facebook
X
Connect with us

Klaus Iohannis: O societate tolerantă și deschisă trebuie să respingă orice manifestări rasiste și xenofobe

Published

on

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care condamnă ferm orice fel de manifestare „rasistă” și „xenofobă”. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial pentru Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul mesei rotunde „România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizată de Grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

„În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de Covid-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm. În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul. O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe.”, a subliniat șeful statului.

Potrivit acestuia, autoritățile și cetățenii au responsabilitatea deopotrivă de a fructifica valorile incluziunii, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată și tratată cu demnitate. Acest tip de discurs este „arhifolosit” în Uniunea Europeană, în politica democrată americană, potrivindu-i-se numaidecât conceptul formelor fără fond, expus de pașoptiștii români. Aceste lozinci lipsite de fundament care abordează tematici aprinse cu premise invalide nu soluționează problema, ci o amplifică.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News