facebook
Connect with us

TEZAURUL TOMITAN: Multiplă lansare de carte la Academia Tomitană, unde Arhiepiscopul Teodosie și academicianul Constantin Barbu au prezentat colecții documentare despre stăvechea Mitropolie a Tomisului. FOTO/VIDEO

Published

on

    RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!      

Academia Tomitană, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, a lansat luni, 29 noiembrie, mai multe volume pe teme istorice, semnate în principal de ÎPS Teodosie și de Acad. Prof. Constantin Barbu. Lansarea acestor cărți a avut loc în sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), cu începere de la ora 11. Conferința prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei a fost moderată de lect. univ.dr. George Daniel Petrov.

  „Astăzi, pe baza datelor strânse cu o pasiune și râvnă ieșite din comun, de către dl Barbu prin marile arhive ale lumii, sustinut de ierarhul de la Tomis in demersul său de rescriere pe bază de documente a „mileniului pierdut”,  Înaltpreasfințitul Teodosie a lansat două cărți despre moștenirea ortodoxă și bizantină a istoriei noastre. Pentru că istoria creștină a Dobrogei este istoria românilor. Practic în Dobrogea a existat Mitropolie cu peste o mie de ani înaintea Mitropoliei Țării Românești. Iar reactivarea Mitropoliei Dobrogei ar pune în evidență exact acest lucru: continuitatea creștinismului pe aceste locuri, încă de la Sfântul Apostol Andrei și până în prezent. 

 Cele doua titluri sunt Tezaurul Tomitan și Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I – 1453)”, a detaliat doamna Cristina Leordeanu pe Facebook.   După cum relata RTnews, lista volumelor lansate luni este mai numeroasă:   1. IPS Teodosie, Tezaurul Tomitan, ed. Revers;

  2. IPS Teodosie, Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I – 1453), ed. Revers;

  3. Nouă volume din colecția Biblioteca Eminescu, coordonator Acad. Prof. Constantin Barbu;

  4. Volumul I din colecția Monumentele Istorice Ortodoxe și Bizantine, este vorba despre textul celei mai vechi Evanghelii păstrate la Cambridge. Colecția cuprinde cele mai vechi manuscrise din Sfintele Evanghelii, datate în secolele III-IV, ce fac parte din seria documentară Mitropolia Tomisului;

  5. Un volum ce conține 38 de papirusuri cu texte din Sfânta Scriptură.

  A fost lansată și o carte despre Rodion Gheorghiță,  sculptorul care a reconstituit opera pierdută sau distrusă a lui Constantin Brâncuși.

  Conferința a început cu acordarea unor premii, diplome, medalii și titluri de membru al Academiei Tomitane mai multor ziariști, literați, traducători, oameni de știință și oameni de spirit din partea ÎP Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Printre cei care au fost distinși de ierarhul tomitan se numără:

     Paul Tudor, Fundația Internațională „Dimitrie Cantemir” – premiul pentru management cultural al Academiei Tomitane (diplomă și medalie) și titlu de membru titular al Academiei Tomitane       d-l Casian Maria Spiridon, directorul editurii „Convorbiri Literare” – titlu de membru titular al Academiei Tomitane; diplomă , medalie și premiu pentru poezie       Gelu Dorian – premiu pentru poezie, diplomă de onoare și titlu de membru titular al Academiei Tomitane       Violeta Popescu, director de editură în Italia – diplomă de onoare și titlu de membru titular al Academiei Tomitane       Luiza Dinică, prozatoare – diplomă de onoare și titlu de membru titular al Academiei Tomitane și medalia „Sf. Dionisie Exiguul”       Cristofir Anamaria, traducătoare – diplomă de onoare și titlu de membru titular al Academiei Tomitane și medalia „Sf. Dionisie Exiguul”       Irina Lupu, traducătoare – premiul pentru traducere al Academiei Tomitane       Dr. Silviu Paul Trașcă (diplonă)       Mircea Armand, directorul revistei „Tribuna” – Cluj-Napoca (diplomă)       Dan Cristea, directorul revistei „Luceafărul de dimineață” – București (diplomă)    

 Urmăriți filmarea integrală oferită de pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. VIDEO:

  

 

Rusia a mărit trupele militare langă Nistru

Published

on

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru presa ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna.

