facebook
X
Connect with us

Cum a fost la Valea Uzului, de Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor 2021. Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului dă o lecție gratuită de Istorie amatorilor – VIDEO

Published

on

      RTnews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!  

 Hristos s-a Înălțat!

 Am mers la Cimitirul Internațional al Eroilor  Valea Uzului spre slava Eroilor întregului Neam Românesc, ce leagă  pământul cu sânge de Cerul la care s-au ridicat sufletele lor!

 În  marea lui milostenie, Dumnezeu ne face dreptate și în această viață.  Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, jud. Harghita, a  clasat dosarul de urmărire penală (Dosar 573/281/P/2020) pentru incitare   la ură și discriminare, deschis ca urmare a plângerii făcute împotriva  mea de Partidul Civic Maghiar având ca obiect o înregistrare video  făcută de mine în cimitirul comunei Ditrău, Harghita si postată pe  fostul cont de Fb. șters între timp de cenzură, referitoare la procesul  de maghiarizare și de prigonire a românilor din localitatea respectivă  în timpul Dictatului de la Viena.

 Ideea era că liderii respectivului   partid mă acuzau că mint și prin urmare incit la ură si discriminare.  Domnul Prim-Procuror din cadrul Parchetului a avut însă o altă opinie,  organele de anchetă documentându-se temeinic în acest caz. Vom reveni  atât asupra acestui subiect cât și la Ditrău (numele vă sună cunoscut  datorită ”incidentului” cu brutarii din Sri Lanka).

 Chestiunea cu  dosarul clasat, trebuie pusă de fapt într-un context mai larg. Unii  lideri politici din PCM și UDMR pentru a-și acoperi și ”scuza” politica  lor autonomistă recurg la strategia de a ne arăta pe noi cu degetul ca  fiind extremiști, intoleranți, rasiști etc. Am avut până acum 3 dosare  de urmărire penală deschise ca urmare a plângerilor acestor politicieni  sau sefi de asociații, unul dintre ele fiind din cauza recitării poeziei   ,,Doina” de Mihai Eminescu la o manifestare a Asociației Calea  Neamului. Două au fost clasate, faptele de incitare la ură si  discriminare considerându-se de către justiție că nu există.

 La al  treilea astept încă răspuns, fiind convins că și acesta va fi favorabil  mie, fiind direct legat de primul meu dosar la Consiliul Național de  Combaterea Discriminării, unde Curtea de Apel Mureș m-a găsit deasemenea   nevinovat.

 Toate aceste plângeri penale și reclamațiile la CNCD au fost   făcute după ce Asociația Calea Neamului a organizat Ziua Eroilor la  Valea Uzului în 2019, 6 iunie, împreună cu alte asociații din țară. Vă  readuc aminte pe scurt ce s-a întâmplat înainte și în jurul datei de 6  iunie. Un grup de etnici maghiari a învelit cele 52 de Cruci și  Monumentul ridicate de primăria Dărmănești în pungi negre,  profanându-le. Acestea au fost înlăturate de ”paznicii” cimitirului a  doua zi. Personal semnalasem situația tensionată de la Valea Uzului cu  vreo 2 luni înainte, ducând în acest sens o campanie pe internet,  sesizând prin aceasta că liderii UDMR negociază cu factorii politici  guvernamentali si parlamentari înlăturarea Crucilor si Monumentului.

 Înainte cu vreo zece zile de Ziua Eroilor, Asociația Calea Neamului  depune notificare la Primăria Dărmănești pentru organizarea Zilei  Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, începând cu  ora 17, 6 iunie. Încă șapte organizații românești depun ulterior  notificări în acest sens. Toate sunt avizate conform legii. După aceste  notificări ale noastre, liderii UDMR din Covasna si Harghita, convoacă,  fără nicio înștiințare către Primăria Dărmănești, de care apartine  Cimitirul de la Valea Uzului, o ”sedință” chiar în cimitir, cu trei ore  înainte de ora 17. Primarul din Sânmartin și presedintele Consiliului  Județean Harghita, lider UDMR, leagă cu două zile înainte de Înălțare  poarta Cimitirului cu lanțuri, Primăria din Sânmartin ”producând” un  ”program” de vizitare a Cimitirului. Vine ziua de 6 iunie. Presedintii  celor două consilii județene, Covasna și Harghita organizează un lanț  uman în jurul porții de acces în Cimitir. Trece ora 17. Lanțul uman  format de aprozimativ 200 de persoane este tot în fața porții. Asadar  manifestarea organizată de liderii UDMR, care oricum nu avea niciun aviz   de la primăria orasului de care apartine cimitirul, se transformă  într-o contra-manifestație, fapt ilegal.

