facebook
X
Connect with us

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut scuze Ambasadei Rusiei pentru bannerul care a comemorat Masacrul de la Fântâna Albă

Published

on

Senatoarea Diana Șoșoacă și-a cerut scuze ambasadei Rusiei după ce protestatarii conduși de Pompiliu Diplan au afișat un banner amintind de Masacrul de la Fântâna Albă din 1941 în care trupele sovietice au ucis mii de români care încercau să treacă din URSS în România, scrie știripesurse.

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Au fost foarte mulți oameni acolo duși de Diplan”, a spus Diana Șoșoacă.

Senatoarea Șoșoacă susține că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi după aceste evenimente.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic. Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentare in timpul dialogului de pe Facebook.

Câteva zeci de protestatari, în frunte cu Pompiliu Diplan, s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federației Ruse, unde au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Nu este prima oară când senatoarea Șoșoacă face declarații de apropiere față de Rusia. La un miting în Piața Victoriei, ea făcea apel ca România să ia vaccinul de la ruși, militând pentru relații mai bune cu această țară.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News