facebook
X
Connect with us

Dr. Răzvan Constantinescu: Decizia UMF Iași privind discriminarea studenților pe motiv de vaccinare este ABERANTĂ și NELEGALĂ. SESIUNEA DE INJECTARE

Published

on

    SESIUNEA DE INJECTARE În   perspectiva vacciniadei din 14-16 mai, conducerea UMF ”Gr. T. Popa”  Iași, în cadrul căreia lucrez și eu de 28 de ani, a luat, până la urmă,  în mod oficial, ieri, decizia anticipată zvonistic în ultimele zile și   care este prezentată mai jos.

 După părerea mea, ea va fi retrasă  săptămâna viitoare, pentru că nu-ți trebuie doctorat în Drept pentru a  sesiza caracterul aberant și nelegal al acesteia. Nici în Constituție,  nici în Legea Educației, nici în Carta UMF, nici în Directivele Comisiei   Europene nu sunt prevăzute (așa cum se sugerează în preambulul  Deciziei) sau reglementate circumstanțe de discriminare a studenților pe   criterii de etnie, sex, apartenență politică, religie, istoric medical  etc. Și nici taxe suplimentare de examen pentru cei care sunt  neobedienți ori își exercită dreptul cetățenesc de liber arbitru asupra  propriului corp nu sunt prevăzute.

 Decizia este menită doar să  crească numărul de studenți injectați în următoarele zile, pentru a  putea raporta și noi la minister depășirea planului la hectar (acest  fapt este sugerat și de sintagma ”inclusiv cu prima doză” – cu alte  cuvinte, îi admitem pe cei încă ”neprotejați”, dar care au dovedit  supușenie și bunăvoință!). Ea nu va fi aplicată.

 Pentru a mă asigura  totuși, am contactat deja două case avocatură pentru a parcurge etapele  suspendării acestei Decizii în Contenciosul Administrativ. Cum cei care  au redactat-o au omis să precizeze aceleași condiții și pentru cadrele  didactice participante la sesiune, nu pot iniția acțiunea în nume  personal, eu nefiind direct prejudiciat de prevederile acestui act. De  aceea, invit studenții care vor să se alăture acestui demers să mă  contacteze.

 În cei 28 de ani, am fost deseori mândru de instituția la care lucrez. Astăzi, îmi este rușine.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News