facebook
X
Connect with us

Iuda, onorat la Vatican: Papa Francisc îmbrățișează fățiș Satanismul

Published

on

    Ziarul Vaticanului i-a dedicat primele  sale trei pagini din ediția sa din Joia Mare lui Iuda, punând sub semnul întrebării,  așa cum a făcut-o anterior și Papa Francisc însuși, faptul că acesta ar fi ajuns în Iad.

 Osservatore Romano, care este aprobat  oficial de Vatican înainte de publicare, a apărut pe prima pagină cu o pictură  bizară în care este înfățișat Iisus Hristos Înviat, nud, aplecat cu milă asupra  trupului mort al lui Iuda.

 Dacă imaginea nu era suficient de  grăitoare, editorialul care o însoțește explică faptul că tabloul a fost inspirat  de una dintre cărțile Papei, care sugera că Iuda Iscarioteanul nu a ajuns în iad.  Artistul (a cărui identitate nu este dezvăluită, dar ni se spune că este un  credincios francez) i-a dăruit pictura Suveranului Pontif, iar acesta,  încântat, l-a atârnat pe perete în spatele biroului său personal de studiu.

 Tabloul a fost plasat de Papă în biroul  său, alături de o altă fotografie controversată, cu capitelul uneia dintre  coloanele bisericii Sfânta Maria Magdalena din Vezelay (Franța) înfățișându-l  pe Iisus în postura Bunului Păstor, ducându-l în spate pe Iuda, ca oaie  rătăcită.

 

 Editorialul lui Andrea Monda din  Osservatore Romano afirmă că tabloul a fost inspirat de cartea lui Francisc „Când  vă rugați, ziceți Tatăl Nostru”, apărută în 2018.

 Papa Francisc pare să fi dezvoltat o  adevărată obsesie pentru soarta lui Iuda, despre care vrea să creadă că a fost  mântuit. În aprilie trecut, el a făcut același lucru cu prilejul unei predicitelevizate, în Miercurea Mare (ziua trădării lui Iuda), din capela sa privată.

 După ce a citit cuvintele lui Iisus,  care afirmă clar: „Vai, însă, acelui om prin care Fiul Omului se va vinde! Bine  era de omul acela dacă nu se năștea” (Mt. 26, 24), Papa Francisc a conchis: „Ce  s-a ales de Iuda? Nu știu.”

 În decembrie trecut, unul dintre  apropiații Papei, Arhiepiscopul Vincenzo Paglia, a mers până acolo încât aafirmat că toți aceia care susțin că Iuda Iscarioteanul a ajuns în iad sunt „eretici”.

 Paglia, care este președintele Academiei  Pontificale pentru Viață, a declarat pe 10 decembrie 2020 răspicat:

 „Trebuie de asemenea să ne amintim că,  pentru Biserica Catolică, dacă cineva spune că Iuda se află în iad, este un  eretic.”

 În aceeași predică, Paglia afirma că un  preot poate rămâne în mod legitim lângă o persoană care suferă o sinucidere  asistată (eutanasie) pentru „a-i strânge mâna” și a-l „însoți”. Binecuvântând  astfel păcatul sinuciderii.

 Potrivit catehismului Bisericii Catolice,  dar și al celei Ortodoxe, Iuda a ajuns în iad.

 Cuvintele lui Iisus sunt clare:

 „Oare nu v-am ales eu pe voi, cei  doisprezece? Și unul dintre voi este diavol.” (In. 6, 70).

 Pentru a spulbera orice îndoială, Ioan  explică:

 „Iar El zicea de Iuda al lui Simon  Iscarioteanul, căci acesta, unul din cei doisprezece fiind, avea să-L vândă.”  (In. 6, 71).

 Ceva mai departe,Iisus îl numește pe Iuda „fiu al pierzării” (In. 17, 12)

 Sfântul Vasile al Kineșmei spune:

 „În vechile icoane și fresce bisericești  ale Înfricoșătoarei Judecăți, în iad este înfățișat pe locul cel mai de frunte  Iuda. El șade pe genunchii satanei, ținând în mâini nenorocita pungă cu cei  treizeci de arginți, iar stăpânul tărâmului de dedesubt îl îmbrățișează cu drag,  strângându-l la piept. Acesta este cel mai iubit copil al său, alesul său, și  de-abia în planul al doilea sunt înfățișați toți păcătoșii ceilalți, trași de  lanțul fatal al păcatului. Înțelesul compoziției e limpede: Iuda este cea mai  dezgustătoare odraslă a iadului.”

 Or, ce face Papa? Îl înlocuiește pe satana  îmbrățișându-l pe Iuda, cu Iisus Hristos!

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News