facebook
X
Connect with us

Medicii pot prescrie acum ivermectină și hidroxiclorochină pentru COVID-19 în Nebraska (SUA)

Published

on

Procurorul general din Nebraska Doug Peterson a emis o opinie juridică pe 14 octombrie, spunând că biroul său nu va solicita măsuri disciplinare împotriva medicilor care prescriu ivermectina sau hidroxiclorochina ca medicamente neetichetate pentru tratarea sau prevenirea coronavirusului Wuhan (COVID-19).

 

Avizul juridic este ca răspuns la o solicitare din partea directorului general al Departamentului de Sănătate din Nebraska, Dannette Smith. Departamentul acordă licențe și disciplinează medicii, iar Smith a întrebat dacă ar fi sau nu „considerat ilegal sau supus disciplinei” ca medicii să folosească ivermectină, hidroxiclorochina sau alte medicamente de „utilizare fără etichetă” pentru a trata sau a preveni COVID-19.

Peterson spune că biroul său constată că „datele disponibile nu justifică introducerea unor acțiuni disciplinare împotriva medicilor doar pentru că prescriu ivermectină sau hidroxiclorochină pentru a preveni sau trata COVID-19”.

Cu toate acestea, el observă că furnizorii de servicii medicale în general pot fi supuși disciplinei dacă neglijează să obțină consimțământul informat, își înșală pacienții, prescriu doze excesiv de mari, nu reușesc să verifice contraindicații sau se angajează într-o conduită greșită.

Avizul afirmă, de asemenea, că permiterea medicilor să ia în considerare aceste tratamente timpurii îi va elibera să evalueze alte instrumente care ar putea salva vieți și ar putea ține pacienții departe de spitale și, eventual, să găsească alinare pentru sistemul de sănătate încordat, de asemenea. Avizul juridic menționează, de asemenea, că pot exista și alte medicamente promițătoare off-label care ajută la tratarea COVID-19.

„Nu m-am concentrat pe legalitatea acesteia, m-am concentrat pe posibilele beneficii pe care le-ar putea avea pentru pacienții mei, dintre care mulți sunt destul de bolnavi de COVID”, spune dr. Louis Safranek, specialist în boli infecțioase. El relatează că încă prescrie ivermectină pacienților săi și peste 500 de persoane au depășit cu succes boala cu ajutorul acesteia.

 

Ivermectina și hidroxiclorochina eficiente împotriva COVID-19

Ivermectina este un medicament generic care este utilizat pe scară largă împotriva viermilor paraziți la oameni. Poate fi folosit si pentru tratarea scabiei, paduchilor si rozaceei. Medicamentul a fost lăudat de mulți medici ca fiind un tratament timpuriu salvator pentru COVID-19. Există grupuri care susțin utilizarea  ivermectinei pentru COVID-19, precum și 45 de studii evaluate de colegi care susțin utilizarea acesteia împotriva virusului.

Pe de altă parte, hidroxiclorochina este un medicament antiinflamator și antimalaric care a câștigat atenție după ce fostul președinte Donald Trump a spus că a luat-o ca profilactic.

Anul trecut, un jurnal medical a publicat o lucrare în care condamna hidroxiclorochina înainte de a o retrage din cauza profesioniștilor medicali care ridică probleme majore cu studiul. Cu toate acestea, un studiu publicat în Jurnalul American de Medicină a constatat că hidroxiclorochina ar putea ajuta la scăderea ratei mortalității cauzate de COVID-19.

Mulți experți în sănătate și grupuri medicale de vârf au încercat să oprească utilizarea ivermectinei și a hidroxiclorochinei la pacienți, susținând că acestea pot provoca efecte secundare dăunătoare.

Dar ivermectina a fost promovată de parlamentari, gazde de talk-show și medici, iar eficiența sa în tratarea COVID-19 a fost amplificată prin intermediul rețelelor sociale pentru milioane de oameni care nu doresc să se vaccineze. De asemenea, a fost folosit în țări precum India și Brazilia. (Legat: Utilizarea pe scară largă a ivermectinei a provocat o scădere cu 97% a cazurilor de coronavirus în Delhi, India.)

Hidroxiclorochina a devenit populară în același mod. Senatorul din Kansas Roger Marshall, care este și medic, a recunoscut că a luat hidroxiclorochină pe tot parcursul campaniei sale din 2020.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News