facebook
X
Connect with us

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar vor merge miercuri la cursuri, indiferent de incidența virusului – R3media

Published

on

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a delarat că toți copiii de grădiniță și din ciclul primar, precum și cei din școlile speciale vor merge miercuri 5 mai  la cursuri, indiferent de incidența Covid-19, informează Agerpres.

Mai mult, el a adăugat că în localitățile unde incidența este sub 1 la mia de locuitori, vor reîncepe şcoala cu prezenţă fizică şi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a.

De asemenea, titularul de la Educație a precizat că elevii din clasele terminale vor merge la cursuri pe 10 mai.

„Miercuri, 5 mai, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, toţi copiii din grădiniţe şi toţi elevii şcolilor speciale vor începe şcoala cu prezenţă fizică, indiferent de rata de infectare. Este vorba de 1.400.000 de elevi. De asemenea, în localităţile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie – şi este vorba de un număr de 2.057 de localităţi astăzi cu rata de infectare mai mică de 1 la mie – vor începe şcoala şi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a tot cu prezenţă fizică. Elevii claselor terminale vor începe şcoala luni, 10 mai. Absolut toţi elevii claselor terminale – a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, clase terminale din învăţământul post-liceal – vor începe şcoala cu prezenţă fizică luni, 10 mai”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește vaccinarea cadrelor didactice, peste 50% s-au vaccinat împotriva Covid-19, marea majoritate făcând şi rapelul.

Tot el a mai afirmat că mai mult de jumătate din totalul personalului din învățământ, 56%, nu s-a vaccinat.

Sorin Cîmpeanu crede că până la finalul lunii iunie, atunci când începe evaluarea națională, va crește procentul celor vaccinați.

„Niciodată Ministerul Educaţiei nu a făcut teste pentru elevi. Testele antigen rapide sunt administrate de personal medical angajat de Ministerul Sănătăţii. Acest personal medical, din păcate, e deficitar. Pe de altă parte, un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) foarte bine fundamentat explică de ce aceste teste non-invazive, care pot să fie folosite în şcoli, nu pot fi luate în considerare în calculul general al ratei de infectare. Pe de altă parte, aceste teste non-invazive, conform procedurilor actuale, ar trebui să fie confirmate prin teste antigen rapide, deci, prin teste care sunt considerate invazive, după care ar trebui să fie validate prin teste PCR. Această procedură, în opinia INSP, ar complica mai mult lucrurile decât ar ajuta”, a declarat Cîmpeanu.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News