facebook
X
Connect with us

Un grup de savanți, între care fostul vice PFIZER, chestionează EMA asupra siguranței vaccinurilor: Posibile reacții autoimune, anomalii ale coagulării sângelui, accidente vasculare cerebrale și sângerări, inclusiv la creier, măduva spinării și inimă

Published

on

Un grup de oameni de știință și medici recunoscuți internațional – între care Profesorul Sucharit Bhakdi, Dr. Marco Chiesa și cercetătorul  Michael Yeadon,   fost Vice-Președinte al Companiei Pfizer – au dat publicității luna trecută o scrisoare deschisă adresată Agenției Europene pentru  Medicamente, prin care solicită răspunsuri concludente la îngrijorările  legate de siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, exprimate recent în  lumea științifică, informează Imuno-Medica.ro.

Scrisoarea expune cu argumente bazate pe studii  științifice semnele de întrebare pe care le ridică tehnologia  vaccinurilor anti-COVID-19 pe bază de ARN-mesager, avertizând asupra  unor posibile reacții autoimune, anomalii ale coagulării sângelui,  accidente vasculare cerebrale și sângerări interne, „inclusiv la creier,   măduva spinării și inimă”. Autorii solicită dovezi întemeiate pe  experimente preclinice care să demonstreze că aceste pericole medicale  sunt excluse „pentru oricare dintre cele trei vaccinuri, înainte de  aprobarea lor de către EMA pentru utilizarea la oameni”. În cazul în  care asemenea dovezi nu sunt disponibile, semnatarii cer de urgență  retragerea autorizațiilor pentru administrarea vaccinurilor.

Redăm în continuare scrisoarea deschisă:

Către Emer Cooke,

Director executive al EMA

Amsterdam, Olanda

28 februarie 2021

Ca medici și oameni de știință, susținem din  principiu intervențiile medicale inovatoare dezvoltate și desfășurate în   mod corespunzător, după ce mai întâi a fost obținut consimțământul  informat al pacientului. Această poziție vizează toate mijloacele  terapeutice, deci și vaccinurile.

Constatăm însă că este raportată o vastă gamă de  efecte secundare în urma vaccinării unor persoane mai tinere, sănătoase,   cu vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe terapie genică. Mai mult, au  existat numeroase rapoarte în mass-media din toată lumea despre  aziluri care au fost infectate cu COVID-19 la câteva zile de la  vaccinarea rezidenților. Deși recunoaștem că aceste evenimente medicale  ar putea constitui, fiecare în parte, nefericite coincidențe, suntem  îngrijorați de faptul că nu a existat și continuă să nu existe o  examinare corespunzătoare a posibilelor cauze ale bolilor sau deceselor  în aceste cazuri, mai ales în absența examinărilor post-mortem. Ne punem   în special întrebarea dacă problemele fundamentale referitoare la  siguranța vaccinurilor au fost abordate adecvat de către EMA înainte de  aprobarea acestora.

Din acest motiv, considerăm că efectele secundare ale   vaccinurilor reprezintă o problemă de maximă urgență, fapt pentru care  solicităm prin prezenta ca EMA să ne furnizeze răspunsuri la următoarele   întrebări:

1. Ca urmare a injectării intramusculare, ne putem  aștepta ca vaccinurile bazate pe terapie genică să ajungă în sânge și să   se disemineze în tot organismul[1].   Solicităm dovezi, pe baza experimentelor preclinice pe animale, pentru  toate cele trei vaccinuri, că această posibilitate a fost exclusă  înainte de aprobarea pentru utilizarea la oameni acordată de EMA.

2. Dacă astfel de dovezi nu sunt disponibile, trebuie   să ne așteptăm ca vaccinurile să rămână în sânge și să fie preluate de  celulele endoteliale. Există motive să presupunem că acest fenomen va  avea loc în special în zonele cu un flux sanguin mai lent, adică în  vasele mici și capilare[2].   Solicităm dovezi că această probabilitate este exclusă, pe baza  experimentelor preclinice pe animale, pentru toate cele trei vaccinuri,  înainte de aprobarea lor de către EMA pentru utilizarea la oameni.

