facebook
X
Connect with us

Andreea Moldovan, DERANJATĂ de decizia Colegiului Medicilor în cazul Flaviei Groșan

Published

on

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, se arată revoltată de concluzia Colegiului Medicilor în cazul Flaviei Groșan.

„Sunt gesturi care nu ne ajută (n.r.: vorbea de tratamentul propus de doctorița Flavia Groșan). Cred că atitudinea trebuie să fie una de solidaritate, iar reacția să fie mult mai hotărâtă. Un om care aude că nu are nevoie de oxigen e clar că o să aibă o reticiență.

Pur şi simplu cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie să facă. Eu nu o să repar niciodată o maşină, pentru că nu mă pricep, la fel cum nici nu voi opera în sfera ORL pentru că nu ştiu să operez în sfera ORL. Pe de altă parte, ceea ce stăpânesc este partea de boli infecţioase. Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit, pe tot ce trebuie. Cei care nu au această competenţă şi care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, clare să nu o facă, pentru că fac mai mult rău. Aş vrea să ne gândim cu toţii la acele flyere cu tratamente care circulă în populaţie şi sunt mai mult decât frumos redactate şi foarte lizibile în care sunt o grămadă de medicamente recomandate care nu au efect. Cele care nu au efect le poţi lua ca placebo. Dar problema este că printre aceste medicamente se strecoară, de multe ori, şi unele care pot să fie cu efecte adverse redutabile asupra unui organism deja afectat de infecţie. Şi atunci fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Vă reamintim că preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta nu primeşte nicio sancţiune pentru declaraţiile controversate pe care le-a făcut în spaţiul public, nici măcar pentru acelea prin care a lăsat să se înţeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News