facebook
X
Connect with us

A început demolarea chioșcurilor de la Metrou. Ministrul Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga. Proprietar: Am în întreținere șapte persoane. Mâine ce le pun pe masă?

Published

on

Miercuri dimineață a început demolarea chioșcurilor de la metrou. Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a comentat situația la finalul ședinței de Guvern și spune că din 2018, de când a expirat contractul dintre sindicaliști și Metrorex, compania nu a mai primit niciun ban din chiriile spațiilor de la metrou.

„Legea e lege și unde e lege nu e tocmeală. Acele construcții provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte: nu au autorizație de construcție sau vreun alt aviz, nu au dreptul legal comercial de a ocupa acel domeniu public. A existat un contract nefericit între metrou și sindicat, care a ajuns la termen în 2018. Deci de trei ani acele spații sunt ocupate fără drept, iar sindicatul încasează bani fără drept”, a declarat Cătălin Drulă miercuri după-amiază, la finalul ședinței de Guvern. Din 2018, de când a expirat contractul, Metrorex nu a mai încasat niciun ban din urma închirierii spațiilor comerciale, a precizat ministrul.

Drulă l-a lăudat pe directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a luat la un moment dat o rangă și a încercat să forțeze ușa unui chioșc, în stația de metrou Ștefan cel Mare, numindu-l „un om curajos”. „Da, un cartel se destructurează cu ranga”, a punctat ministrul transporturilor. Celelalte primării de sector urmează să se ocupe de eliberarea spațiilor comerciale, a mai spus Drulă, precizând că au fost deja stabilite procedurile cu primarii sectoarelor 1, 4 și 6, urmând să aibă discuții miercuri și cu primarii de la sectoarele 3 și 5. Întrebat dacă angajații Metrorex care ar fi trebuit să participe la demolarea spațiilor comerciale, dar nu au făcut-o, vor fi sancționați, Drulă s-a referit la aceștia ca fiind „victime” ale liderilor sindicali.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unul dintre comercianții cu chioșcuri la metrou a venit miercuri la stația Ștefan cel Mare, acolo unde a început operațiunea de demolare a spațiilor comerciale, să protesteze față de decizia autorităților. Femeia îi reproșează ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, că a luat decizia de a demola chioșcurile fără să discute cu cei care le dețin.

În martie am făcut credit să pot plăti impozite, oameni. Eu mă reprezint pe mine, noi suntem comercianți, nu suntem oamenii domnului Rădoi. E normal, în pandemie, să lași fără serviciu? Eu am în întreținere șapte persoane, cele de acasă. Am 20 de angajați. Mă întreabă furnizorii, de la bancă: Ce faceți?”, a povestit pentru Libertatea femeia, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Aceasta și-a îndreptat criticile spre ministrul transporturilor, Cătălin Drulă: „Domnul ministru de când a venit ce a făcut bine? Vino, domnule, la o înțelegere, să discutăm. Nimic! Hoțește! Pe mine nu mă interesează conflicte, mă interesează: mâine ce pun pe masă?”

Aceasta a mai povestit că mai are un spațiu în stația de metrou de la Piața Victoriei și că a făcut un credit bancar pentru a-și plăti dările.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News