facebook
X
Connect with us

Demența COVID: În Spania, masca este obligatorie pe plajă. Inclusiv când înoți în piscină sau în mare!

Published

on

    Spania a emis o nouă hotărâre de guvern  care îi obligă pe oameni să poarte mască peste tot în exterior, chiar și atunci  când înoată. 

 Noul act normativ, care intră în vigoare  miercuri, 7 aprilie, prevede purtarea obligatorie a măștii pentru persoanele cu  vârste mai mari de 6 ani în toate spațiile publice, inclusiv pe plajă.

 Cei care nu se supun prevederii legale  riscă amenzi de 100 de euro.

 Singura derogare acceptată de la portul  măștii o reprezintă sporturile de exterior. Cu toate acestea, persoanele care fac  plajă, chiar și cele care înoată în piscină sau în ocean, sunt obligate să o  facă având fața acoperită regulamentar: nas și gură.

 „Această prevedere se va aplica  persoanelor care fac plajă sau chiar înoată în mare”, confirmă London Evening  Standard, avertizându-și cititorii britanici despre ce îi așteaptă dacă vor  să-și petreacă vacanțele în Spania.

 Stupiditatea crasă și pericolul de a  avea masca acoperită în timp ce înoți în mare sunt evidente. Udată, pânza  împiedică și mai mult respirația, putând provoca accidente cardio-vasculare din  cauza efortului mărit.

 Efectul actului normativ a „semănat  consternare în industria turistică spaniolă”, scrie The Times.

 „Ne aflăm într-un infern care amenință să  închidă mii și mii de locuri de muncă și de afaceri”, spune Jose Louis Zoreda,  vicepreședinte al Exceltur, principalul grup de lobby din domeniul turismului  spaniol.

 „Și acum ei doresc să transforme plajele  în niște spitale în aer liber”, a adăugat Zoreda cu năduf.

 Unul dintre cei care au comentat pe  Twitter această informație a sugerat că britanicii ar trebui să evite Spania ca  destinație pentru perioada estivală.

 „Dacă Spania cere oamenilor să poarte  mască pe plajă, după 17 mai, o să-mi anulez vacanța la Marbella și o să merg în  Cipru sau Florida, unde banii turiștilor sunt bineveniți”, a scris el.

 Rugat să comenteze decizia autorităților  spaniole, profesorul epidemiolog Mark Woolhouse a declarat că numărul  exemplelor în care aglomerarea de pe plaje a dus la creșterea infectărilor cu  COVID-19 este zero, deoarece „există foarte puține dovezi ale transmiterii în  exterior” a virusului.

 „Nu a existat o epidemie de COVID-19 legată  de o plajă nicăieri în lume, niciodată, după cunoștința mea”, a afirmat  Woolhouse.

 Acesta a declarat în fața unei comisii  parlamentare britanice că vizitarea unei plaje este unul dintre cele mai sigure  lucruri care se pot face în timpul pandemiei.

   

   

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News