facebook
X
Connect with us

Gheorghiță continuă să recomande vaccinul Moderna tinerilor deși Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda l-au blocat din motive de miocardită și pericardită

Published

on

  RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.    

Islanda a suspendat vineri vaccinul Moderna anti-COVID, invocând o ușoară creștere a riscului de inflamație cardiacă, mergând mai departe decât vecinii săi nordici, care au limitat utilizarea vaccinurilor, informează Medical Xpress.  „Deoarece aprovizionarea cu vaccinul Pfizer este suficientă în teritoriu… epidemiologul-șef a decis să nu folosească vaccinul Moderna în Islanda”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Direcției de Sănătate.

  Această decizie se datorează „incidenței crescute a miocarditei și pericarditei după vaccinarea serul Moderna”, a precizat epidemiologul-șef în comunicat.

    Danemarca și Norvegia au recomandat în mod oficial să nu îl folosească pentru cei sub 18 ani.

  Potrivit autorităților suedeze, cele mai multe dintre aceste inflamații sunt ușoare și trec de la sine, dar se recomandă să se apeleze la un consult medical în cazul în care apar simptome.

  

 VIDEO:

    

     

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News