facebook
X
Connect with us

Mihai Tirnoveanu, din nou condamnat și amendat de CNCD, acum pentru două articole de opinie despre Autonomia „Ținutului Secuiesc” și discriminarea românilor din Harghita, Covasna și Mureș. ACTIVENEWS le republică integral și cere demisia Colegiului CNCD

Published

on

      RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!  

Colegiul CNCD condus de Csaba Azstalos trebuie demis de urgență pentru abuz în funcție și discriminarea românilor iar instituția orwelliană care ne învață că unii cetățeni ai României sunt mai egali decât alții trebuie desființată, este părerea RTnews.

 În mod cert, conflictul de interese dintre membri maghiari ai CNCD, foști sau actuali membri ai UDMR, care judecă părtinitor cauze care au legătură cu românii din Harghita, Covasna și Mureș, este evident. Este situația pe care o semnalăm azi, și pentru care CNCD s-a autosesizat aberant: două articole de opinie publicate de Mihai Tîrnoveanu de la calea Neamului pe Facebook. Dar pentru că Florin Cițu, zis premier al României, a jignit 80% dintre românii care nu se vaccinează când i-a numit „teroriști”, CNCD nu se mai autosesizează? Ce-ar fi să se auto-demită?

 În numele libertării presei și în cadrul dreptului constituțional la libertatea de exprimare, RTnews publică aici articolele incriminate de profitorii „corectitudinii politice” transformată deja în discriminare pe criteriu etnic. Vom reveni pe această temă! Momentan publicăm mai jos cele două opinii puse la zid și apelul lui Mihai Tîrnoveanu legat de aceste două noi procese intentate de CNCD.(Victor Roncea)

 Are cuvântul Mihai Tîrnoveanu:

  

  Pana aici! Stați în case, căci Parlamentul adoptă AUTONOMIA ”ȚINUTULUI SECUIESC”!!!!! NU este glumă.   În   data de 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, proiectul de autonomie al așa  zisului ținut secuiesc inițiat în decembrie 2019 de câtiva deputați  UDMR, a fost ADOPTAT tacit de către Camera Deputaților, deoarece nu s-a  luat în dezbatere în termenul stabilit de lege. Urmează să ajungă la  Senat într-un termen necunoscut încă. Deci în condițiile în care în  România s-a instaurat dictatura si Libertatea de manifestare a oamenilor   este practic anulată, statul național unitar român, independent si  indivizibil este pe cale să se rupă, iar unii cred că suntem nebuni si  inventăm pericole, că suntem xenofobi si extremisti, având ceva cu  minoritatea maghiară. Nu avem nimic cu ea, însă liderii acestei  minorități au ceva cu România si iată cum planurile lor de dezmembrare  teritorială a țării îsi urmează cursul. Cum poate trece de Camera  Deputaților un astfel de proiect de lege în condițiile în care oamenilor   le este interzis dreptul elementar la adunări publice? Voi chiar  credeți că ne puteti da o astfel de lovitură sub centură? DE ce nu ati  suspendat tot printr-o ordonanță militară si proiectele de lege depuse  la Parlament dacă Parlamentul nu poate lucra? Dar Parlamentul lucreaza  dupa cum se vede, caci activitatea sa NU a fost suspendată. Chiar  credeți că dacă ne puneți botniță la gură vom sta la nesfârsit în case  privind nepăsători cum Jerfa Eroilor care au făcut România este  batjocorită de voi? Răbdarea noastră a ajuns la un punct critic,  încrederea în voi este zero, căci ați dovedit că sunteți în stare de  orice, opriți oamenii să meargă la biserică, v-ați bătut joc de Sfânta  Sărbătoare a Învierii Domnului, pregătiți legea vaccinării obligatorii,  rupeți țara asta cu dezbinarea pe care o sădiți între oameni iar acum  adoptați ”tacit” autonomia teritorială în centrul țării de râde  deocamdată pe înfundate Budapesta de noi.   Vă vom opri în cele din urmă, căci ,,Cu noi este Dumnezeu”!

  

  

  Un ordin de ministru subminează caracterul limbii române de unică  limbă oficială în stat, acest fapt aducând atingere noțiunii de stat  național, prevăzută în Legea Fundamentală a Statului Român.

