facebook
X
Connect with us

Benjamin Netanyahu, fostul prim ministru al Israelului, continuă să facă presiuni pe la spatele actualului premier pentru ca israelienii să primească și a treia doză de vaccin de la Pfizer sau Moderna

Published

on

      RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!    

Fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu a vorbit de mai multe ori în ultimele zile cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla, și cu directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, se pare că pe la spatele succesorului său Naftali Bennett, în timp ce continuă să facă presiuni pentru ca israelienilor să li se administreze o a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, anunță Times of Israel.  Partidul Likud al lui Netanyahu a dezvăluit inițial, miercuri, detaliile conversațiilor către mai multe instituții media ebraice, care au relatat că apelurile au avut loc fără știrea lui Bennett. Ulterior, biroul lui Netanyahu a emis o declarație potrivit căreia directorii farmaceutici l-au pus la curent cu aprovizionarea cu vaccinuri și cu răspândirea variantei Delta.

  Premierul devenit lider al opoziției a declarat că a ajuns la concluzia că Israelul are nevoie de milioane de doze suplimentare și că trebuie să înceapă „imediat” să administreze vaccinuri de rapel adulților.

  „Aceasta este singura modalitate de a proteja populația, de a salva vieți și de a menține economia deschisă, având în vedere izbucnirea variantei Delta”, a declarat Netanyahu într-o declarație video.

  Pfizer a solicitat autorizația FDA pentru o a treia injecție, deși autoritatea de reglementare americană și oficialii israelieni din domeniul sănătății au declarat că nu există dovezi că rapelurile sunt necesare în acest moment. În prezent, Israelul oferă o a treia doză persoanelor imunocompromise.

  De săptămâni întregi, Netanyahu a insistat că a treia doză este necesară imediat, dar unii analiști s-au întrebat dacă această poziție nu este mai degrabă înrădăcinată în dorința sa de a se distanța de politicile noului guvern privind pandemia.

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News