facebook
X
Connect with us

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi rejudecată la Giurgiu

Published

on

Curtea de Apel București a desființat decizia Tribunalului București din 27 mai prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare, procesul fiind mutat la Tribunalul Giurgiu, conform Agerpres.

Înainte de decizia Tribunalului, fostul lider social-democrat a solicitat strămutarea procesului în afara Bucureștiului, întrucât, potrivit acestuia, judecătorii de la Tribunalul București nu pot fi imparțiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiție față de modificarea Legilor justiției, pe vremea guvernării Partidului Social Democrat.

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr. 7901/302/2021. În baza art. 74 alin. 2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria Sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul București la Tribunalul Giurgiu. În baza art. 74 alin. 5 Cod proc. penală desființează decizia penală nr. 529 din data de 27.05.2021 pronunțată de către Tribunalul București – Secția I penală în dosarul nr. 7901/302/2021. În temeiul art. 74 alin. 4 Cod proc. penală înștiințează Tribunalul București și Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. Fără cale de atac.”, se arată în hotărârea CAB.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare, din pricina dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat și îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistență juridică.

Nu am avut nicio reacție violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educații.

Nu am înțeles de ce am fost adus aici și nu înțeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiționată.”, a declarat Liviu Dragnea, imediat după audierile precedente, de la finalul lunii mai.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News