 Revolta în fața tuturor acestor   sfidări, aduce în fața Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea   Uzului 5000 de români. Bineînțeles că nici așa zisul lanț uman și nici  cel cu lacăt pus de seful UDMR Harghita nu i-a putut opri pe români să-i   comemoreze pe Eroii din Primul Război Mondial. Raportul de forțe a fost   de 200 la 5000. Cu tot acest raport si cu toate aceste sfidări, niciun  om din ”lanțul uman” nu a fost rănit, iar pe filmări se vede foarte clar   cum președintele Consiliului Județean Harghita pleacă frumos de  acolo, cam supărat ce-i drept, printre miile de români, fără să i se  atingă niciun fir de păr din cap. Așa zisele violențe împotriva  cetățenilor de etnie maghiară, trâmbițate de diferite canale media nu au   existat. Organele de ordine nu au amendat niciun organizator, amenzi  pentru manifestările ilegale primind membrii UDMR în schimb.

 Manifestarea noastră a decurs mai apoi într-un cadru solemn, civilizat,  așa cum s-a întâmplat de fapt și în anii ulteriori, cu toate  împotrivirile diverse care s-au exercitat din partea cealaltă.  Propaganda media din Ungaria și sateliții de la noi, din 2019 încoace  contraatacă realitatea, făcându-ne extremisti, intoleranți, provocatori.   Pe ce se bazează? Pe faptul că la Valea Uzului au loc slujbe de  pomenire pentru eroii care au făcut România Mare? Pe faptul ”extremist”  că tinerii de la Resurrectio în frunte cu profa lor, Gabriela Biea,  cântă melodii patriotice si sunt prea multe steaguri tricolore  românesti? Pentru că avem bannere cu Harta Țării?

 Exact la fel s-a  întâmplat si de Trianon la Sfântu Gheorghe. O anumită presă si domnul  primar au tunat si fulgerat cu extremistii români…dar din nou, de ce  extremisti? Din cauză de Tricolor? De cântece? De aniversare a  Trianonului? De Parastas pentru Eroi? Care extremism când nu s-a strigat   nicio lozincă împotriva cuiva? Este extremism că la Sfântu-Gheorghe vin   moldoveni, olteni, bucureșteni? Dar de ce domnule primar nu pot veni?

 Culmea, după ce acestia au plecat, a apărut steagul Ungariei pe soclul  Statuii lui Mihai Viteazu, vopsit acolo probabil datorită unei anumite  educații, propagande, care nu are „nicio” legătură cu autonomia, nici cu   extremismul nici cu încălcarea Constituției! La fel si cu steagurile  din 15 martie. Nu e nicio problemă cu acestea si nici cu manifestările  Consiliului Național Secuiesc din 4 iunie. Dar…era să uit, nu e nicio  problemă de extremism cu 1 Decembrie 2015 când niște oameni de la HVIM  au vrut să ne arunce în aer cu câteva bombe artizanele, fiind si  condamnați de justitie pentru fapta lor încadrată la acte  teroriste…iar unii care mă tot reclamă pe la CNCD au organizat chiar și demonstrații pentru eliberarea lor.

 Asadar, se observă un mod de  lucru la unii lideri ai acestei politici; actele de încălcare a  Constituției României si implicit impotriva statului național, unitar,  indivizibil si independent, pentru a fi în regulă și ”înghițite” de o  parte din media si nu numai, se desfășoară operațiuni de intoxicare,  manipulare, prin care acțiunile de afirmare a identității naționale  românesti, întotdeauna, într-un perfect cadru pașnic, implicit legal,  sunt prezentate ca fiind incitare la ură si discriminare.

 Până una  alta, noi ne vedem de drum, iar acesta este Calea Neamului Românesc!  Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința lui! Astăzi, la Valea Uzului,   un Cimitir de unde Eroii ne strigă să fim prezenți! Un Cimitir de Eroi  care a adus în munți 5000 de români!

 Mare e Dumnezeu!

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News