facebook
X
Connect with us

Curtea Europeană a Drepturilor Omului: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

Published

on

Părinții unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniță în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinați au sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) care a transmis că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, transmite AFP și Agerpres, citând o hotărâre a Marii Camere publicată joi.

„Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile pandemiei actuale de Covid-19.”, a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO.

Totodată, instituția europeană sprijină „principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea tuturor, chiar și celor care se consideră mai puțin amenințați de boală, câtă vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane”.

„Politica de vaccinare urmărește obiective legitime de protejare a sănătății, precum și a drepturilor celuilalt, prin faptul că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile respective, cât și pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale.”, subliniază CEDO.

În cazul în discuție, deși „neadmiterea copiilor la grădiniță implică pentru ei pierderea unei ocazii cruciale de dezvoltare a personalității”, a fost vorba de o „măsură preventivă, mai degrabă decât de una punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp”, se justifică judecătorii Curții Europene de la Strasbourg.

Iată cum temerile în privința implementării vaccinării obligatorii încep să prindă contur. Cu ideea „marjei ample de apreciere” a eticii sanitare în cauză, Curtea Europeană a Drepturilor Omului susține politica obligativității vaccinului.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News