 Este vorba de decizia ministrului Educației si Cercetării de a  interzice universităților sa verifice cunoașterea reală a limbii române  de către tinerii care au studiat în limba minorităților până la examenul   de admitere la facultate. Pe termen mediu si lung măsura presupune  existența unei mase critice de absolvenți de studii superioare care nu  au nicio legătură cu abilitatea de a vorbi măcar la modul elementar  limba română. Mergând pe această logică antinațională, ministerul  educației crează posibilitatea teoretică ca pe viitor un student de  etnie maghiară sau romă, să reclame la CNCD sau să acționeze direct în  justiție, oricare facultate din Universitatea Bucuresti spre exemplu,  pentru faptul că nu-i asigură cadre didactice cunoscătoare a limbii  minorității maghiare sau rome.

 Vor spune că sunt ”discriminați”. ”Dreptul” lor de a se exprima în  orice împrejurare, oriunde, în limba minorității respective va fi  deasupra regulamentelor firesti ale universităților, deasupra  Constituției României care prevede că singura limbă oficială în stat  este limba română. Aceasta este ”portița” spre statul multietnic pe care   ministerul educației o deschide, ”portiță” care devine o poartă largă  dacă o coroborăm cu Ordonanța de Urgență prin care a fost adoptat anul  trecut Codul Administrativ.

 Cadrul legal pentru desființarea conceptului de stat național din  Constituție a fost creat. Unii vor spune că dacă cei care au studiat  spre exemplu exclusiv în limba maghiară de la grădiniță pâna la  terminarea liceului, reusesc să ia examenul de admitere la o facultate,  cunosc de fapt si limba română. Fals. Simpla completare a unui test tip  grilă, mai ales la științele exacte, nu certifică faptul că te poti  exprima cel puțin decent, în limba oficială a statului român; în  Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, majoritatea elevilor de etnie  maghiară studiază exclusiv în limba maghiară, iar în familii si  societate vorbesc deasemenea aproape exclusiv în limba maghiară.

 Nu mai pomenesc insistent despre faptul că din cauza lipsei  profesorilor si învățătorilor români, chiar la unele secții cu predare  în limba română din cadrul unor unități de învățământ din Covasna si  Harghita se predă neoficial, tot în limba maghiară. La UMF Târgu Mures  am avut colegi din Covasna si Harghita care se exprimau cu mare greutate   în limba română. Ei aveau încă de pe atunci, de fapt imediat după 1989,   posibilitatea să urmeze cursurile la secția de limbă maghiară. În fine,   această situație o stiu deja multi dintre noi. Se pare că nu o stiu  insă conducătorii României din ultimii 30 de ani, care din cauza lipsei  de conștiință națională, cedează, indiferent de apartenența politică,  suveranitatea națională. Cedează Educația și Resursele. Ei rup nu numai  pagini întregi din Constituție, ci si Cărțile Istoriei în care sângele  jertfei martirilor si eroilor a scris că Aici este România, de la  Începutul Timpului, prin voia Lui Dumnezeu.

 * * * 

 Amenzile   și dosarele nu mă va opri din drum! Am nevoie de sprijinul vostru  pentru a le arăta tuturor că lupta o ducem împreună, mai ales la greu! După   aniversarea Trianonului la Sfântu-Gheorghe, chiar de Ziua Eroilor, când   am fost la Valea Uzului, am primit în poștă două amenzi de 6000 lei în  total, (foto mai jos) din partea Consiliului Național pentru  Combaterea Discriminării, condus de Csaba Asztalos, în urma sesizării  unei fundații maghiare si a autosesizării CNCD, instituție a statului  român, aflată în subordinea Parlamentului. Acestea se adaugă la cea de  2000 lei, primită în urmă cu ceva timp. Așadar 8000 lei pentru ce???  Pentru că am avut îndrăzneala anul trecut să scriu 3 postări pe FB.  împotriva proiectului de lege UDMR pentru autonomia ”ținutului  secuiesc”, (vă aduceți aminte că acesta a fost adoptat tacit de Camera  Deputaților în aprilie 2020, fiind respins în cele din urmă de Senat) si   a ordinului de ministru prin care se modifica legea învățământului,  astfel încât limba maghiară ar fi putut fi folosită de orice  universitate din țară la examenul de admitere.

