facebook
X
Connect with us

Guvernatorul Sfântului Munte Athos, Athanasios Martinos: „Până acum nu există mare interes pentru vaccinare”

Published

on

    Cel puțin 31 de cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate în Grecia ca provenind din Muntele Athos, iar 4 monahi primesc îngrijire în spital, fără a fi intubați, informează Romfea.gr.  Potrivit guvernatorului Muntelui Athos, Athanasios Martinos, cu două săptămâni în urmă regiunea era aproape liberă de covid, cu maximum 3-4 cazuri confirmate. În prezent, circa 33-34 de cazuri noi au fost confirmate.

  El arată că nu a fost identificat nici un caz în vreo mănăstire. Noile cazuri au fost depistate în chiliile Nea Skiti din partea de sud a Muntelui Athos și într-o chilie de la schitul Sfânta Ana. Potrivit lui Martinos, patru călugări au necesitat transferul la un spital din Salonic, unde primesc tratament obișnuit pentru Covid-19, fără nevoie de intubare până în prezent.

  

   Guvernatorul Muntelui Athos a transmis în publicația GRTimes un mesaj liniștitor cu privire la noile infectări, legând numărul acestora de creșterea numărului de cazuri în nordul Greciei în general, și în provincia Halkidiki, în special.

  „Nu este adevărat că monahii care au plecat cu învoire au adus virusul la întoarcerea în Sfântul Munte”, comentează Martinos referindu-se la cazul unui călugăr care s-a îmbolnăvit după ce a părăsit Muntele Athos pentru a merge la înmormântarea mamei sale.

  Între timp, o nouă prelungire, până la 15 aprilie, a suspendării tuturor vizitelor de pelerinaj a fost anunțată prin decizia guvernatorului adjunct, Aristos Kosmiroglou. În același timp, în toate porturile Ouranoupolis, Tripiti și Ierissos, se efectuează zilnic teste rapide la fiecare sosire.

  Mai mult, au început vaccinările pentru călugări și muncitori din interiorul Muntelui Athos, însă guvernatorul Martinos recunoaște că până acum nu a fost manifestat prea mult interes pentru vaccinare, reamintind totuși că în multe cazuri imunitatea a fost obținută natural de călugării care au trecut prin boală, în timp ce multe mănăstiri au adoptat și păstrează măsuri de protecție foarte stricte.

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News