facebook
X
Connect with us

Avem dovada: Condiționarea studenților UMF de vaccinare este ILEGALĂ. Ministerul Sănătății a răspuns Avocatului Poporului. DOCUMENTE

Published

on

    După decizia complet ilegală a rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu, care a afirmat, conform deciziei nr.516/ 12.05.2021 că participarea la examene a studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași va fi condiționată de dovada vaccinării sau a unui test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, Monica Petruț a solicitat un răspuns Avocatului Poporului de a se adresa Ministerului Sănătății referitor la ilegalitatea documentului emis de rectorul UMF.

  Prin urmare, în data de 11.05.2021, Avocatul Poporului a răspuns solicitării înaintate de doamna Petruț. Cităm răspunsul oferit de Zsolt Molnar, Adjunct al Avocatului Poporului: „Vă informăm că ne-am adresat atât Ministerului Educației și Cercetării, cât și Ministerului Sănătății pentru a ne comunica un punct de vedere față de situația semnalată, dar și măsurile dispuse în acest sens, dacă este cazul”.

  Referitor la ilegalitatea deciziei de a restricționa accesul studenților la examene , Ministerul Sănătății a răspuns, de asemenea,  unei solicitări cu privire condiționarea studenților UMF din România la stagiul de practică, afirmând astfel: „Ținând cont de prevederile art.660 din Legea 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind acordul pacientului supus metodei de prevenție, condiționarea accesului la stagiul de practică de vaccinarea împotriva COVID-19 apreciem în afara cadrului legal”, se arată răspunsul Ministerului din 05.04.2021 cu privire la solicitarea înregistrată în 17 aprilie 2021.

  Răzvan Constantinescu, medic la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, a afirmat în legătură cu decizia rectorului Viorel Scripcariu, din 12.02.2021, în felul următor:  „Decizia este menită doar să crească numărul de studenți injectați în următoarele zile, pentru a putea raporta și noi la minister depășirea planului la hectar (acest fapt este sugerat și de sintagma ”inclusiv cu prima doză” – cu alte cuvinte, îi admitem pe cei încă ”neprotejați”, dar care au dovedit supușenie și bunăvoință!). Ea nu va fi aplicată”.

  

   

   

  

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News