facebook
X
Connect with us

FESTIVALUL FAMILIEI la Iași – 10 ani de activitate a Departamentul Pro Vita înființat din inițiativa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La Mulți Ani!

Published

on

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, organizează „Festivalul Familiei”. Evenimentul se va desfășura astăzi, 11 septembrie, în Piața Unirii din Iași.

   „Pentru Pro Vita Iași este un moment  important. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când ne străduim să  împlinim misiunea de salvare, protejare și îmbunătățire a vieții. Pentru   că majoritatea activităților noastre gravitează în jurul vieții, a  copilului și a familiei, ne-am gândit să organizăm acest festival. Este  un dar pe care vrem să-l oferim copiilor și părinților”, a declarat  Otilia Palade, referent al Departamentului Pro Vita, citată de Doxologia.

  „Festivalul Familiei” va începe la ora 13:30, în Piața Unirii, unde  vor fi amplasate 20 de corturi în care se vor desfășura diverse  activități interactive precum: ateliere de lectură, jocuri cu premii,  activități de echipă, diverse ateliere de creație, facepainting,  ateliere de origami și avioane de hârtie, plus multe alte surprize.

   „Am ales să organizăm această primă ediție a „Festivalului Familiei”   în preajma sărbătorii Sfinților Ioachim și Ana, deoarece ei reprezintă  un important model de părinți creștini”, a mai adăugat Otilia Palade.

  Departamentul Pro Vita își desfășoară activitatea din anul 2011,  fiind înființat din inițiativa Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul   Moldovei și Bucovinei. În prezent, activitățile desfășurate sunt  concentrate în 3 mari programe: Programul de prevenție și informare,  care se adresează în special tinerilor, Programul Praesidio, pentru  femeile însărcinate aflate în dificultate, și Programul de solidaritate  pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”. Mai multe detalii pot fi  găsite pe site-ul www.provitaiasi.ro, sau pe pagina de facebook ProVitaIasi.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News