facebook
Connect with us

Iohannis, sluga SECURIȘTILOR: România are mai mulți generali decât Marea Britanie

Published

on

Distribuie acest articol!

Pentru al doilea an consecutiv, înainte de Ziua Națională a României președintele Klaus Iohannis deschide tolba cu stele de generali. Anul trecut au fost înaintați în grad 48 de militari, iar în 2021 alți 44. Printre nume, unele controversate.

Inflația de stele și decorații nu e ceva de dată recentă, dar a căpătat aripi în ultimii ani, România ajungând să aibă mai mulți generali decât Marea Britanie, de exemplu.

În 2021, pe 26 noiembrie, președintele a semnat 44 de decrete prin care au fost înaintați în grad reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Pază şi Protecţie şi ai Serviciului de Informaţii Externe. Dintre aceștia 39 au primit o stea în plus la gradul de general.

Printre ei se numără şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, Viorel Pană, șeful Statului Major al forțelor aeriene, contraamiralul Ion Cristian Lișman, prim-adjunctul şefului SIE, Eugen-Mihail Nedelcu şi adjunctul tehnic al directorului STS, Mihai Mădălin-Virgil.

Dacă aceste nume nu au generat controverse, nu același lucru se poate spune despre înaintarea în grad a întregii conduceri a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Este vorba, așa cum arată Libertatea, inclusiv de șeful și adjunctul IGSU aflați în funcție în momentul în care ziarul a publicat, în 2019, filmul ținut ascuns de la intervenția la incendiul de la Colectiv. Dan Paul Iamandi era la vremea respectivă inspector general al IGSU și Cristian Radu adjunctul acestuia.

Paul Iamandi, șeful IGSU, era în funcție când instituția a fost acuzată că a ascuns de anchetatori o filmarea realizată la Colectiv, în timpul tragediei din 2015.

Paul Iamandi a fost avansat acum la general-locotenent cu 3 stele, iar Cristian Radu a ajuns, prin decretul semnat de președintele Iohannis, general de brigadă cu o stea.

Benone Dunduc a fost avansat de la colonel la general de brigadă cu o stea, el fiind al treilea adjunct al inspectorului general la departamentul Prevenție, unul supus multor critici.

Ca și în 2020, președintele a acordat avansări în grad multor angajați ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciului de Protecție și Pază (SPP), care au câștigat o stea în plus.

Inflație de generali

Noii generali se adaugă celor aproximativ 1800 de generali activi sau în rezervă pe care-i are România. Potrivit datelor obținute de timpolis.ro, din 1990 și până în 2016, MApN avea 1.284 de generali dintre care 81 activi. Lor li se adaugă 315 generali din cadrul ministerului de Interne, 75 dintre ei fiind activi, ceilalți în rezervă.

Serviciul de Informații Externe (SIE) avea în urmă cu patru ani 92 de generali, opt dintre ei fiind în activitate. Acestora li se adaugă generalii din SRI, serviciu care nu devăluie însă numărul generalilor.

Așa cum a arătat Europa Liberă, România are un număru de dublu de generali raportat la efectivele armate. În 2017, potrivit The Times, Marea Britanie avea 85 de generali de armată, la peste 250.000 de militari activi și în rezervă.

În 2016, România avea 81 de generali activi în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN) la 120.000 de militari activi și în rezervă

Decorații pentru toată lumea

Șeful statului nu s-a zgârcit în ultimii ani nici la decorații. A semnat aproape 150 de decrete prin care a decorat medici, ofițeri de Armată, din SRI, STS, SPP, unele în contextul pandemiei, cum ar fi Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler pentru Raed Arafat. Altele mai puțin explicabile.

Dacă anul trecut l-a decorat cu Ordinul și Medalia Bărbăție și Credință pe chestorul de poliție Ștefan Săvulescu, implicat în coordonarea acțiunii de la 10 august 2018, anul acesta l-a avansat, făcându-l chestor principal.

Bogdan Berechet, cel care era șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în timpul protestelor din 10 august, a fost avansat anul acesta, în 26 noiembrie, chestor de poliție.

Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care era referent la cabinetul fostului ministru de Interne, Marcel Vela, a primit Ordinul și Medalia Națională pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională. Înainte a fost consilier onorific și la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune.

Similare

Distribuie acest articol!

Rusia a mărit trupele militare langă Nistru

Published

on

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru presa ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna.

