facebook
X
Connect with us

Avocatul Toni Neacșu pune lucrurile la punct în cazul acuzelor ridicole la adresa Preasfințitului Ambrozie: Manifestarea unui protest sau dezacord ideologic, politic, religios ori de altă natură este garantată de Constituție. ABSURD JURIDIC ȘI TOTALITAR

Published

on

    RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!      

Cunoscutul avocat Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru în CSM, sare în apărarea Preasfințitului Ambrozie, episcopul Giurgiului, acuzat absurd, după predica sa fabuloasă de Sfânta Parascheva, de „răspândirea de informații false”, prin ultima roată de la căruța sistemului, secția de poliție din Călugăreni (!).

 Dacă nu ar fi vorba de un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române totul ar  fi de un ridicol penibil. Secția de poliție rurală s-a autosesizat,  chipurile, în fața unei predici care expune corupția și nemernicia  politicienilor și ticăloșia unor servitori ai lor din presă și nu numai,   găsind drept pretext „informațiile false” din cuvântul ierarhului, și  anume că vaccinurile experimentale care au costat statului român – din  voia demisului Cîțu – aproximativ 2.400.000.000 de euro (da, ați citit  bine: DOUĂ MILIARDE ȘI PATRU SUTE DE MILIOANE EURO) au ajuns să expire.

 

 Dar ce este fals în această afirmație, când, așa cum a demontat acuza falsă colegul meu Vlad Pârău, au spus-o chiar Europa Liberă și Agenția de știri de stat Agerpres?

 Notăm că la data când s-a pronunțat ierarhul BOR, valabilitatea vaccinurilor nu fusese dez-expirată „din pix” cum se zice (foto din seria IDIOȚII alăturat).

 Dar dincolo de ridicol notăm tupeul incomensurabil al premierului demis care l-a sunat pe ministrul de interne demis care l-a sunat pe șeful inspectoratului județean Giurgiu care l-a sunat pe șeful de post din Călugăreni să-i „repereze onoarea” „catindatului” PNL.

 Mai bine ar avea grijă să nu pățească la fel și să cadă de unde au fost cocoțați precum Sinan Pașa la Călugăreni, că nu degeaba a susținut Preasfințitul Ambrozie predica sa devastatoarea chiar la locul celebrei bătălii a marelui bărbat și sfânt al neamului Mihai Viteazul Întregitorul (VIDEO mai jos). Dar să-i dăm cuvântul expertului. Avocatul Toni Neacșu:

 O sesizarea ridicolă și absurda care alunecă împreună cu statul într-o zonă a absurdului juridic și totalitar  „Este foarte ciudat că practic în același moment în care președintele  Consiliului Superior al Magistraturii a luat la rost în public  Procurorul General al României care susținea că nu există legislație  pentru a cerceta penal opiniile contra vaccinării și a făcut referire  expresă la acest art. 404 din Codul penal (răspândirea de informații  false), polițiștii din Giurgiu se sesizează din oficiu exact pentru  această infracțiune.

 Răspândirea de informații false (art 404  Cod penal) înseamnă „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace,  de știri, date sau informații false ori de documente falsificate,  cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în  pericol securitatea națională”.

 Securitatea națională este  definită în Legea nr. 51/1991 și constituie amenințari la adresa  acesteia de exemplu: acțiunile care au ca scop provocarea de război  contra țării sau de război civil; acțiunile armate sau orice alte  acțiuni violente care urmăresc slăbirea puterii de stat; spionajul;  terorismul; atentatele contra unei colectivități și altele similare,  care mai de care mai grave.

 Însă, chiar Legea 51/1991 spune în  art. 4 că definițiile securității naționale nu pot fi interpretate sau  folosite în scopul restrângerii sau interzicerii dreptului de apărare a  unei cauze legitime, de manifestare a unui protest sau dezacord  ideologic, politic, religios ori de altă natură, garantate prin  Constituție sau legi.

 Altfel spus, nu există infracțiune pentru a   sancționa exprimarea publică a unor opinii sau convingeri, chiar  greșite de ar fi, iar libertatea de conștiință și de exprimare sunt încă   valori fundamentale potrivit Constituției.

 Nu cred că episcopul  Ambrozie are nevoie de avocat, pentru că sesizarea din oficiu este  ridicolă și absurda, dar nu mă voi feri să spun public că lucrurile  denaturează într-o zonă a absurdului juridic și totalitar.

 De altfel,   probabil cunosc și polițiștii din Giurgiu, competența exclusivă de  cercetare a unei infracțiuni atât de grave aparține DIICOT iar din punct   de vedere al competenței funcționale doar unui procuror din acestă  structură (adică nu unui polițist din Secția 1 de Poliție Rurală  Călugăreni).”

 VIDEO – CE A SPUS PREASFINȚITUL DE A DERANJAT TOT CUIBUL DE VIESPI:

   

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News