facebook
X
Connect with us

DESFACEREA CUTIEI NEGRE. Cazul doctoriței decedate după a treia doză de vaccin, despre care Spitalul Elias nu suflă o vorbă

Published

on

    RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.      

Raluca Simona Gurgu, neuroloaga de la Elias în vârstă de 39 de ani, s-a stins din viață azi-noapte. După ce și-a administrat a treia doză de ser a făcut un AVC masiv și, în ciuda eforturilor colegilor ei care au făcut tot ce era omenește posibil ca să o salveze, s-a dus.   La orice accident si tragedie aviatica se desface cutia neagra. Scopul demersului este acela de a vedea ce s-a intimplat si cum ar putea fi prevenite asemenea tragedii prin studierea cauzelor. Asadar, va rog sa vedeti demersul meu exact asa: o incercare de a desface o cutie neagra pentru a ridica semne de intrebare, nicidecum intentia de a scormoni viata cuiva. Asta pentru ca ne aflam pe cont propriu, pentru ca mass-media este in totalitate cumparata si pusa sa taca, pentru ca a ascuns in mod absolut iresponsabil aceasta tragedie eschivandu-se cu scuze jenante gen „nu am putut verifica aceasta informatie”. Macar pe vremea lui nea Nicu aveam telejurnalul cu realizari dar astia de acum zici ca au target la mumii, in fiecare zi nu stiu ce sa mai faca pentru a inspaimanta oamenii. Asadar trebuie sa ne descurcam cu surse paralele de informare, sa ciulim urechea si sa ne dezvoltam spiritul critic in a analiza o informatie care ne parvine. Media traditionala e total compromisa si cumparata de propaganda, Mie mi-ar fi rusine sa spun una ca asta, macar as avea decenta sa las capul in jos si sa nu spun nimic daca nu am alta posibilitate sa imi platesc ratele si concediile in tari exotice decat c()[email protected]@[email protected] 

  Imaginati-va doi bolizi care vin in viteza unul catre altul, fiecare cu cate 150km/h. Viteza impactului e 150 x 2. La asa ceva se face tandari tot. Daca unul ditre ei incetineste si se opreste atunci sunt sanse mai mari ca sa scape, ceea ce se poate scapa din asa ceva. 

  De unde comparatia cazului astuia cu un accident cu asemenea impact? 

  Fata aia lua terapie hormonala pentru fertilizarea in vitro. Asta inseamna o bomba cu hormoni asupra organismului. La fel ca si in cazul anticonceptionalelor. Pe toate prospectele acestor preparate hormonale scrie ca au ca factor de risc al administrarii trombozele. De asta se recomanda prudenta in administrarea lor dupa o anumita varsta si precautie la fumatoare. Avem asadat primul bolid care vine in viteza. 

  La fel, pe prospectul serului scrie ca trombozele pot reprezenta factori de risc la administrare si pot sa apara in anumite cazuri. Iata si bolidul doi. 

  Este de neinteles cum de fata aia, doctorita, a putut face o asemenea imprudenta si chestionez modalitatea lipsita de discernamant in care s-a pus la risc cunoscand ce medicatie ia si cum anume acesta medicatie reprezinta un factor de risc care creste exponential in combinatie cu ceva ce a parut un catalizator.  De asemenea chestionez lipsa de discernamant a altora in a recomanda administrarea unui ser care nu a trecut proba timpului si nu stim care sunt interactiunile cu alte medicamente sau care sunt efectele peste 5 au 10 ani. 

  Ne intoarcem la cazul studiat. Tratamentul hormonal luat de fata aia pare sa fi fost potentat de ser care a jucat rolul unui catalizator. Bolidul 1 care a venit in viteza catre bolidul 2. Daca macar unul statea pe loc oare se ajungea aici? 

  Rolul acestei postari este acela de a trage un semnal de alarma si de a chestiona urmatorul aspect: este serul un catalizator pentru tratamente hormonale carora le poate spori efectul negativ? Este serul un catalizator pentru efectele secundare negative ale anticonceptionalelor, si ele tot niste hormoni de fapt? Se pune cineva la risc in acelasi fel in care s-a pus fata asta? 

  Nu am pretenta ca acest caz sa fie disecat in media si aceasta tragedie sa aiba vreo valoare educativa pentru ca media mai inseamna doar minciuna, manipulare si propaganda insa avem datoria ca, atunci cand am aflat un adevar sa il punem pe masa si sa punem oamenii in garda ca sa stie si sa intrebe. Acesta a fost scopul incercarii mele de a desface o cutie neagra.

  Este frisonant de ingrijorator ce se intimpla. Niste medici de la UPU dau o stire la televizor despre o batrana de 80 de ani care zice ca nu doreste sa primeasca serul de teama ca ramane sterila. Hahaha, dar ce am mai ras. In acest timp Spitalul Elias nu sufla o vorba despre cazul colegei lor trecuta in lumea celor drepti desi au un purtator de cuvant data fiind multimea de VIP-uri pe care le trateaza. Nimeni de acolo nu pune pe piata aceste informatii, nimeni nu sparte cutia neagra ca sa intelegem ce se intimpla iar mass media da stiri @[email protected](n( ca sa abata atentia de la lucruri ultra-grave care privesc milioane de femei din tara asta care folosesc anticonceptionale si s-ar pune la risc in combinatie cu serul. Este absolut incredibila masina de propaganda pornita, cu cat mai tare incearca ascunderea mortilor sub pres cu atat intrebarile noastre vor fi mai multe si ne vom ambitiona sa le cautam si sa gasim raspunsuri care ne pot salva vietile pentru ca ne aflam pe cont propriu.

  

 

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News