facebook
X
Connect with us

Mărturia unui medic român din UK despre moartea unui pacient în urma imunizării cu AstraZeneca

Published

on

Din cauza efectelor adverse, Marea Britanie nu recomandă vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor sub 30 de ani.

Tinerii vor putea avea opţiunea de a se vaccina cu alt ser, după ce au fost descoperite posibile legături între apariţia cheagurilor de sânge şi imunizarea cu vaccinul Astra.

Ioana Corina Popa este medic generalist la camera de gardă a Spitalului Universitar din Norwich. Ioana s-a imunizat cu serul AstraZeneca în urmă cu două luni. La 12 ore după vaccin a avut frisoane şi dureri de cap, efecte secundare întâlnite de-obicei după vaccin.

Din păcate, nu toţi cei imunizaţi cu acest ser sunt norocoşi precum Ioana. O zi normală de muncă a marcat-o pe medicul Ioana.

O pacientă în vârstă de 54 de ani s-a prezentat la urgenţă cu dureri de cap, vărsături şi vedere dublă, la zece zile după ce a făcut vaccinul AstraZeneca. Diagnosticul a fost unul clar, hemoragie intracerebrală.

În urma unei evaluări, agenţia de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a descoperit că până la finalul lunii martie, la 79 de persoane vaccinate cu serul Astrazeneca au apărut cheaguri de sânge. Dinte acestea, 19 au pierdut lupta cu viaţa.

În România se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă, a decis joi după-amiază CNCAV, după ce EMA a anunţat că există „o legătură posibilă între vaccinare şi cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut”.

Spania a decis jos că va administra vaccinul coronavirus AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News