facebook
X
Connect with us

Deputatul PNL Alexandru Muraru anunță că AUR este pasibil de scoatere în afara legii. Senatorul Sorin Lavric, amenințat cu pușcăria pentru declarațiile din Parlament. Replica lui Simion: Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?

Published

on

Senatorul PNL, Alexandru Muraru, fratele viitorului ambasador al României în SUA și actual consilier al președintelui Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă partidul AUR ar putea fi scos în afara legii.

„Spre exemplu, vizitele pe care ei le fac pe la ministere arată ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului și, din păcate, câțiva miniștri au cedat. Pot înțelege nevoia de dialog, pot înțelege obsesia omului politic pentru a căuta apreciere și voturi, dar nu cu cei care alimentează apoi un tip de fanatism și de torpilare a instituțiilor statului.
Cei de la AUR se legitimează tocmai prin aceste acțiuni, unde vor să pară frecventabili, să se facă utili, se erijează în negociatori, purtători de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc „nereprezentate” sau excluse de la dialog, vor să întrețină un soi de adormire a conștiinței pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democrației.
Când pandemia va trece, mă tem că va veni și momentul în care ei vor face o alianță parlamentară cu PSD.
Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament” a  sps Muraru.

Fratele consilierului președintelui Klaus Iohannis a spus că senatorul AUR, Sorin Lavric, este pasibil de închisoare pentru declarațiile din Parlament. Muraru a anunțat că știe că se va porni o acțiune în acest sens.El a acuzat AUR că „a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului”, fără să dea exemple în acest sens.

Sorin Lavric a vorbit în Parlament despre Mircea Vulcănescu, Mitropolitul Visarion Puiu sau monahul Nicolae Steinhardt.

„Este o încălcare flagrantă a legislației în vigoare, care interzice, sub sancțiunea pedepselor cu închisoarea, promovarea unor asemenea personaje macabre(…) În mod clar, ultimele luni conduc la ideea că ascensiunea unei formațiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului.

Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90! Au existat o înlănțuire și mesaje cu caracter negaționist și antisemit de la tribuna Parlamentului și acest tip de acțiuni au încurajat în societate acțiuni antisemite.

Este în mod clar o relație de tip cauză-efect când membri ai Parlamentului, ostentativ, violând legislația în vigoare, fac apologia și, ei provoacă o hemoragie a cadrului normativ și sparg o barieră.

Mai mult, juridic vorbind există evident limite ale imunității declarațiilor politice și instanțele de judecată au motivat aceste aspecte în diverse spețe, când membri ai Parlamentului au depășit cadrul constituțional sau legal. Este cazul senatorului invocat de dvs care are deja la activ câteva așa-zis declarații politice de elogiere a unor persoane condamnate de la tribuna Parlamentului, este un glorificator recunoscut al legionarilor, un homofob cu state vechi, naționalist șovin, are toate ingredientele unui ideolog extremist.
În opinia mea, este deja sub incidența legii 217/215, pasibil de închisoare până la trei ani și știu că se va porni o acțiune în acest sens(s.n.). Ceea ce a făcut cere un răspuns judiciar ferm, puternic” mai spune deputatul.

În replică, George Simion a postat două întrebări pe facebook: „Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?”.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News