facebook
X
Connect with us

Teoria Teoriei Conspirației. Pravda Americană, George Orwell și Războiul biologic vs scurgerea virusului Covid din laboratorul de la Wuhan. LECTURA DE NOAPTE

Published

on

      RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!  

  Ron Unz: O inversare orwelliană a perspectivelor asupra originilor virusului Covid  Au trecut zeci de ani de când am citit ultima dată „1984” de  George Orwell, dar părți din acest roman distopic clasic au devenit  parte din cultura noastră politică. În ultimele săptămâni, am asistat în   timp real la acest tip de răsturnare bruscă și brutală a unor poziții  susținute de mult timp în ceea ce privește originile epidemiei globale  de Covid, care a devastat o mare parte a lumii.

 De la începutul anului 2020 încoace, narațiunea principală a fost că  virusul era complet natural, iar oricine sugera că ar putea fi produsul  unui laborator creat de om era denunțat ca fiind un „teoretician al  conspirației”, foarte asemănător cu activiștii QAnon ridiculizați la  nesfârșit în mass-media. Această linie oficială a fost adesea aplicată  cu duritate de către principalele noastre monopoluri de social media,  Facebook interzicând în mod sumar toate postările care sugerau altceva.

Dar   această situație s-a schimbat complet, iar în ultimele saptamani Wall  Street Journal, New York Times și principalele noastre instituții media  electronice au publicat articole de top care tratează această fostă  erezie într-un mod foarte respectuos, sugerând chiar că greutatea  dovezilor ar putea fi în favoarea ei. Senatul a votat în favoarea  declasificării imediate a tuturor documentelor noastre de informații  legate de originea virusului, iar presiunea politică masivă asupra  președintelui Joe Biden l-a forțat pe acesta să ordone ca o analiză  completă a informațiilor să fie realizată și publicată în termen de 90  de zile. Se pare că un consens emergent al elitei ar putea favoriza în  curând teoriile care fuseseră până acum consemnate în colțuri ciudate  ale internetului.

Evenimentul care a declanșat această  remarcabilă răsturnare de opinie a elitei americane a fost un articol  atent argumentat și convingător al jurnalistului Nicholas Wade. Autorul a   petrecut mai mult de patru decenii ca reporter de top la New York Times   și la alte publicații importante, lucrarea sa a fost publicată pe 2 mai   pe site-ul de blogging Medium, apoi republicată pe 5 mai de site-ul cu  trafic redus al Bulletin of Atomic Scientists.

În ciuda acestor  începuturi și a tonului prudent și moderat al textului său, consecințele   au fost dramatice. Deși aproape toate faptele și dovezile discutate de  Wade fuseseră deja disponibile publicului în cea mai mare parte a anului   trecut, analiza sa atentă și credibilitatea jurnalistică considerabilă  au transformat rapid intreaga zona mass-media. El și-a început articolul   explicând că, începând cu februarie 2020, o imensă bulă ideologică  fusese umflată de propaganda politică mascată în „știință medicală”, o  bulă care a fost ulterior menținută printr-o combinație de lașitate și  incompetență jurnalistică. Președintele Donald Trump proclamase că  virusul era artificial, așa că mass-media a insistat că „trebuie să fie  natural”, chiar dacă toate dovezile păreau să sugereze contrariul.

Prezentarea   atentă a lui Wade a spart imediat această bulă și a răsturnat discuția  publică despre o epidemie care a ucis milioane de oameni în întreaga  lume. Până la 28 mai, Wall Street Journal a publicat titlul „Facebook  Ends Ban on Posts Asserting Covid-19 Was Man-Made” (Facebook pune capăt  interdicției privind postările care afirmă că Covid-19 a fost provocată  de om), astfel încât, în mai puțin de o lună, un articol schimbase deja  ceea ce aproape trei miliarde de indivizi din întreaga lume aveau voie  să citească și să scrie. Acest lucru ilustrează controlul totalitar al  informațiilor pe internet deținut de uriașele monopoluri americane din  domeniul tehnologiei, care stabilesc limitele discuțiilor permise în  întreaga lume printr-o simplă apăsare de buton. Poate exista un exemplu  mai bun al climatului ridicol și stalinist de cenzură intelectuală  aplicat în prezent de acești giganți corporatiști?

Deși articolul   lui Wade a servit drept catalizator crucial, ceva similar era cât pe ce   să se întâmple la începutul lunii ianuarie, când prestigioasa revistă New York Magazine a publicat un articol de copertă al proeminentului  intelectual public liberal Nicholson Baker, care a ajuns la concluzii  foarte asemănătoare și ar fi putut produce același impact. Dar articolul   lui Baker a apărut pe 4 ianuarie, iar două zile mai târziu, Capitoliul  din DC a fost brusc luat cu asalt de o mulțime de Trump-iști indignați,  asigurându-se că toate celelalte chestiuni au fost rapid uitate pentru  următoarele două luni.

Se poate afirma cu tărie că epidemia de  Covid a fost cel mai important eveniment global de la cel de-al Doilea  Război Mondial încoace, iar o răsturnare de situație jurnalistică atât  de radicală și rapidă pare aproape fără precedent. Membrii de frunte ai  „celei de-a patra puteri” au recunoscut pe deplin amploarea acestei  răsturnări de situație și implicațiile grave pentru profesia lor,  înregistrând reacțiile lor, fie cu încântare, fie cu jenă resemnată.

 Când Wall Street Journal a publicat o știre potrivit căreia un raport   al serviciilor secrete americane, care nu fusese dezvăluit anterior, a  detaliat modul în care trei cercetători din Wuhan s-au îmbolnăvit  suficient de tare pentru a fi spitalizați în noiembrie 2019, nu mai  exista nicio modalitate de a spune că ipoteza „originii din laborator”  era prea prostească pentru a fi mediatizată. Asta nu înseamnă că teoria  „originii din laborator” este corectă, deloc. Totuși, acest lucru este  irelevant pentru problema în cauză.

Dar și mai demnă de remarcat a   fost lunga mea-culpa emisă de Donald G. McNeil, Jr. veteranul de  patruzeci și cinci de ani al New York Times, care a condus de la bun  început acoperirea Covid de către ziarul său. La scurt timp după ce a  citit analiza fostului său coleg și a analizat cu atenție dovezile  voluminoase citate, McNeil și-a schimbat complet opinia cu privire la  originile virusului, susținând o teorie pe care el și alți jurnaliști  mainstream au petrecut mai bine de un an respingând-o ca fiind o nebunie   de „extremă dreapta”, pe care a recunoscut că au grupat-o alături de  „Pizzagate, Plandemic, Kung Flu, Q-Anon, Stop the Steal și invazia din 6   ianuarie de la Capitoliu”.

În timp ce credința într-o origine  naturală a virusului s-a diminuat rapid, consensul global pare să se  îndrepte spre poziția lui Wade, Baker și a multor altora, conform căreia   epidemia inițială a rezultat probabil dintr-o scurgere accidentală din  laboratorul Institutului de Virologie Wuhan, cunoscut pentru  experimentele sale în acest domeniu de cercetare virală. Dezvăluirile  recente ale unor membri ai comunității noastre de informații care susțin   această teorie au fost promovate în articole de primă pagină în Wall  Street Journal și în alte instituții media importante, inspirând în  același timp, în mod natural, o cantitate enormă de discuții pe  internet.

Un element important al dezbaterii este conștientizarea   publică tot mai mare a faptului că aceste cercetări virale ale  laboratorului Wuhan au primit o mare parte din finanțarea recentă de la  Institutul Național de Sănătate, ceea ce a oferit un domeniu de aplicare   important pentru recriminările politice americane furioase. În primul  rând, cercetătorii de top de la laboratorul din Wuhan au negat cu tărie  că virusul a fost dezvoltat acolo, o poziție susținută de guvernul  Chinei. Deci, dacă acceptăm ipoteza unei scurgeri de informații din  laborator, atunci atât cercetătorii chinezi locali, cât și liderii  politici de vârf ai țării au ascuns adevăratele fapte ale acestei  catastrofe globale masive încă din prima zi.

Oamenii de știință  americani care se îndoiau că virusul era artificial au subliniat faptul  că absolut niciunul dintre numeroasele articole publicate de acei  cercetători chinezi ai virusului nu a inclus vreo mențiune despre munca  experimentală cu virusul care a devenit în cele din urmă cunoscut  oficial ca SARS-CoV-2, care ar fi necesitat cu siguranță o cantitate  considerabilă de timp și efort pentru a se transforma în forma sa  actuală, extrem de periculoasă. Acest lucru implică faptul că orice  astfel de activitate de dezvoltare virală a fost ținută în întregime  secretă. Producția de arme biologice a fost interzisă prin tratate  internaționale, astfel încât orice proiect ilegal de un virus ar fi  rămas în mod necesar secret.

La începutul anului trecut, am  publicat punctul de vedere al unui veteran pensionat de patruzeci de ani   al bioapărării americane, care s-a concentrat asupra caracteristicilor  epidemiologice particulare ale virusului, care era extrem de contagios,  dar avea o rată de mortalitate scăzută, de 1% sau mai puțin. Un punct  important pe care l-a subliniat a fost că letalitatea ridicată era  adesea contraproductivă în cazul unei arme biologice, deoarece  spitalizarea unui număr mare de persoane poate impune costuri economice  mult mai mari unei țări decât un agent biologic care pur și simplu  provoacă un număr egal de decese. În cuvintele sale, „o boală cu  transmisibilitate ridicată și letalitate scăzută este perfectă pentru a  ruina o economie”

 Virusul pare să aibă caracteristicile ideale ale unei arme biologice  antieconomice, destinată să devasteze societatea și viața economică a  unei țări vizate. Pe baza acestor fapte, „ipoteza scurgerii din  laboratorul Wuhan” pare a fi doar un mod eufemistic de a descrie ceea ce   este de fapt „ipoteza scurgerii din laboratorul chinez de arme  biologice”.

Odată ce virusul a început să devasteze porțiuni mari   din Europa și America în primele luni ale anului 2020, atacurile la  adresa Chinei din partea președintelui Trump și a altor figuri de top  din administrația sa, precum Mike Pompeo, au devenit extrem de dure și,  deși termenul „armă biologică” a fost rostit doar rareori în public. De  exemplu, la începutul acestui an, David Asher, un fost consilier de top  al lui Pompeo, a afirmat public că Sars-Cov-2 e o armă biologică chineză   în timpul unei discuții organizate de Institutul Hudson, un institut  neoconservator.

Distrugerile provocate de virus la nivel mondial  au fost enorme, atât în ceea ce privește viețile omenești, cât și  daunele sociale și economice. Luând în considerare atât decesele, cât și   închiderile concomitente, America a suferit în mod clar cea mai gravă  calamitate națională de la Marea Depresiune încoace.

 Articolul lui Wade conține o scurtă mențiune despre faptul că, chiar  înainte ca Pompeo să părăsească funcția, el a pus Departamentul de Stat  să publice o fișă informativă în care se menționa că SUA „aveau motive  să creadă” că, în toamna anului 2019, mai mulți cercetători de la  laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit de simptome asemănătoare gripei,  iar câteva luni mai târziu, un fost consilier de top al lui Pompeo a  făcut public aceeași afirmație cu ceva mai multe detalii.

Apoi,  săptămâna trecută, această mică „bucățică” a reapărut ca subiect al unui   întreg articol de primă pagină al WSJ. Potrivit informațiilor provenite   de la o sursă terță anonimă de o fiabilitate contestată, trei  cercetători de la laboratorul Wuhan s-au îmbolnăvit grav în cursul lunii   noiembrie 2019, cam în perioada în care a început epidemia. Taibbi  părea să considere această știre ca fiind un sprijin puternic pentru o  scurgere de laborator, iar povestea a fost promovată pe scară largă pe  rețelele sociale.

Dar această dovadă reală pare aproape invizibil   de subțire. Jurnaliștii au omis să menționeze că laboratorul din Wuhan  avea peste 1.000 de angajați, și este cu adevărat atât de remarcabil  faptul că trei dintre aceștia ar fi putut să se îmbolnăvească de  simptome grave asemănătoare gripei în plin sezon gripal? A fost aceasta  cu adevărat suma totală a „dovezilor enorme” susținute cândva de Pompeo?   Mai mult, autorul principal al articolului din WSJ nu era nimeni altul  decât Michael R. Gordon, care a colaborat cu Judith Miller la articolele   sale frauduloase și notorii despre ADM irakiene, un detaliu important  care cu siguranță ridică și mai multe îndoieli. Iar dacă putem da  crezare autorităților chineze, acestea spun că au testat ulterior toți  angajații laboratorului din Wuhan, dintre care niciunul nu prezenta  semne de infecție din trecut.

În ultimul an, activiștii pro-China   au promovat pe scară largă teoria complet nefondată că virusul Covid a  scăpat accidental din Ft. Detrick, laboratorul de război biologic de  primă mărime al Americii, bazându-se în mare măsură pe faptul că, timp  de opt luni din 2019, porțiuni importante ale instalației au fost  închise de CDC pentru încălcări grave ale siguranței. În mod evident,  există dovezi circumstanțiale mult mai puternice ale unei scurgeri din  laboratorul american decât ceva similar care să se fi întâmplat în  Wuhan. Așadar, slăbiciunea majoră a ipotezei scurgerii din laboratorul  Wuhan este că nu există semne reale ale vreunei scurgeri de laborator în   Wuhan.

Astfel, rămânem cu o probabilitate foarte mare ca Covid  să provină dintr-un laborator, împreună cu o bună posibilitate ca acesta   să fi fost conceput ca armă biologică, dar nu avem indicii serioase.  Astfel, dacă epidemia inițială de la Wuhan s-a datorat utilizării unei  arme biologice puternice, dar nu a fost o armă care s-a scurs accidental   dintr-un laborator, atunci cu siguranță China a fost ținta, victima și  nu autorul. Într-adevăr, RPC a evitat devastarea doar pentru că a  reacționat extrem de prompt și a impus rapid controale de sănătate  publică extrem de puternice. Aproximativ 700 de milioane de chinezi au  fost închiși în casele lor timp de câteva săptămâni, o izolare probabil  de peste o mie de ori mai mare decât orice altceva văzut anterior în  istorie.

Având în vedere confruntarea militară și geopolitică în  curs de desfășurare SUA-China, America pare a fi sursa probabilă a  atacului. Cu toate acestea, odată ce virusul a ajuns în cele din urmă în   propria noastră țară, răspunsul complet lipsit de vigilență al  președintelui Trump a demonstrat că el însuși nu avea absolut nicio idee   că se confruntă cu amenințarea unei arme biologice periculoase,  dovedindu-și astfel propria nevinovăție. Cei mai probabil suspecți ar fi   unii dintre neoconservatorii din Deep State pe care Trump i-a plasat  aproape de vârful administrației sale.

Această mică mână de  complotiști de nivel înalt ar fi apelat apoi la resursele aparatului de  securitate națională american pentru a realiza efectiv operațiunea.  Virusul și dispozitivele sale de dispersie ar fi putut fi obținute de la   Ft. Detrick, iar agenți CIA sau membri ai forțelor speciale ar fi fost  trimiși la Wuhan pentru a-l elibera. Cu toate acestea, toți acești din  indivizi ar fi crezut că participă la o lovitură militară secretă pe  deplin autorizată împotriva principalului adversar geopolitic al  Americii.

 La începutul acestei luni, un reportaj al ABC News a citat patru  surse guvernamentale distincte pentru a dezvălui că, încă de la  sfârșitul lunii noiembrie, o unitate specială de informații medicale din   cadrul Agenției noastre de Informații a Apărării a elaborat un raport  care avertiza că în zona Wuhan din China are loc o epidemie de boli  scăpată de sub control și a distribuit pe scară largă acest document în  rândurile de vârf ale guvernului nostru, avertizând că ar trebui luate  măsuri pentru a proteja forțele americane cu baza în Asia. După  difuzarea reportajului, un purtător de cuvânt al Pentagonului a negat în   mod oficial existența acelui raport din noiembrie, în timp ce alți  oficiali guvernamentali și ai serviciilor de informații la nivel înalt  au refuzat să comenteze. Dar, câteva zile mai târziu, televiziunea  israeliană a menționat că, în noiembrie, serviciile de informații  americane au împărtășit într-adevăr un astfel de raport privind focarul  de boală de la Wuhan cu aliații săi din NATO și Israel, părând astfel să   confirme în mod independent acuratețea completă a reportajului original   al ABC News și a celor mai multe surse guvernamentale ale sale.

Prin   urmare, se pare că elemente ale Agenției de Informații a Apărării erau  la curent cu epidemia virală mortală din Wuhan cu mai mult de o lună  înaintea oricăror oficiali din guvernul chinez. Cu excepția cazului în  care agențiile noastre de informații au fost pionieri în tehnologia  precognirii, cred că acest lucru s-ar fi putut întâmpla din același  motiv pentru care piromanii au cunoștință din timp de incendiile  viitoare.

Potrivit acestor relatări din surse multiple din  mass-media mainstream, în „a doua săptămână din noiembrie”, Agenția de  Informații a Apărării pregătea deja un raport secret de avertizare cu  privire la o epidemie „cataclismică” de boli care avea loc în Wuhan.

Pe   măsură ce coronavirusul a început să se răspândească treptat dincolo de   granițele Chinei, a avut loc o altă evoluție ce a înmulțit  suspiciunile. Cele mai multe dintre aceste cazuri timpurii au apărut  exact acolo unde ne-am fi așteptat, în țările din Asia de Est care se  învecinează cu China. Dar, la sfârșitul lunii februarie, Iranul devenise   al doilea epicentru al epidemiei globale. Chiar mai surprinzător,  elitele sale politice au fost afectate în mod deosebit, 10% din întregul   parlament iranian fiind infectat în curând și cel puțin o duzină de  oficiali și politicieni murind din cauza bolii, inclusiv unii care erau  foarte în vârstă.

Să analizăm implicațiile acestor fapte. În  întreaga lume, singurele elite politice care au suferit până acum  pierderi umane semnificative au fost cele din Iran, iar acestea au murit   într-un stadiu foarte timpuriu, înainte ca focare semnificative să  apară aproape oriunde în lume, în afară de China. Astfel, avem America  care l-a asasinat pe comandantul militar de top al Iranului pe 2  ianuarie, iar apoi, doar câteva săptămâni mai târziu, o mare parte din  elitele conducătoare iraniene au fost infectate de un nou virus  misterios și mortal, mulți dintre ei murind în curând ca urmare. Ar  putea vreun individ rațional să considere acest lucru ca fiind o simplă  coincidență?

Ofer mai jos un scurt rezumat al acestor puncte  principale, concentrându-mă în special asupra motivelor pentru care  scenariul războiului biologic pare mult mai probabil decât ipoteza  concurentă a scurgerilor de laborator:

 (1) Timp de trei ani, China a fost blocată într-un conflict din ce în   ce mai mare cu America în ceea ce privește comerțul și geopolitica, iar   timp de trei ani la rând, China a fost lovită foarte puternic de viruși   misterioși. Un virus al gripei aviare i-a afectat grav industria  avicolă în 2018, iar în anul următor un virus al gripei porcine a  distrus peste 40% din efectivele de porci, principala sursă de carne a  Chinei. În al treilea an, a apărut Covid-19. Cu siguranță un tipar  suspect dacă ultima a fost doar o scurgere întâmplătoare de laborator.

(2) Focarul de Covid-19 a apărut în absolut cel mai prost moment și loc  pentru China, în principalul centru de tranzit Wuhan, programat aproape  perfect pentru a atinge niveluri locale ridicate de infecție chiar în  momentul în care călătorii pentru sărbătoarea Anului Nou au răspândit  boala în toate celelalte părți ale țării, producând astfel o epidemie de   neoprit. Momentul unei scurgeri accidentale din laborator ar fi, în mod   evident, aleatoriu.

(3) 300 de militari americani tocmai  vizitaseră Wuhan în cadrul Jocurilor Militare Mondiale, oferind o ocazie   perfectă pentru a elibera o armă biologică virală. Gândiți-vă ce ar  crede americanii dacă 300 de militari chinezi ar fi vizitat Chicago și,  imediat după aceea, o boală virală misterioasă și mortală ar fi izbucnit   brusc în acel oraș. Ar fi o coincidență ciudată dacă vizita militarilor   americani și o scurgere accidentală de laborator fără nicio legătură ar   fi avut loc exact în același timp.

(4) Caracteristicile  Covid-19, inclusiv comunicabilitatea ridicată și letalitatea scăzută,  sunt absolut ideale pentru o armă biologică antieconomică. Pare ciudat  ca o scurgere întâmplătoare din laborator să elibereze un virus atât de  perfect conceput pentru a afecta grav economia chineză.

(5) Aproape din momentul în care a început epidemia, bloggerii anti-China  din America și rețeaua Radio Free Asia, finanțată de SUA, au lansat o  puternică ofensivă de propagandă internațională împotriva Chinei,  susținând că epidemia din Wuhan s-a datorat scurgerii unei arme  biologice ilegale din laboratorul din Wuhan. Este posibil ca acesta să  fi fost doar un răspuns excepțional de prompt, dar oportunist al  organelor noastre de propagandă, dar acestea au părut remarcabil de  rapide în a profita din plin de o evoluție complet neașteptată și  misterioasă, pe care au identificat-o imediat ca fiind datorată unei  scurgeri din laborator.

(6) În „a doua săptămână din noiembrie”,  Agenția de Informații a Apărării începuse deja să pregătească un raport  secret de avertizare cu privire la o epidemie „cataclismică” de boală în   Wuhan, deși, conform calendarului standard de la acel moment, probabil  că doar câteva zeci de persoane începuseră să prezinte simptome de boală   într-un oraș de 11 milioane de locuitori. Cum de au descoperit ce se  întâmpla în Wuhan cu mult mai devreme decât guvernul chinez sau oricine  altcineva?

(7) Aproape imediat după aceea, elitele politice  conducătoare din Iran au fost grav infectate, mulți dintre ei murind. De   ce scurgerea accidentală din laboratorul din Wuhan a sărit la elitele  politice din Iran atât de repede, înainte de a ajunge aproape oriunde în   lume.

 Având în vedere concluziile sugerate mai sus, cred că ar fi util să  prezint propriul meu rezumat al unui scenariu plauzibil pentru epidemia  de Covid.

(1) Elemente din cadrul aparatului de securitate  națională american, probabil afiliate cu neoconservatorii din Deep  State, au decis să provoace daune grave uriașei economii chineze  folosind un război biologic. Planul a fost de a infecta cu Covid-19  hub-ul cheie de transport din Wuhan, astfel încât boala să se  răspândească în mod invizibil în întreaga țară în timpul călătoriilor  anuale de Anul Nou, iar ei au folosit acoperirea Jocurilor Militare  Internaționale de la Wuhan pentru a strecura câțiva agenți în oraș  pentru a elibera virusul. Părerea mea este că doar un număr relativ mic  de persoane au fost implicate în acest complot.

(2) Agentul  biologic pe care l-au eliberat a fost conceput în primul rând ca o armă  antieconomică, mai degrabă decât ca o armă antipersonal. Deși Covid-19  are rate de mortalitate destul de scăzute, este extrem de contagios, are   o perioadă lungă de infectare pre-simptomatică și poate fi răspândit  chiar și de purtători asimptomatici, ceea ce îl face ideal pentru acest  scop. Astfel, odată ce s-ar fi răspândit în cea mai mare parte a Chinei,   ar fi extrem de dificil de eradicat, iar eforturile de control ar  provoca daune enorme economiei și societății chineze.

(3) Ca o  operațiune secundară, au decis să vizeze elitele politice iraniene,  eventual desfășurând o variantă ceva mai mortală a virusului. Întrucât  elitele politice tind în general să fie în vârstă, acestea ar suferi  oricum o mortalitate mult mai mare.

(4) Focarele mortale de SARS  și MERS din Asia de Est și Orientul Apropiat nu s-au răspândit niciodată   în mod semnificativ în America (sau în Europa), astfel încât  complotiștii au presupus în mod greșit că același lucru se va întâmpla  și cu Covid-19. În orice caz, întrucât organizațiile internaționale au  clasificat întotdeauna SUA și Europa ca având cele mai bune și mai  eficiente sisteme de sănătate publică pentru combaterea oricărei  epidemii de boli, ei au crezut că orice posibile pagube cauzate de  retroacțiune ar fi foarte mici.

(5) Doar un număr mic de indivizi   au fost implicați direct în acest complot și, la scurt timp după ce  boala a fost eliberată cu succes în Wuhan, au decis să protejeze și mai  mult propriile interese ale Americii prin alertarea unităților  corespunzătoare din cadrul Agenției de Informații a Apărării, probabil  prin fabricarea unui fel de presupusă „scurgere de informații”. Practic,   au făcut în așa fel încât DIA să afle că Wuhan se pare că suferea de o  epidemie „cataclismică”, ceea ce a determinat DIA să pregătească și să  distribuie un raport secret prin care să avertizeze forțele noastre și  aliații noștri să ia măsurile de precauție corespunzătoare.

(6) Din nefericire pentru aceste planuri, guvernul chinez a reacționat cu o  determinare și o eficacitate uimitoare și a eradicat în curând boala.  Între timp, guvernul american, lipsit de vigilență și incompetent, a  ignorat în mare măsură problema, reacționând doar după ce epidemia  masivă din nordul Italiei a atras atenția presei. Deoarece CDC a dat  peste cap producția unui kit de testare, nu am avut niciun mijloc de a  recunoaște că boala se răspândea deja în țara noastră, iar rezultatul a  fost un prejudiciu masiv pentru economia și societatea americană. De  fapt, America a suferit exact soarta pe care fusese inițial destinată  rivalului său chinez.

 Ron Unz(jurnalist si analist politic american)

 Traducere de ZiuaNews

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News