facebook
X
Connect with us

Andreea Moldovan și-a mutat biroul la OMS. Ex-secretara de stat a lui Voiculescu, dată afară din Ministerul Sănătății, nu a petrecut nici o lună pe post în spital, la întoarcerea în Brașov

Published

on

    Așteptată la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov cu flori de simpatizantele useriste, după plecarea de la Ministerul Sănătății odată cu mazilirea ex-ministrului Vlad Voiculescu, fosta secretară de stat Andreea Moldovan nu a pierdut prea mult timp să se dedice spitalului în pandemie.   

 La circa o lună de zile mai târziu s-a angajat într-un post birocratic la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), urmând să lucreze în domeniul prevenirii și controlului infectărilor cu SARS-CoV-2, potrivit Știri pe Surse.  Andreea Moldovan (47 de ani) este medic epidemiolog și director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, după ce anterior coordonase Compartimentul de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale din cadrul Spitalului „Sfântul Constantin” din Brașov. Această unitate medicală privată a primit în 2013 „Premiul de Excelență în Igiena Intraspitalicească” din partea O.M.S.  Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în timpul mandatului useristului Vlad Voiculescu, Andreea Moldovan este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie de la Târgu Mureș, a devenit medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie.

  Andreea Moldovan a fost demisă din Ministerul Sănătății după ce a dat Ordinul nr. 506 din 9 aprilie 2021 publicat marți, 13 aprilie, prin care aproape întreaga țară intră în carantină, pe termen nelimitat. Incidența prevăzută de acest Ordin ca un criteriu de încetare a măsurii  de carantină devenea sub 3 cazuri din 1000, respectiv 2 cazuri. Proastă la Minister, bună la OMS.

  

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News