„În primul rând, vorbim despre regiunea noastră separatistă: vorbim despre stânga Nistrului, vorbim de formațiuni militare ilegale, un grup operativ al trupelor ruse (GOTR), vorbim despre compoziția militară din jurul satul Cobasna. Din câte cunoaștem, protecția acestor depozite este acum întărită și înțelegem că acest factor este unul dintre elemenele-cheie în ceea ce privește utilizarea elementelor destabilizatoare în țara noastră”, a declarat Alexandr Esaulenco, transmite Unimedia.

Exercițiile militare din regiunea transnistreană s-au ales cu comentarii diferite din partea prim-ministre Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Dacă Gavrilița spune că Guvernul este la curent cu acestea și „pledează pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, Popescu le califică drept contraproductive, „care vin în contradicție cu legislația”.

„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă.

În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse din data de 25 ianuarie.

Acestea au avut lov în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.

Continue Reading

George Simion face anunțul zilei: Liderii AUR se vor întâlni cu Benjamin Netanyahu și Viktor Orban

Published

on

Deputatul George Simion, co-președinte AUR, a declarat că în viitorul apropiat se va întâlni cu fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu liderul ungar, Viktor Orban, pentru a discuta viitorul Europei.

Simion a catalogat astfel, drept minciuni, acuzațiile de anti-semitism și pro-rusism, care îi sunt aduse AUR de către oponenții politici.

„E o aberație tot ce scrie domnul Cioloș, care îmi da mie lecții despre facturi, având in vedere ca ei au pledat prin doamna Pruna pentru liberalizare. Nici măcar nu se chinuie sa își justifice minciunile. Eu mă bat in primul rând pentru Basarabia si zice ca eu sunt pro-rus. Nu ne intimidează pe noi, pot sa scrie cat vor. Acum caută ONG-uri sa ne facă reclamații, ne pârăsc la Bruxelles. Ii anunț ca familia europeana din care facem parte conține si partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am si stabili o întâlnire, in luna aprilie, nu am stabilit încă data exacta. Eu am prieteni evrei, astea sunt minciunile celor care vor sa ne discrediteze pe tema Holocaustului. Acea declarație a fost interpretata greșit.

Maine o sa discutam si cu Viktor Orban, sa vedem care este viitorul politic al partidelor patriotice in Europa. Pentru ca noi nu suntem extremiști si antieuropeni, ci suntem pentru o Europă unită, dar sa se păstreze componenta națională. De exemplu, programele Green Deal si altele propuse de UE nu sunt fezabile in Romania”, a spus George Simion la România TV.

Benjamin Netanyahu este unul dintre cei mai longevivi premieri din istoria Israelului, fiind aproximativ 15 ani în această funcție, în două mandate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai ȘomănescuPublisher R3media

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading

VIDEO | Elon Musk susține „Convoiul libertății”: camionagiii canadieni care protestează împotriva vaccinării obligatorii străbat țara pentru a ajunge în capitală

Published

on

Șeful Tesla, Elon Musk, și-a anunțat susținerea pentru „Convoiul Libertății”, marșul pe care camionagii canadieni îl fac prin țară, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii.

„Camionagiii canadieni sunt cei mai tari”, a scris șeful Tesla pe Twitter. Convoiul libertății este supranumele pe care marșul pe care camionagii din Canada îl fac spre capitala Otawa, în semn de protest pentru obligativitatea vaccinării impusă de Guvernul Trudeau.

Canadian truckers rule

— Elon Musk (@elonmusk) January 27, 2022

 

Protestul camionagiilor a fost întâmpinat cu entuziasm pe drumurile Canadei, zeci de clipuri circulând online care arată oameni salutând șoferii ce trec pe șosea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a impus obligativitatea vaccinării pentru șoferii de tir care trec granița în țara sa pe 15 ianuarie. Liberalul a criticat faptul că unii șoferi de tir au alte păreri și și le exprimă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„O minoritate marginală care este în drum spre Ottawa sau care susțin păreri inaceptabile pe care le exprimă nu reprezintă viziunea canadienilor care au fost alături unul de altul, care știu că urmarea științei și au inițiativa de a se apăra unul pe altul sunt cele mai bune căi pentru a ne asigura libertățile”, a spus Trudeau.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și-a exprimat de multe ori opoziția față de vaccinarea obligatorie. El a spus, în trecut, că deși el și familia sa sunt vaccinați, obligativitățile impuse de stat în acest domeniu reprezintă o „eroziune a libertății”, scrie Bloomberg.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular