facebook
X
Connect with us

PS Gurie a murit după a treia doză de vaccin Covid. Presa sistemului l-au prezentat ca nevaccinat

Published

on

  RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.    

Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Gurie, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat cu Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat, informează Basilica.ro  Din informațiile noastre, PS Gurie se vaccinase cu toate cele trei doze, boala declanșându-se la scurt timp după a treia injectare cu ser Covid.

    

   „Întrucât astăzi a apărut o știre falsă după plecarea din această viață a Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, vă rog sa primiți această mică, dar necesară precizare:

   

  Preasfințitul era vaccinat.

    Din nefericire s-a infectat și a ajuns la spital intr-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun și nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a declarat Vasile Bănescu, citat de Știri pe Surse. Mai mult, PS Gurie avea diabet, boală considerată comorbididate.    Iar asta, după un fake news rostogolit de „Adevărul” și preluat de HotNews, Observator News și alții, care îl dădeau pe episcopul BOR drept o victimă a… nevaccinării.

  

   

   BIOGRAFIE:

  PS Gurie (Grigorie Georgiu) ar fi împlinit la finalul acestui an vârsta de 53 de ani. S-a născut în ziua de 31 decembrie 1968, în localitatea Huța – Chiuiești, județul Cluj, din părinții Teodor și Maria Georgiu.

  A urmat Școala generală cu clasele I-IV din satul natal și clasele V-VIII la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca (1976-1984), apoi Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988), Seminarul Teologic din Craiova (1988-1992) și Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996, cu licență).

  A urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolică din Padova-Italia, secția de Teologie Sistematică (1996-1997), cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară din Padova (1997-2001).

  Când a fost admis la Seminarul Teologic din Craiova era frate la Mănăstirea Lainici (1988-1989), apoi a devenit secretar de cabinet al mitropolitului Nestor Vornicescu (1989-1996) și a fost tuns în monahism cu numele Gurie.

  A fost hirotonit ierodiacon (februarie 1990) și ieromonah (1992); a fost eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Craiova în perioada 1992-1996, a fost hirotesit protosinghel în 1996, apoi arhimandrit, în 2001. A fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei în perioada martie 2000 – august 2001.

  În luna iulie a anului 2001 a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar câteva săptămâni mai târziu, hirotonit arhiereu cu titlul „Strehăianul”.

  În urma înființării Episcopiei Devei și Hunedoarei, în 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al eparhiei și înscăunat la Deva pe 29 noiembrie același an (2009).

  Cât a fost la studii în Italia, a înființat comunitățile ortodoxe române din Padova, Pordenone, Treviso și Verona, a editat publicația lunară, Lumină Lină, a parohiei din Padova, a publicat diferite articole în presa religioasă din Italia (Oriente Cristiano, Difesa del popolo, II Gazzettino, Portavoce, ș.a.) dar și în reviste din țară.

  A fost coautor la volumele „Meditații duhovnicești la sfârșit de modernitate” (1999) și „ Despre mântuirea sufletului în era postindustrială” (2001), a ținut conferințe pe teme de spiritualitate ortodoxă în țară și străinătate. Din 2011 predă în calitate de profesor suplinitor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.

  

 

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News