facebook
X
Connect with us

Comitetul francez de etică recomandă să nu vă grăbiți să vaccinați adolescenții

Published

on

Comitetul consultativ a spus în mod surprinzător că „regretă” faptul că o decizie privind vaccinarea tinerilor a fost luată „atât de repede”.

La o săptămână după ce guvernul francez a anunțat că tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani vor putea primi vaccinurile experimentale COVID începând cu 15 iunie, Comitetul consultativ pentru etică națională (CCNE) a publicat un răspuns la o întrebare prezentată de Ministerul Sănătății cu privire la etică. de a da piciorul minorilor, afirmând într-un comunicat publicat miercuri că CCNE „regretă” că decizia de vaccinare a adolescenților „a fost luată atât de repede” fără a aștepta opinia sa.

Notificarea de 19 pagini ridică multe întrebări cu privire la beneficiile sau absența acestora a „vaccinului” pentru tineri și subliniază, de asemenea, cunoștințele imperfecte atât asupra bolii pe care ar trebui să o protejeze jabul, cât și a efectelor sale asupra tinerilor, deoarece testarea fazei III a vaccinurilor experimentale este incompletă, în special în ceea ce privește adolescenții.

Raportul mai precizează că, deși este necesar consimțământul părinților pentru ca minorii să primească jabul, adolescenții ar trebui să primească informații adecvate despre beneficii și riscuri într-o formă adaptată propriei capacități de înțelegere. De asemenea, a avertizat că restricțiile COVID și teama unor blocaje suplimentare le-ar putea „presiona” să accepte vaccinarea.

O astfel de demonstrație de precauție este aproape nemaiauzită de la organele publice de conducere de la începutul crizei COVID, făcând faptul că guvernul nu și-a anulat decizia pripită în ceea ce privește vaccinările pentru adolescenți pare cu atât mai nesăbuită.

În mod ironic, președintele CCNE, Jean-François Delfraissy, care a fost numit din nou în această funcție în aprilie trecut, este, de asemenea, șeful așa-numitului „Consiliu științific”, care a condus răspunsurile guvernamentale la SARS-CoV-2, inclusiv blocaje, mandate de mascare și politica privind vaccinurile. Pentru a fi sigur, el a decis să-și rezerve poziția cu privire la această problemă în cadrul Comitetului consultativ pentru etică din cauza rolului său în alegerile publice, inclusiv în vaccinarea tinerilor. Oricum ar fi, el se află acum într-un loc în care contrazice formal sfaturile Consiliului de Etică pe care îl prezidează.

Raportul arată clar că există două tipuri de beneficii din vaccinuri: beneficiul personal al receptorului și beneficiul colectiv în care vaccinarea vizează protejarea populației în general (în acest caz, persoanele în vârstă, prin ceea ce numește „solidaritate intergenerațională”) . Interesant este faptul că amintește că beneficiul colectiv poate fi invocat atunci când vaccinarea protejează populația mai mare de boli grave despre care există cunoștințe medicale bune. “Putem fi de acord că acest lucru nu este cazul pentru Covid-19, pentru care sunt descoperite noi caracteristici în fiecare zi”, a spus el.

În raport, CCNE subliniază că, dacă „imunitatea colectivă” poate fi atinsă numai atunci când 80 la 85 la sută din populație a primit vaccinul experimental (nu există studii clare cu privire la această proporție), faptul că doar 78 la sută din populație are peste 18 ani și că aproximativ 20% dintre adulți au spus că nu vor lua vaccinul, potrivit sondajelor recente, înseamnă că vaccinarea nu va fi suficientă.

În prezent, aproximativ 52 la sută din populația adultă din Franța a primit jabul, iar rapoartele sugerează că, deși sunt disponibile mai multe vaccinuri, există acum mai puține numiri pentru a primi primul vaccin decât în ​​ultimele săptămâni.

Raportul afirmă, de asemenea, că „imunitatea naturală” după o infecție este un factor care favorizează imunitatea colectivă – lucru care este rar subliniat în comunicările oficiale – chiar dacă se spune că durata și eficacitatea acesteia sunt incerte în prezent. Cu toate acestea, se adaugă faptul că, în grupul de vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, seropozitivitatea după o infecție naturală este mai mare decât în ​​grupurile mai în vârstă, ajungând la mai mult de 30 la sută în loc de 22,7 la sută în populația totală și că această rată mai mare este probabil valabil și pentru adolescenți.

CCNE descrie apoi efectele negative multiple ale restricțiilor COVID care au afectat în special tinerii și adolescenții. Se adaugă că efectele psihologice adverse sunt de durată și probabil că nu vor dispărea odată cu pandemia. „Copiii sunt membri vulnerabili ai societății, care vor avea probabil noi forme de post-COVID”, avertizează raportul. Deja, „anxietatea, gândurile suicidare, depresia și tulburările de somn” erau mai mari în lunile lungi, când adolescenții mai în vârstă urmau cursurile acasă pe ecranele computerului. Raportul adaugă că mascarea și distanțarea socială nu sunt naturale pentru copii și adolescenți și afirmă:

„Repercusiunile dăunătoare asupra populației pediatrice a tuturor măsurilor luate trebuie să declanșeze o reflecție asupra păstrării sănătății globale care nu poate fi limitată la imperativul necontaminării, mai ales că această populație specifică reprezintă rezerva de energie, angajament și inițiativă. pentru viitorul comun. ”

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News