facebook
X
Connect with us

Donald Trump și-a anunțat intenția de a candida din nou la Președinția SUA în 2024 și a criticat dur politicile pro-imigrație și pro-restricții ale Administrației Biden

Published

on

    Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a afirmat în primul său discurs de după plecarea de la Casa Albă că Partidul Republican a rămas unit în ciuda pierderii alegerilor și s-a declarat un păstrător al principiilor tradiționale ale acestuia. Trump a criticat politicile pro-imigrație și pro-restricții sanitare ale Administrației Biden și și-a anunțat intenția să candideze din nou la președinția SUA în 2024, potrivit EVZ, care citează un articol din The Wall Street Journal, scris de Joshua Jamerson și Alex Leary și tradus de Alexandru Danga.  „În primul discurs important al fostului președinte după ce și-a părăsit funcția, Donald Trump a criticat primele demersuri ale președintelui Biden în privința imigrației și a crizei provocate de Covid-19, a deschis perspectiva unei noi candidaturi la președinție și s-a declarat drept păstrător al principiilor tradiționale ale GOP (Grand Old Party – numele popular al Partidului Republican, n. red.).

  „Am parcurs un drum ca nimeni altcineva, un drum cum nu a mai existat vreodată, niciun alt drum nu a mai repurtat un asemenea succes. L-am început împreună cu patru ani în urmă și e departe de a se fi terminat”, a declarat Trump duminică după-amiază, cu ocazia Conferinței pentru Acțiune Politică Conservatoare (CPAC). „Să nu existe nicio îndoială, vom fi victorioși”.

  Declarațiile făcute acolo de Trump survin la șase săptămâni după punerea sa sub acuzare în Camera Reprezentanților – una dintre acuzații fiind aceea de a fi instigat la violențele semnalate la Capitoliu pe 6 ianuarie – și după achitarea sa ulterioară din Senat. La Washington, GOP a fost divizat între detractorii fostului președinte, care i-au criticat afirmațiile făcute la protestele din cursul zilei, și cei care îl susțin și care vor ca el să-și mențină un rol în cadrul partidului.

  Mai în glumă, mai în serios, în cursul alocuțiunii sale, Trump a spus că ar putea candida din nou în 2024, reiterându-și afirmația potrivit căreia el ar fi câștigat alegerile din noiembrie. „S-ar putea chiar să mă hotărăsc să îi înving pentru a treia oară”, a spus el. Pentru prima oară începând din anul 2010, partidul nu mai deține controlul nici asupra Casei Albe, nici asupra Camerei Reprezentanților și nici asupra Senatului.

  Trump a spus că s-a hotărât să nu înființeze un nou partid, din cauză că „avem deja Partidul Republican”.

  Consilierii săi spun că s-ar putea ca Trump să nu se hotărască încă să candideze în 2024 decât după alegerile parțiale din 2022, când el intenționează să aibă un rol-cheie în desemnarea candidaților și în privința înlăturării celor care au votat pentru punerea lui sub acuzare. Vineri, Trump a sprijinit un adversar al reprezentantului de Ohio, Anthony Gonzalez, unul dintre cei zece republicani care s-au aflat de partea democraților.

  Așa cum au făcut și ceilalți vorbitori pe parcursul lucrărilor CPAC, Trump a folosit o bună parte din lungul său discurs, care a durat peste 90 de minute, ca să treacă din nou în revistă alegerile din 2020 și să îi condamne pe republicanii care i-au criticat afirmațiile pe tema victoriei în alegeri.

  Trump a înșirat numele tuturor republicanilor din Camera Reprezentanților care au votat pentru punerea lui sub acuzare și pe republicanii din Senat care au votat pentru condamnarea lui, respectiv, senatorii Lisa Murkowski din Alaska, Bill Cassidy, din Louisiana, Susan Collins, din Maine și Liz Cheney, din Wyoming.

  „Să ne debarasăm de ei”, a spus Trump. „Așa-zișii republicani cu care ne-am înconjurat vor distruge Partidul Republican”, a spus el, apelând la termenul de RINO (Republican In Name Only – republican doar cu numele, n. red.).

  El l-a criticat totodată pe senatorul din Kentucky Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senat, care, a spus el, la alegerile din 2020 nu și-ar mai fi putut păstra locul în Senat fără sprijinul lui Trump. Sondajele de opinie arătau că McConnell nu se situase niciodată pe un loc codaș.

  Asistența l-a huiduit un timp pe McConnell, care a votat pentru achitarea lui Trump, dar care a criticat retorica acestuia anterioară tulburărilor. De atunci, cei doi au schimbat replici dure.

  Trump l-a criticat dur pe Biden din cauza măsurilor prin care democrații au revizuit politica dură față de imigrație, adoptată de predecesorul său, precum și demersurile administrației vizând redeschiderea școlilor.

  Trump a criticat totodată Administrația Biden și pentru că nu susține mai ferm redeschiderea școlilor, acuzându-l pe Biden că ține partea sindicatelor profesorilor. „Nu există absolut niciun motiv pentru care majoritatea tinerilor americani să nu se întoarcă imediat la școală”, a spus Trump. „Singurul motiv pentru care majoritatea părinților nu au de ales este faptul că Joe Biden i-a vândut pe copiii americani sindicatelor din învățământ”.”, se arată în articolul tradus din The Washington Post de EVZ, pe care îl puteți citi integral aici

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News