facebook
X
Connect with us

VIDEO | Președintele Klaus Iohannis a oferit Patriarhului Daniel cea mai înaltă decorație a statului român

Published

on

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit joi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cea mai înaltă distincție a statului român i-a fost conferită de Președintele României la Palatul Cotroceni.

„Vreau să vă felicit pentru exemplul de echilibru și înțelepciune pe care îl oferiți în domeniul extrem de sensibil al relației dintre Culte, precum și dintre acestea și autoritățile Statului, și să vă urez ca și pe viitor Biserica Ortodoxă Română să se manifeste în apărarea și promovarea acestui model de relații!

În zilele noastre, una dintre provocările cele mai complexe, căreia îi răspundeți cu succes, este păstrarea identității spirituale și a coeziunii în comunitățile românești din diaspora.

Biserica Ortodoxă Română și-a dezvoltat căi mediatice moderne, care duc mesajul pastoral, misionar și umanitar al credinței până în cele mai îndepărtate comunități românești.”, a spus Klaus Iohannis, în discursul său.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit de faptul că diaspora română este acum cea mai mare din istoria noastră și că acest fapt trebuie să ne motiveze să apropiem românii de peste hotare de patrie, de credință.

„Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului care este o șansă, dar și o provocare. De aceea, am făcut eforturi, împreună cu autoritățile de stat, ca să ținem în comuniune românească pe acești fii și fiice ale patriei noastre care, din varii motive, lucrează sau studiază în afara hotarelor noastre. (…)

Vă mulțumim pentru aprecierile pe care le-ați făcut la adresa Bisericii noastre și, într-adevăr, așa cum prevede Legea cultelor, cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român și noi considerăm că libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinței noastre religioase este o libertate pentru cooperare, pentru coresponsabilitate și, așa cum frumos ați spus, pentru armonie și pace între toți cetățenii României și între românii de pretutindeni.”, a spus Patriarhul Daniel.

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News