facebook
X
Connect with us

Av. Gheorghe Piperea: SANITAS București se opune ferm obligativității vaccinării și anunță reacții judiciare contra actelor abuzive ale Guvernului și Ministerului Sănătății. Citiți cu atenție comunicatul și distribuiți-l!

Published

on

      RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!    

Esențial Sanitas București se opune ferm obligativității  vaccinării și anunță reacții judiciare contra actelor normative sau  birocratice care vor impune sau facilita aceste măsuri preconizate de  guvern. Citiți cu atenție comunicatul și distribuiți-l.

 Având în  vedere că măsurile preconizate de Ministerul Sănătății nu privesc numai  medicii și personalul sanitar, ci și cadrele didactice și funcționarii  publici, ar fi absolut obligatoriu ca și sindicatele din aceste două  domenii să își precizeze poziția.

 De ținut minte pentru viitorul  apropiat – totalitarismul sanitar este deja instalat, dictatura se  insinuează pas cu pas, iar tăcerea noastră atunci când ar trebui să  protestăm și să acționăm este cărămida ultimă din care ni se clădește  pușcăria socială și emoțională.

 „Comunicat de presă  SANITAS   București respinge obligativitatea vaccinării cadrelor medicale,  mascată prin impunerea testării personalului medical din bani proprii.

 SANITAS   București se opune practicilor noi ce se vor a fi instituite în România   și care folosesc dezinformarea și necunoașterea legii pentru a  discrimina o categorie profesională esențială.

 Organizația noastră  va lupta cu toate armele legale pentru a împiedica obligarea vaccinării,   mascată prin testarea obligatorie a cadrelor medicale din bani proprii.

 O   astfel de acțiune – asumată public prin declarații de către ministrul  Sănătății dar și de Institutul Național de Sănătate Publică- prin  recomandare – nu face decât să afecteze personalul medical, atât din  punct de vedere uman cât și material.

 Colegii noștri vor trebui să se   testeze periodic la trei sau șapte zile în funcție de testul efectuat,   asta dacă nu sunt vaccinați, și să o facă pe cheltuiala lor în  unitățile care îngrijesc pacienți confirmați cu varianta Delta a  virusului.

 O minimă cunoaștere a domeniului medical ar fi impus  PREMIEREA cadrelor medicale și așa GREU încercate după un an și jumătate   de pandemie, și nu impunerea de noi sarcini sau, mai bine zis, de  sancțiuni asupra cadrelor medicale.

  Deja acestea au fost afectate de neacordarea majorările salariale prevazute în Legea Salarizarii sau de sporuri inghetate.

 Asistentii,   infirmierele, personalul administrativ, biologii, brancardierii etc  vor scoate toți banii din buzunar pentru a plăti aceste idei absurde ale   autorităților.

 „ Aceste demersuri ale guvernanților reprezintă, de  fapt, o obligare mascată de vaccinare a cadrelor medicale, cu pretextul  testării personalului medical. Incapacitatea autorităților este  transferată astfel asupra personalului medical, și așa afectat de lupta  cu acest virus. Ne vom lupta pentru drepturile membrilor și colegilor  noștri atât în instanță, cât și în stradă dacă este nevoie” , a declarat   Viorel Hușanu, președinte SANITAS București.

  Să nu uităm că încă  există semne de întrebare cu privire la aceste vaccinuri, iar până la  aprobarea lor oficială, și nu provizorie ca în prezent, este nelegal și  non-etic ca un medicament experimental să fie impus ca obligatoriu, în  afara consimțământului informat al persoanei.

 Autoritățile ar trebui  să clarifice, pâna la orice obligare mascată atât efectele adverse, cât  și modul în care aceste vaccinuri interacționează cu alte medicamente  sau au efecte pe termen lung. De asemenea, în procedurile sau  documentele care circulă în spațiul public despre vaccinare nu se  vorbește deloc despre un acord sau o informare prealabilă, fiind vorba  despre o procedură medicală invazivă.

 Totodată, trebuie clarificat –   până la obligativitatea testării – faptul că vaccinarea nu oprește  răspândirea bolii, ci doar apariția unor forme grave ceea ce contrazice  ideea de prevenție care stă la baza acestei obligativități a testării,  în fapt o obligație de vaccinare a personalului medical.

 Solicităm  autorităților să regândească aceste proiecte aberante care nu vor face  decât să PRODUCĂ EFECTUL ADVERS adică scăderea ratei de vaccinare în  cadrul populației, dar și în rândul personalului medical, precum și să  DEMOTIVEZE cadrele medicale înainte de anunțatul val 4 al pandemiei.”

 PS: Acest comunicat este postat pe pagina de FB a Sanitas București. Susțin!

 Nota Redacției RTnews: Subsemnăm!

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News