facebook
X
Connect with us

Australia reintră în carantină | Australia de Sud, stat cu 1,8 milioane de locuitori, a intrat în lockdown din cauza a CINCI persoane infectate

Published

on

Mai mult de jumătate din cei 25 de milioane de locuitori ai Australiei au intrat în lockdown (carantină) începând de marți, după ce un al treilea stat a adoptat măsuri de restricție de libertății de mișcare pentru a stopa infectările cu varianta Delta a coronavirusului, scrie Reuters.

Ultimul stat care a intrat în carantină – pentru șapte zile – este Australia de Sud, care a luat această măsură după ce a detectat cinci persoane infectate, legate de o persoană care s-a întors dintr-o călătorie. Populația acestui stat este de 1,8 milioane de locuitori.

Aceeași măsură a fost luată și de statul Victoria, care tocmai a prelungit cu o săptămână, carantina impusă inițial pentru doar cinci zile.

Cel mai mare oraș al țării, Sidney, este deja în a patra săptămână de lockdown. Sidney este capitala New South Wales, care a înregistrat marți 78 de cazuri, în scădere cu 20 față de ziua anterioară. Autoritățile au anunțat că această cifră trebuie să fie aproape de zero înainte ca eliminarea lockdown-ului să fie luată în calcul.

New South Wales are o populație de peste 8,1 milioane de locuitori.Nu s-a anunțat niciun deces până acum.

Continua impunere a carantinei crește tensiunile în rândul australienilor, care au îndurat unul dintre cele mai restrictive regimuri de carantină din lume în ultimul an, relatează B92, citând BBC. Conform autorităților, acesta a fost motivul pentru care în timpul pandemiei au murit mai puțin de 1.000 de oameni.

Măsurile restrictive înseamnă că oamenii nu au voie să părăsească locuințele decât dacă vor să facă exerciții fizice, să meargă la cumpărături esențiale sau au un alt motiv întemeiat. Magazinele ne-esențiale și șantierele de construcții au fost închise.

Cetățenii se tem că noul lockdown ar putea dura până în septembrie. În replică, autoritățile afirmă că aceste măsuri sunt necesare deoarece australienii refuză să se vaccineze, doar 14% dintre cetățeni acceptând serul.

De altfel, australienii sunt foarte sceptici în privința vaccinului. La finalul lunii februarie, spectatorii prezenți la Australian Open au huiduit-o copios pe șefa federației australiene, atunci când ea a lăudat apariția vaccinului anti-covid.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News