facebook
X
Connect with us

Analizele lui Ion Cristoiu: Vasile Bănescu pare purtător de cuvânt al SRI. IPS Teodosie a salvat Biserica de la umilințele regimului tiranic Iohannis. Patriarhul Daniel ar face o greșeală capitală dacă ar compromite Biserica cu propaganda pro-vaccinare

Published

on

    VIDEO:    În două dintre cele mai recente transmisii ale Jurnalului său TV, publicistul Ion Cristoiu îl laudă pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pe care îl consideră principalul erou al Bisericii Ortodoxe Române în perioada „tiraniei” anticreștine a Regimului Iohannis, și, totodată, îl critică destul de dur pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pe care îl consideră mai curând, textual, purtătorul de cuvânt al SRI. Reputatul creator și conducător al celor mai de succes publicații din România post-decembristă este de părere că Biserica, respectiv Patriarhul Daniel, ar face o greșeală capitală dacă s-ar implica în campania publicitară pentru produsele experimentale injectate în masă populației sub pretextul pandemiei Covid, alături de maneliști și casele de pariuri și jocuri de noroc. Mai așteptăm și bietele tiriste într-o reclamă pro-vaccin și tacâmul va fi complet. Argumentele experimentatului analist sunt expuse pe larg în cele două intervenții video ale sale – reunite de RTnews TV mai sus – și sintetizate în editorialul său publicat azi pe CristoiuBlog.ro și reprodus de noi mai jos. Invităm membrii Sfântului Sinod și credincioșii – dintre care unii deja s-au pronunțat – să audieze cu luarea aminte expunerile cunoscutului om de litere, care nu poate fi învinuit că este „antivaccinist” „ignorant” și „dezinformat” din moment ce s-a vaccinat deja. Însă, spre deosebire de actualul purtător de cuvânt al Patriarhiei, nu s-a și infectat.

 Vedeți și     VIDEO.   Lovitură dură pentru securiștii „Bisericii Paralele” din BOR: Părintele   Ciprian Grădinaru dezminte că se va vaccina și acuză Agerpres și  Basilica de FAKE NEWS. Cunoscutul Duhovnic de la Catedrală mai consideră   că virusul COVID a fost conceput în laborator

 Tîrgul secret dintre Președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel    de Ion Cristoiu

 Pînă   și orbii (orbii care vor rămîne orbi, nu cei pe care îi va vindeca  Iisus) au putut vedea deosebirea spectaculoasă de atmosferă de anul  acesta, de Paști, față de atmosfera de anul trecut, de Paști, dar mai  ales față de cea din timpul pelerinajelor la Moaștele Sfîntului Andrei  și la Moaștele Sfintei Parascheva.

 Cînd spun atmosfera nu mă refer la măsurile de restricție în privința   Sărbătorii Învierii și a Pelerinajelor. Firește, în materie de  restricții deosebirea sare în ochi. Anul acesta nu numai că s-au permis  slujbele de Înviere, dar mai mult, de vineri începînd, românii au avut  impresia că Pandemia a trecut. Măsurile de purtare a măștii în chip  obligatoriu, de distanțare fizică au rămas din punct de vedere oficial.  Din punct de vedere neoficial însă, ele au fost împinse în plan secund.  Presa, pe cale de a fi Miluită, folosită de regim în Pandemie pe post de   delatoare mizeră, s-a făcut că nu mai vede încălcările măsurilor. Din  programele TV au lipsit avertismentele Apocaliptice. Pînă și Marele  Cioclu Apocaliptic, sinistrul Raed Arafat, a ieșit la una dintre  televiziunile de casă nu pentru a zbiera la noi ca nu cumva să petrecem  de Paști, că ne ia Mama Virusului mai ceva ca Mama Dracului, ci pentru a   profeți, mai ceva decît comuniștii împlinirea Visului de aur al  omenirii, că Pandemia e pe cale de a fi biruită. Atmosfera de veselie cu   mască, fără mască, întreținută de televiziuni și asigurată de  autorități, astfel încît nici unui român să nu-i rămînă în gît mielul și   să-i se scurgă pe alături de gîtlej vinul, a fost întărită de absența  mînuitorilor de bulane. Deși Paștele și 1 mai au însemnat mari migrații  de popoare spre Munte și spre Mare, Autoritățile n-au mai trimis în  locurile de petrecere hoardele purtătoare de bulane ca să administreze  lovituri pe spinare și de chitanțiere ca să împartă amenzi în dreapta  și-n stînga.