3. Dacă asemenea dovezi nu sunt disponibile, trebuie  să ne așteptăm ca pe parcursul expresiei acizilor nucleici ai  vaccinurilor, peptidele derivate din proteina Spike să fie  prezente la suprafața luminală a celulelor, prin intermediul căii MHC I.   Mulți oameni sănătoși au limfocite CD8 care recunosc astfel de peptide,   ce se pot datora unei infectări anterioare cu COVID, dar și unor  infectări cu alte tipuri de Coronavirus[3] [4] [5].   Trebuie să ne asumăm faptul că aceste limfocite pot declanșa un atac în   celulele respective. Solicităm dovezi că această probabilitate este  exclusă, pe baza experimentelor preclinice pe animale, pentru toate cele   trei vaccinuri, înainte de aprobarea lor de către EMA pentru utilizarea   la oameni.

4. Dacă asemenea dovezi nu sunt disponibile, trebuie  să ne așteptăm ca în nenumărate zone ale întregului organism să rezulte  leziuni endoteliale, cu declanșarea ulterioară a coagulării sângelui  prin activarea trambocitelor. Solicităm dovezi că această probabilitate  este exclusă, pe baza experimentelor preclinice pe animale, pentru toate   cele trei vaccinuri, înainte de aprobarea lor de către EMA pentru  utilizarea la oameni.

5. Dacă asemenea dovezi nu sunt disponibile, trebuie  să ne așteptăm că acest fenomen va conduce la o scădere a numărului de  trombocite, la apariția D-dimerilor în sânge și la nenumărate leziuni  ischemice în tot corpul, inclusiv în creier, măduva spinării și inimă.  Tulburările de sângerare pot apărea în urma acestui nou tip de sindrom  de coagulare intravasculară diseminată (CID), incluzând, printre altele,   sângerări abundente și accidente vasculare cerebrale hemoragice.  Solicităm dovezi că această probabilitate este exclusă, pe baza  experimentelor preclinice pe animale, pentru toate cele trei vaccinuri,  înainte de aprobarea lor de către EMA pentru utilizarea la oameni.

6. Proteina Spike SARS-CoV-2 se fixează de receptorul ACE2 de pe trombocite, ceea ce duce la activarea acestora[6]. Trombocitopenia a fost raportată în cazurile grave de infectare cu SARS-CoV-2[7]. Trombocitopenia a fost raportată însă și la persoanele vaccinate[8].   Solicităm dovezi că a fost exclus pericolul potențial al activării  trombocitelor care ar putea conduce la coagularea intravasculară  diseminată – pentru toate cele trei vaccinuri, înainte de aprobarea  acordată de EMA pentru folosirea la oameni.

7. Infectarea la nivel global cu SARS-CoV-2 a creat o   pandemie asociată cu numeroase decese. Cu toate acestea însă, până la  momentul luării în considerare a aprobării vaccinurilor, sistemele de  sănătate din majoritatea țărilor nu se mai aflau sub amenințarea  iminentă de a nu putea furniza îngrijire medicală, deoarece populația,  într-o proporție tot mai mare, fusese deja infectată și cea mai gravă  fază a pandemiei fusese depășită. Prin urmare, solicităm dovezi  concludente că a existat o urgență reală la momentul când EMA a acordat  companiilor de vaccinuri autorizație condiționată de introducere pe  piață pentru toate cele trei vaccinuri – dovezi în măsură să justifice  aprobarea de urgență acordată de către EMA.

Dacă toate aceste dovezi  nu sunt disponibile, cerem ca aprobarea pentru folosirea vaccinurilor  bazate pe terapie genică să fie retrasă, până când toate aceste aspecte  vor fi soluționate într-un mod adecvat, prin verificarea antecedentelor.

Există neliniști serioase, care le includ pe cele de  mai sus, dar care nu se limitează la acestea, potrivit cărora aprobarea  vaccinurilor anti-COVID-19 de către EMA a fost prematură și imprudentă  și că administrarea vaccinurilor a constituit și constituie „experimente   pe oameni”, care s-au făcut și continuă să se facă prin violarea  Codului de la Nürnberg.

