorul Europei.

Simion a catalogat astfel, drept minciuni, acuzațiile de anti-semitism și pro-rusism, care îi sunt aduse AUR de către oponenții politici.

„E o aberație tot ce scrie domnul Cioloș, care îmi da mie lecții despre facturi, având in vedere ca ei au pledat prin doamna Pruna pentru liberalizare. Nici măcar nu se chinuie sa își justifice minciunile. Eu mă bat in primul rând pentru Basarabia si zice ca eu sunt pro-rus. Nu ne intimidează pe noi, pot sa scrie cat vor. Acum caută ONG-uri sa ne facă reclamații, ne pârăsc la Bruxelles. Ii anunț ca familia europeana din care facem parte conține si partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am si stabili o întâlnire, in luna aprilie, nu am stabilit încă data exacta. Eu am prieteni evrei, astea sunt minciunile celor care vor sa ne discrediteze pe tema Holocaustului. Acea declarație a fost interpretata greșit.

Maine o sa discutam si cu Viktor Orban, sa vedem care este viitorul politic al partidelor patriotice in Europa. Pentru ca noi nu suntem extremiști si antieuropeni, ci suntem pentru o Europă unită, dar sa se păstreze componenta națională. De exemplu, programele Green Deal si altele propuse de UE nu sunt fezabile in Romania”, a spus George Simion la România TV.

Benjamin Netanyahu este unul dintre cei mai longevivi premieri din istoria Israelului, fiind aproximativ 15 ani în această funcție, în două mandate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai ȘomănescuPublisher R3media

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular