facebook
X
Connect with us

Polițiștii cer demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS)

Published

on

Sindicaliștii din Poliție cer demiterea și trimiterea în justiție a ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS), după declarațiile făcute de acesta cu privire la pensiile militarilor și polițiștilor, informează Realitatea.

„Noi urmărim, ca tot omul, ce se întâmplă în spațiul public. L-am văzut pe acest distins domn pe care nu îl cunoșteam, am aflat că este ministru în guvernul Cîțu, am ascultat afirmațiile domniei sale, am discutat la nivel de Federație să-l demită – premierul are această pârghie, având în vedere gravele efecte pe care le-a produs domnului Ghinea.

Declarația sa publică, ca demnitar, produce efecte în tot sistemul de securitate națională.”, a precizat într-o intervenție televizată purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această cerere a polițiștilor vine după ce ministrul în cauză a spus despre pensiile polițiștilor și ale militarilor că sunt „nedreptate care nu trebuie să mai existe”.

„Dacă vă uitați la categoria militarilor sau categoria polițiștilor, și acolo există nedreptate între pensia medie, între pensia cu care a ieșit un sergent din poliție, când erau încă ofițeri și cu pensia cu care a ieșit un general din poliție, care și-a dat o pensie specială și-a mărit salariul în ultimele șase luni și a ieșit la pensie cu salariul ăla. Asta este genul de nedreptate care nu trebuie să mai existe.”, a declarat Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea este cel care a propus în cadrul Guvernului creșterea vârstei de pensionare. Colegul său, vicepremierul Dan Barna, a spus că „vârsta de pensionare trebuie calibrată cu speranța de viață”.

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News