Având în vedere caracterul urgent al acestei  situații, vă solicităm să ne răspundeți la acest email în termen de  șapte zile și să veniți cu clarificări consistente la toate neliniștile  noastre. În cazul în care veți alege să nu răspundeți acestei solicitări   rezonabile, vom face publică această scrisoare.

Acest email a fost trimis ca CC și lui Charles Michel, Președintele Consiliului Europei, precum și Ursulei von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

Cu stimă,

Profesor Sucharit Bhakdi MD, Doctor în Medicină și cercetător, Profesor Emerit de Microbiologie  Medicală și Imunologie, fost Președinte al Institutului de Microbiologie   Medicală și Igienă al Universității „Johannes Gutenberg” din Mainz  (Germania și Tailanda).

Dr. Marco Chiesa MD FRCPsych, Doctor în Medicină, medic psihiatru și profesor invitat, University College London  (Regatul Unit și Italia).

Dr. C Stephen Frost BSc MBChB, Doctor în Medicină, specialist în radiologie de diagnostic, Stockholm, Suedia  (Regatul Unit și Suedia).

Dr. Margareta Griesz-Brisson MD PhD, Doctor în Medicină și cercetător, medic neurolog și  neurofiziolog (a studiat Medicina la Freiburg, Germania, specializată în   Neurologie la Universitatea din New York, membru al Centrului Medical  „Mount Sinai”, New York City, Departamentul de Neurofiziologie, PhD în  Farmacologie, cu un interes special pentru neurotoxicologie și efectele  factorilor de mediu asupra sănătății creierului), Director medical al The London Neurology and Pain Clinic  (Germania și Regatul Unit).

Profesor Martin Haditsch MD PhD, Doctor în Medicină și cercetător, specialist (Austria) în  Igienă și Microbiologie, specialist (Germany) în Microbiologie,  Virologie, Epidemiologie/Boli infecțioase, Specialist (Austria) în Boli  Infecțioase și Medicină Tropicală, Director Medical al TravelMedCenter, Leonding, Austria, Medical Director al Labor Hannover MVZ GmbH (Austria și Germania).

Profesor Stefan Hockertz,   cercetător, Profesor de Toxicologie și Pharmacologym, toxicolog  înregistrat la nivel european, specialist în Imunologie și  Imunotoxicologie, CEO tpi consult GmbH. (Germania).

Profesor Ulrike Kämmerer PhD, Profesor asociat de Imunologie reproductivă experimentală și  Biologie Tumorală la Departmentul de Obstetrică și Ginecologie, Spitalul   Universitar din Würzburg, Germania, virolog molecular (diploma, teza de   doctorat) și imunolog (Habilitation) experimentat, angajat în cercetarea de laborator în domeniile Biologiei moleculare și al Biologiei celulare (Germania).

Profesor Asociat Michael Palmer MD, Doctor în Medicină și cercetător, Departamentul de Chimie (a  studiat Medicină și Microbiologie Medicală în Germania, a predat  Biochimie din 2001 până în prezent la University of Waterloo, Ontario,  Canada; interesat de farmacologie, metabolism, membrane biologice;  cercetarea sa experimentală este axată pe toxine bacteriale și  antibiotice (Daptomycin); a scris un manual de Farmacologie Biochimică  (Canada și Germania).

Profesor Karina Reiss PhD, cercetător, Profesor de Biochimie la Universitatea „Christian  Albrecht” din Kiel, Expertiză în Biologie Celulară și  Biochimie  (Germania).

Profesor Andreas Sönnichsen MD, Doctor în Medicină, Profesor de Practică Generală și Medicină a  Familiei, Departamentul de Practică Generală și Medicină a Familiei,  Centrul de Sănătate Publică, Universitatea Medicală din Viena, Viena  (Austria).

Dr. Michael Yeadon BSc, cercetător. specialist în Biochimie și Toxicologie, PhD în  Farmacologie, Fost Vice-Președinte & Director Științific al  Departamentului de Alergii și Boli respiratorii al Companiei Pfizer  Global R&D; Cofondator și CEO al Ziarco Pharma Ltd.; consultant  independent  (Regatul Unit).

Medici și oameni de știință pot semna scrisoarea  deschisă, trimițându-și numele, calificările, domeniile de expertiză,  țara și orice alte afilieri doresc să citeze la adresa: [email protected]

Sursa:   https://doctors4covidethics.medium.com/urgent-open-letter-from-doctors-and-scientists-to-the-european-medicines-agency-regarding-covid-19-f6e17c311595#

Traducere: Imuno Medica

[1] Hassett,   K. J.; Benenato, K. E.; Jacquinet, E.; Lee, A.; Woods, A.; Yuzhakov,  O.; Himansu, S.; Deterling, J.; Geilich, B. M.; Ketova, T.; Mihai, C.;  Lynn, A.; McFadyen, I.; Moore, M. J.; Senn, J. J.; Stanton, M. G.;  Almarsson, Ö.; Ciaramella, G. and Brito, L. A.(2019). Optimization of Lipid Nanoparticles for Intramuscular Administration of mRNA Vaccines, Molecular therapy. Nucleic acids 15 : 1–11

[2] Chen, Y. Y.; Syed, A. M.; MacMillan, P.; Rocheleau, J. V. and Chan, W. C. W.(2020). Flow Rate Affects Nanoparticle Uptake into Endothelial Cells, Advanced materials 32 : 1906274.

[3] Grifoni,   A.; Weiskopf, D.; Ramirez, S. I.; Mateus, J.; Dan, J. M.; Moderbacher,  C. R.; Rawlings, S. A.; Sutherland, A.; Premkumar, L.; Jadi, R. S. and  et al.(2020). Targets of T Cell Responses to SARS-CoV-2 Coronavirus in Humans with COVID-19 Disease and Unexposed Individuals, Cell 181 : 1489–1501.e15.

[4] Nelde,   A.; Bilich, T.; Heitmann, J. S.; Maringer, Y.; Salih, H. R.; Roerden,  M.; Lübke, M.; Bauer, J.; Rieth, J.; Wacker, M.; Peter, A.; Hörber, S.;  Traenkle, B.; Kaiser, P. D.; Rothbauer, U.; Becker, M.; Junker, D.;  Krause, G.; Strengert, M.; Schneiderhan-Marra, N.; Templin, M. F.; Joos,   T. O.; Kowalewski, D. J.; Stos-Zweifel, V.; Fehr, M.; Rabsteyn, A.;  Mirakaj, V.; Karbach, J.; Jäger, E.; Graf, M.; Gruber, L.-C.;  Rachfalski, D.; Preuß, B.; Hagelstein, I.; Märklin, M.; Bakchoul, T.;  Gouttefangeas, C.; Kohlbacher, O.; Klein, R.; Stevanović, S.; Rammensee,   H.-G. and Walz, J. S.(2020). SARS-CoV-2-derived peptides define heterologous and COVID-19-induced T cell recognition, Nature immunology.

[5] Sekine,   T.; Perez-Potti, A.; Rivera-Ballesteros, O.; Strålin, K.; Gorin, J.-B.;   Olsson, A.; Llewellyn-Lacey, S.; Kamal, H.; Bogdanovic, G.; Muschiol,  S. and et al.(2020). Robust T Cell Immunity in Convalescent Individuals with Asymptomatic or Mild COVID-19, Cell 183 : 158–168.e14.

[6] Zhang,   S.; Liu, Y.; Wang, X.; Yang, L.; Li, H.; Wang, Y.; Liu, M.; Zhao, X.;  Xie, Y.; Yang, Y.; Zhang, S.; Fan, Z.; Dong, J.; Yuan, Z.; Ding, Z.;  Zhang, Y. and Hu, L.(2020). SARS-CoV-2 binds platelet ACE2 to enhance thrombosis in COVID-19, Journal of hematology & oncology 13 : 120. 

[7] Lippi, G.; Plebani, M. and Henry, B. M.(2020).Thrombocytopenia is associated with severe coronavirus disease 2019 (COVID-19) infections: A meta-analysis, Clin. Chim. Acta 506 : 145–148.

[8] Grady, D. (2021). A Few Covid Vaccine Recipients Developed a Rare Blood Disorder, The New York Times, Feb. 8, 2021.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News