 Acestea sînt aspecte care sar în ochi cînd vine vorba de a raporta  atmosfera de acum la atmosfera de anul trecut. Dacă ținem să nu-i dăm o  semnificație politică deosebirea poate fi pusă pe seama Noii politici a  regimului Iohannis. Esența acestei politici e următoarea:   Pandemia există doar cîtă vreme se dau la televizor cifre alarmante privind infectările și morții de Covid.

 Ca și în ultimii ani ai lui Ceaușescu, atmosfera depinde de raportări. Cifrele privind infectările sînt ușor de falsificat:   Se fac tot mai puține testări.

 Morții, așa cum ne-a semnalat Vlad Voiculescu (fapt pentru care a și  fost debarcat, luat în seamă de Ioana Mihăilă, care pare mai degrabă un  ministru al Sănătății din partea PSD și nu USRPLUS, atît de oiță e cu  premierul) pot fi și ei mermeliți ca număr. În definitiv cine a murit de   Covid 19 și cine a murit de Sifilis decide pixul celor de la DSP.

 Nu la atmosfera generală de optimism din apropierea veseliei generale mă refer eu, ci la atmosfera din jurul Bisericii.   Deosebirea față de anul trecut e spectaculoasă.

 În 2020, de la Paște începînd și terminînd cu Pelerinajele, Biserica a   fost călcată în picioare de către regimul Iohannis. Despre această  persecutare a Bisericii de către stat, de raportat, în condițiile  democrației, la hăituirea primilor creștini, am scris și vorbit în  comentariul de pe cristoiublog.ro și la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu de pe Aleph News. Iată un fragment semnificativ din Jurnalul meu video din 29 noiembrie 2020:

    „Eu am abordat acest conflict unic în istoria României  moderne, nu în istoria postdecembristă, dintre Biserică și stat. De fapt   asistăm, la cel mai mare atac din istoria României împotriva Bisericii  Ortodoxe Române. Nu sunt bigot, sunt creștin, am criticat uneori  Patriarhia. Dar, atenție, asistăm la cea mai jegoasă campanie. Nu e o  campanie de atei. Ateii sunt oameni care sunt indiferenți față de  religie. Nu cred. Noi asistăm la o campanie de ură împotriva Bisericii.  Această campanie de ură este dusă de presa și de USRPLUS. E treaba lor.  Un domn numit Klaus Iohanns a dat dispoziție PNL-ului să fie mai rău  decît USRPLUS în această hărțuire a Bisericii Ortodoxe Române. Este  opera nemijlocită a lui Klaus Iohannis”.

 Anul acesta atmosfera e schimbată în chip spectaculos. Presa  regimului nu s-a mai năpustit să arate cu degetul acuzator slujbe unde  nu s-au respectat măsurile de protecție și nu s-a grăbit să trimită la  ghilotină declarații ale unor clerici precum Teodosie, care pune pe  Iisus Cristos mai presus de vaccinul de la Pfizer. Ultima conferință de  presă a lui Klaus Iohannis a fost o revărsare de șoapte dulci la adresa  Bisericii și mai ales a drepturilor acesteia de a-și rostui ritualurile.

 Interlocutorul meu de la Aleph News, părintele  profesor Constantin Preda a ținut să remarce schimbarea de atmosferă  față de Biserică. Înțelept, domnia sa a vorbit de clasa politică. Eu,  mai puțin înțelept, voi spune că-i vorba de Klaus Iohannis:

    „Văd că s-a schimbat atitudinea clasei politice față de  Biserică, cel puțin anul acesta. Anul trecut au încercat, sau cel puțin  aceasta a fost părerea multor credincioși și chiar a clerului, că  Biserica a fost scoasă vinovată pentru diferite probleme pe care nu le  rezolvau cei din clasa politică sau pentru bîjbîielile lor. Pentru că nu   era vinovată lingurița. Asta este o tradiție bimilenară, de 2000 de ani   urmăm așa. A mai trecut Biserica prin astfel de molime sau pandemii și  nu am cunoscut nicio persoană să se fi infectat din împărtășanie. Noi am   păstrat această regulă. Sigur, au fost reticențe din partea oamenilor,  dar noi am continuat și continuăm aceeași tradiție. Aceste ritualuri  sunt conținutul credinței noastre.”