„În primul rând, vorbim despre regiunea noastră separatistă: vorbim despre stânga Nistrului, vorbim de formațiuni militare ilegale, un grup operativ al trupelor ruse (GOTR), vorbim despre compoziția militară din jurul satul Cobasna. Din câte cunoaștem, protecția acestor depozite este acum întărită și înțelegem că acest factor este unul dintre elemenele-cheie în ceea ce privește utilizarea elementelor destabilizatoare în țara noastră”, a declarat Alexandr Esaulenco, transmite Unimedia.

Exercițiile militare din regiunea transnistreană s-au ales cu comentarii diferite din partea prim-ministre Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Dacă Gavrilița spune că Guvernul este la curent cu acestea și „pledează pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, Popescu le califică drept contraproductive, „care vin în contradicție cu legislația”.

„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă.

În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse din data de 25 ianuarie.

Acestea au avut lov în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.

Continue Reading

George Simion face anunțul zilei: Liderii AUR se vor întâlni cu Benjamin Netanyahu și Viktor Orban

Published

on

Deputatul George Simion, co-președinte AUR, a declarat că în viitorul apropiat se va întâlni cu fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu liderul ungar, Viktor Orban, pentru a discuta viitorul Europei.

Simion a catalogat astfel, drept minciuni, acuzațiile de anti-semitism și pro-rusism, care îi sunt aduse AUR de către oponenții politici.

„E o aberație tot ce scrie domnul Cioloș, care îmi da mie lecții despre facturi, având in vedere ca ei au pledat prin doamna Pruna pentru liberalizare. Nici măcar nu se chinuie sa își justifice minciunile. Eu mă bat in primul rând pentru Basarabia si zice ca eu sunt pro-rus. Nu ne intimidează pe noi, pot sa scrie cat vor. Acum caută ONG-uri sa ne facă reclamații, ne pârăsc la Bruxelles. Ii anunț ca familia europeana din care facem parte conține si partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am si stabili o întâlnire, in luna aprilie, nu am stabilit încă data exacta. Eu am prieteni evrei, astea sunt minciunile celor care vor sa ne discrediteze pe tema Holocaustului. Acea declarație a fost interpretata greșit.

Maine o sa discutam si cu Viktor Orban, sa vedem care este viitorul politic al partidelor patriotice in Europa. Pentru ca noi nu suntem extremiști si antieuropeni, ci suntem pentru o Europă unită, dar sa se păstreze componenta națională. De exemplu, programele Green Deal si altele propuse de UE nu sunt fezabile in Romania”, a spus George Simion la România TV.

Benjamin Netanyahu este unul dintre cei mai longevivi premieri din istoria Israelului, fiind aproximativ 15 ani în această funcție, în două mandate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai ȘomănescuPublisher R3media

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading

VIDEO | Elon Musk susține „Convoiul libertății”: camionagiii canadieni care protestează împotriva vaccinării obligatorii străbat țara pentru a ajunge în capitală

Published

on

Șeful Tesla, Elon Musk, și-a anunțat susținerea pentru „Convoiul Libertății”, marșul pe care camionagii canadieni îl fac prin țară, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii.

„Camionagiii canadieni sunt cei mai tari”, a scris șeful Tesla pe Twitter. Convoiul libertății este supranumele pe care marșul pe care camionagii din Canada îl fac spre capitala Otawa, în semn de protest pentru obligativitatea vaccinării impusă de Guvernul Trudeau.

Canadian truckers rule

— Elon Musk (@elonmusk) January 27, 2022

 

Protestul camionagiilor a fost întâmpinat cu entuziasm pe drumurile Canadei, zeci de clipuri circulând online care arată oameni salutând șoferii ce trec pe șosea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a impus obligativitatea vaccinării pentru șoferii de tir care trec granița în țara sa pe 15 ianuarie. Liberalul a criticat faptul că unii șoferi de tir au alte păreri și și le exprimă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„O minoritate marginală care este în drum spre Ottawa sau care susțin păreri inaceptabile pe care le exprimă nu reprezintă viziunea canadienilor care au fost alături unul de altul, care știu că urmarea științei și au inițiativa de a se apăra unul pe altul sunt cele mai bune căi pentru a ne asigura libertățile”, a spus Trudeau.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și-a exprimat de multe ori opoziția față de vaccinarea obligatorie. El a spus, în trecut, că deși el și familia sa sunt vaccinați, obligativitățile impuse de stat în acest domeniu reprezintă o „eroziune a libertății”, scrie Bloomberg.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular