facebook
X
Connect with us

Fauci dă în bâlbâială în fața „Fenomenului Texas”: Restricțiile au fost ridicate total (inclusiv masca) și cazurile continuă să scadă

Published

on

Fauci și alți numeroși „experți” în  sănătate nu au încetat de atunci să tragă semnale de alarmă disperate că decizia  liderului texan va avea consecințe dezastruoase.

Cu toate acestea, statistica nu s-a  lăsat impresionată de bocetele „experților”, numărul cazurilor de infectați din  Texas continuând să scadă.

Doctorul Anthony Fauci a fost întrebat marți  de canalul MSNBC cum se explică științific fenomenul texan.

După cum a observat realizatorul  emisiunii, „dacă mergi în Texas… pare că ești în 2019… restaurantele sunt pline…  arenele sportive sunt pline…” și totuși numărul cazurilor a continuat să scadă.

Fauci a părut consternat. Mai întâi, a  sugerat că explozia cazurilor nu s-a manifestat încă din cauza unui „decalaj”.

Acest lucru ar fi avut sens dacă tendința  de scădere din Texas nu s-ar fi instalat decât de o săptămână sau două. Însă  s-a scurs o lună și rata de pozitivare – partea din noile teste efectuate care indică  rezultate pozitive – a continuat să scadă.

„Poate fi derutant, deoarece poate  exista un decalaj sau o întârziere, deoarece deseori trebuie să aștepți  săptămâni întregi… Sunt multe lucruri care trebuie luate în calcul”, s-a  bâlbâit Fauci.

„Nu sunt sigur, poate că situația stă  așa pentru că fac lucrurile în exterior, știți, este foarte dificil să faci o  comparație unu la unu… Sper să continue să scadă, dacă ar fi așa, ar fi grozav.  Însă există îngrijorarea că, atunci când renunți la restricții, în special  lucruri ca luatul mesei în interior sau barurile care sunt pline… ai putea avea  o întârziere și apoi, brusc, cazurile încep să crească”, s-a chinuit Fauci să  însăileze coerent câteva idei.

„Am fost deja înșelați cu deschiderea  locurilor publice, apoi nimic nu s-a întâmplat, și apoi, dintr-odată, câteva  săptămâni mai târziu, cazurile au explodat.” – VIDEO în postarea Twitter de mai jos.

Pentru cei care nu au urmărit îndeaproape  evoluția situației din Texas, au trecut 35 de zile de când guvernatorul Greg Abbott  a anunțat redeschiderea și 27 de zile de când statul „a deschis 100%”, inclusiv  fără obligativitatea purtării măștii.

Confruntat cu „fenomenul Texas”, Fauci  s-a arătat mai prudent în previziunile sale și a respins retorica directoarei  Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC), Rochelle Walenski, care  avertiza la sfârșitul lui martie în legătură cu „iminența apocalipsei”.

„Câtă vreme vom continua să îi vaccinăm  pe oameni de o manieră eficientă, nu cred că al patrulea val se va produce”, a  declarat Fauci.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News