facebook
X
Connect with us

Valentin Boeru: Suntem câteva milioane bune de dușmani ai poporului. Nu vrem să ne vaccinăm și pace. Noi suntem armata de cetățeni normali. Toți suntem dușmanii poporului!

Published

on

    Colegul nostru, Valentin Boeru, a fost petrecut azi de rude și prieteni pe ultimul său drum pământean, la cimitirul Străulești II din București. Dar Valentin Boeru rămâne cu noi, prin tot ceea ce a scris în ultimii 30 de ani dar mai cu seamă, după părerea noastră, prin sintezele sale fantastice din paginile ziarului Național privind situația la zi din România în Noua Eră Covid. Partenerii noștri de la Național ar putea să-i adune eseurile într-un volum In Memoriam care s-ar constitui într-o radiografie la sânge a primilor ani ai Erei Covid.    

  Cu privirea la moartea lui: probabil a fost ucis, prin malpraxis sau poate mai mult decât atât – ziariștii, ca și polițiștii, cum a fost Valentin Boeru înainte de a deveni jurnalist, au dreptul și datoria să ia în considerare toate variantele -, în spitalul în care a ajuns internat pentru o fractură de col femural și a ieșit cu picioarele înainte și sufletul în văzduh pentru a da o ultimă roată peste România lui iubită. Rămâne ca Dumnezeu, care le vede pe toate, să judece această jertfă pe altarul presei române. Iată unul dintre ultimele sale trei editoriale, la care subscriem în totalitate:

   

     

  Iohannis   a descoperit cine sunt dușmanii poporului. Toți cei care nu vor să  solidarizeze împotriva pandemiei. Să solidarizăm cu cine? Și cum s-o  facem? Din vorbe, așa cum o face el? Bunăoară, eu am încercat să fiu  solidar cu spitalul din Lețcani. Apoi cu alte spitale, la fel de goale  și la fel de vizitate de Iohannis. Am fost solidar și cu spitalele  lucrate la traforaj. După un timp, când am văzut hoțiile de care scria  presa în legătură cu ele, solidaritatea mea a luat pauză. Și acum tot în   pauză este.

    „O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus  agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte – cea cu dezinformarea, cu  stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor   care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a  slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa  ceva!” E un mic pasaj din cuvântarea Întâiului Brancardier al Țării, la  Ziua Ambulanței. Acum, când recitesc monologul cetățeanului Iohannis,  îmi dau seama că scopul meu profesional este exact cum a spus el, să  răspândesc dezinformări și știri false. Am scris că masca de protecție  ne apără de virus. Fals! Minciună! Studiile arată că nu ne apără nici  măcar mustața de frig. Am dezinformat când am spus că Pfizer este  viitorul vaccinos al omenirii. Am mințit când am afirmat că vaccinurile  ne apără de virus. Neadevărat! Nu sunt în stare să ne păzească de moarte   și nici de Covid.

   

  Cât de repede am ajuns dușman al poporului. Nici mie  nu îmi vine să cred.

  Sunt singurul? Nu. Mai suntem câteva milioane de dușmani. Nu vrem  să ne vaccinăm și pace. Noi suntem armata de cetățeni normali, care nu  cred nici în predicile lui Iohannis, nici în îndemnurile că vaccinarea  are efecte certe și demonstrate. Am devenit dușmani ai poporului pentru  că eu și colegii mei am scris despre potlogăriile medicilor care n-au  chef să-și complice existența cu tratamente inovatoare. Am slăbit, deci,   solidaritatea națiunii. O națiune solidară cu cine?       

 

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News