facebook
X
Connect with us

PREMIERĂ: Cheaguri de sânge în organele interne ale inginerului din Gorj decedat după vaccinul AstraZeneca, pe 1 martie, la Târgu Jiu. Gheorghiță nu a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Cine plătește acum pentru moartea inginerului?

Published

on

Ioan Barbu, bărbatul de 47 de ani din județul Gorj care a murit  pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva  coronavirusului, a primit ser AstraZeneca din lotul ABV2856, retras de la vaccinare,   după reacțiile adverse trombotice în Italia, transmitea RTnews la începutul lunii martie.   Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP)  Gorj, Narcis Stoian, a declarat atunci că bărbatul  vaccinat care a murit în 1 martie a primit ser din lotul retras,  respectiv ABV2856. Inițial, autoritățile susținuseră că acest lot nu a ajuns în România. În ciuda cazurilor raportate în întreaga Europa, coordonatorul campaniei de vaccinare cu seruri experimentale, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că nu suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Cine îți asumă responsabilitatea pentru alte cazuri similare? Știri de Cluj transmite în premieră că în cazul lui Ioan Barbu legiștii au găsit cheaguri de sânge în organele interne. Cine plătește acum pentru moartea inginerului?

La laborator însă, în probele din organe au fost identificate tromboze.

Medicii care au efectuat autopsia au prelevat probe din toate organele interne și toate au indicat tromboze.

Rezultatele autopsiei nu au fost încă date publicității în mod oficial.

Săptămâna   viitoare urmează să se întrunească o comisie de constatare a decesului  la Spitalul din Târgu Jiu, care ar trebui să treacă aceste constatări în   certificatul de deces. Documentul ar urma să ajungă pe masa  anchetatorilor care au deschis dosar penal pentru a stabili dacă există o   legătură de cauzalitate între vaccin și deces.

Reamintim că   inginerul Ioan Barbu a murit la o zi după  administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca în data de 28 februarie.   El nu avea afecțiuni preexistente și primise serul din lotul ABV 2856,  oprit de la utilizare în Italia, apoi și în România.

Șeful   DSP Gorj, Narcis Stoian, spunea luna trecută că nu a fost stabilită  însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului, mai transmite sursa citată.

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News