facebook
X
Connect with us

China ne ia de prosti, respinge acuzatiile și numește „prostie” că covid-19 a apărut dintr-o scurgere de laborator – Jos Botnita

Published

on

Directorul adjunct al Comisiei Naționale de Sănătate din China, Zeng Yixin, a respins planurile anunțate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de a continua ancheta privind originea pandemiei de coronavirus după ce organizația a admis că teoria scurgerilor de laborator apariția virusului SARS-CoV-2 în Wuhan nu a fost suficient luată în considerare anterior.

La o conferință de presă, Zeng a fost surprins de aceste declarații făcute de directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în urmă cu o săptămână și le-a numit „prostii” și „merg împotriva științei”.

Zeng a fost însoțit de directorul laboratorului național Wuhan, care a afirmat că centrul său nu a avut nicio scurgere de când a fost pus în funcțiune, potrivit agenției Xinhua.

Liderul de vârf al OMS a recunoscut că China nu a împărtășit „datele brute” ale primelor cazuri detectate la sfârșitul anului 2019. Prin urmare, el a cerut Chinei „să fie transparentă, deschisă și să coopereze, în special în datele brute din prima zile de pandemie. ”

Primul caz de coronavirus a fost detectat în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului 2019 și, de atunci, 104.362 de cazuri și 4.848 de decese din boală au fost înregistrate în țară.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News