 Din punct de vedere istoric, momentul de schimbare față de Biserică  l-a constituit vizita făcută de Klaus Iohannis patriarhului Daniel în  ziua de 16 februarie 2021.   Ne-am bucura să credem că vizita a fost semnul unei cedări a Statului în   confruntarea cu Biserica. Mai sceptici, altfel spus, mai buni  cunoscători ai șmecherilor politrucești, noi credem că vizita a fost  momentul unui tîrg gen: Îți dau, îmi dai.   Îți dau:   Regimul Klaus Iohannis renunță la confruntarea de tip USRPLUS cu Biserica în perioada următoare.   Îmi dai:   Biserica își asumă rolul de agent publicitar al regimului în campania de vaccinare.

 Semnele tîrgului se văd deja.   Pe de o parte, în schimbarea de atmosferă oficială față de Biserică.   Pe de alta, în graba Bisericii Ortodoxe Române de a deveni agent de propagandă și agitație în campania de vaccinare.

 Tonul l-a dat Patriarhul Daniel, care a ținut o predică despre rolul  vaccinării din Israel în pogorîrea Luminii sfinte și a aducerii ei cu  aeroplanul la București.   I-a urmat purtătorul de cuvînt al BOR, nefericitul Vasile Bănescu.

 Prea Sfinția Sa Teodosie a declarat la un moment dat:

    „Biserica are o autonomie a ei și în Biserică este locul  cel mai prielnic unde, în Sfântul Altar, în Sfântul Potir, Sfânta  Împărtășanie este lipsită de orice virus. Acolo e locul unde trebuie să  ne concentrăm și să învingem virusul! Sfânta Împărtășanie e mai  puternică decât orice vaccin și încrederea oamenilor în lupta lor pentru   sănătate prin credință să știți că face foarte mult! ”

 Dînd fuga la Digi Tv, televiziunea fanion în  hărțuirea Bisericii de către regimul Iohannis, Vasile Bănescu și-a  exprimat indignarea față de aserțiunea că Sfânta Împărtășanie e mai puternică decât orice vaccin.

 PS Teodosie susține că Vasile Bănescu i-a fost elev. Asta înseamnă  că, din punct de vedere al ștatului de plată, Vasile Bănescu e popă.   Declarația sa de la Digi 24 ni-l dezvăluie însă ca un brav activist de raion cu ateismul științific.

 Preoții care susțin că Sfînta Împărtășanie e mai puternică decît  orice vaccin nu s-au pronunțat împotriva vaccinării, cum i-a acuzat  activistul cu ateismul științific.   Ei n-au făcut altceva decît să reafirme un adevăr de abecedar al Bisericii.   Esența Bisericii e credința în Dumnezeu.   Și această credință dacă e sinceră poate fi mai puternică pentru un om decît orice medicament.

 Una e planul credinței și alta planul științei.   Dacă n-ar fi așa, oamenii n-ar mai merge la Biserică.   S-ar duce doar la Farmacie.   Dacă n-ar fi așa credincioșii n-ar mai rosti rugăciuni cînd sînt la ananghie și nu s-a mai închina la icoane.

 Contestarea puterilor dumnezeiești ale credinței prin invocarea  adevărurilor științifice a fost și este un instrument al ateismului  științific.   Nu contestă ateismul științific din punct de vedere medical Învierea?   Tîrgul acceptat de BOR își arată roadele.   Nu va trece mult și în icoanele din biserici locul Arhanghelului Mihail  îl va lua Vaccinul Pfizer, iar preoții se vor alătura maneliștilor în a  cînta, ieșind din altar, importanța vaccinării.

 Citiți și De   ce IPS Teodosie trebuie să fie Mitropolit al Tomisului. Argumentele  istorice supreme aduse de profesorul Constantin Barbu, discipolul  filosofului Constantin Noica. EXCLUSIV

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News