 Articolele cu pricina le  veți putea citi azi dimineață pe RTnews.   Acestea au fost pe conturile mele șterse de FB. Nu le pun aici, pentru  că, cu siguranță îmi vor rade si acest cont, fiind amendate de CNCD,  deși textele NU atacă minoritatea maghiară, ci strict politica UDMR. RTnews își asumă riscul de a le publica. Îi mulțumesc lui Victor Roncea pentru curaj și verticalitate! Se pare că în statul român, național,  unitar, suveran si indivizibil nu ai voie să te pronunți în apărarea  Constituției României, nu ai voie să iei ca român, atitudine împotriva  politicii autonomiste de dezmembrare teritorială a țării.

 Sunt convins  în același timp de faptul că amenzile cu pricina nu sunt date doar  pentru acele postări, ci și pentru acțiunile pe care le-am organizat în  Covasna, Harghita, Valea Uzului sau București, pentru afirmarea  identității naționale românești. Pentru toate acestea, făcute și scrise,   trebuie să fiu pedepsit și mai ales dat ca exemplu negativ, ca nu cumva   românii să mai participe pe viitor la ele sau să întreprindă pe cont  propriu manifestări similare. CNCD cere deasemenea Poliției să-i  cerceteze pe unii oameni care au lăsat unele comentarii la aceste  postări. Textele mele si doar foarte puține comentarii sunt considerate  că discriminează și că incită la ură. Ideea de ansamblu este urmatoarea:   nu postările mele ”generează” anumite comentarii, ci acțiunea în sine a   unor lideri politici ai UDMR. Personal nu sunt de acord cu tot felul de   chemări ”războinice”, cu ”furcile si topoarele”, nu violența este calea   de urmat, nici măcar cea verbală.

 Mă întreb însă de ce CNCD nu se  autosesizează și în cazurile postărilor anumitor site-uri satelite UDMR  unde suntem făcuți extremiști, postări care generează comentarii ce îi  jignesc în mod grosolan de români. Cei care militează pentru identitatea   noastră națională sunt buni de plată la amenzi, iar cei care sunt  pentru autonomie teritorială sunt în categoria celor ”corecți politic”?  Asta se întâmplă într-un stat român care vrea să supraviețuiască?  Trianonul la Sfântu Gheorghe și Ziua Eroilor la Valea Uzului sunt de  factură extremistă, xenofobă, în schimb manifestarile Consiliului  Național Secuiesc sunt în regulă?

 Am convingerea că nu mă veți lasă  la greu. Cine dorește să-mi dea o mână de ajutor în plata avocaților  pentru contestarea ultimilor amenzi, la Curtea de Apel București, sau în   cazul cel rău, de plată a amenzilor, poate trimite orice sumă de bani  în contul meu personal, Mihai Sorin Tîrnoveanu,  RO60BRDE080SV67866720800. Gestul vostru nu înseamnă în primul rând un  ajutor dat mie, deși îmi este necesar, ci un exemplu concret că un român   în lupta lui pentru Neam si Tară nu este singur la greu. Împreună putem   învinge cenzura antiromâneasca asa cum tot împreună am făcut toate  acțiunile de-a lungul timpului. Tocmai de aceea, datorită acestei  unități concrete, lor le este frică. Vor sa-mi taie „microfonul” si să  mă oprească din drumul meu, să demonstreze că nu mai ai voie să fii  român în propria țară! Dar nu vor reuși!

 Ei nu ne vor răpune, am  această fermă convingere. Libertatea de a fi Român nu poate fi zdrobită.   O întreagă Oștire din trecutul nostru glorios ne strigă din milioane de   morminte acest lucru. Am spus și spun, din nou și din nou, că a fi  român este uneori greu, dar întotdeauna atât de frumos! A fi român  înseamnă o datorie de onoare și sânge și credință.

 Mergem cu Dumnezeu înainte!

 Mihai Tîrnoveanu

 Foto 1:

 Foto 2:

 

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News