facebook
X
Connect with us

IPS Teodosie: Trebuie să ne implicăm ca să fie înscrisă în Constituție familia firească, alcătuită din bărbat și femeie. Eu cred că se va pune din nou problema Familiei și, de data aceasta, Biserica se va implica. Personal mă implic!

Published

on

    Arhiepiscopul Tomisului a făcut luni mai multe declarații despre Referendumul pentru Familie și introducerea educației sexuale contraceptive într-o emisiune a postului Sky Radio.  Referendumul pentru familie „N-a fost organizat! A fost organizat cum nu se cuvenea. Nici oamenii politici, nici Biserica n-au organizat. Deci, a fost lăsat undeva… în suspans. Acuma am înțeles, după aceea. Nu știam exact, nouă ni s-a spus că nu suntem organizatori noi, slujitorii Bisericii. Și nu eram organizatori. În același timp, statul nu s-a ocupat de așa ceva. Chiar am auzit că au fost declarații la Bruxelles din partea unor reprezentanți ai noștri că nu susțin Referendumul. Și, tacit, n-a fost susținut nici în țară. S-au creat chiar diversiuni, încât majoritatea spuneau că Referendumul e pentru Dragnea. Și, atunci, cum să iasă? 

  Eu cred că se va pune din nou problema Familiei și, de data aceasta, Biserica se va implica. Personal mă implic! Chiar fără mobilizarea cuiva. N-avem cum să avem Biserică fără Familie. Familia este Biserica cea mică. Și atunci dacă Biserica noastră nu are Bisericile cele mici în componența ei, ce să aibă? Acestea sunt pietrele vii ale Bisericii noastre naționale: familiile noastre tradiționale ortodoxe! 

  De aceea, trebuie să ne implicăm ca să fie înscrisă în Constituție familia firească, alcătuită din bărbat și femeie, și așa să se perpetueze necontenit această tradiție veche și neamul românesc! 

  Toate aceste curente împotriva firii, împotriva Bisericii, împotriva Familiei, împotriva Neamului, toate aceste curente nu vor mai avea sorți de izbândă”, a afirmat ÎPS Teodosie la Sky Radio, în cadrul emisiunii „Poveștile orașului meu”.

  Deși probabil că Arhiepiscopul Tomisului a dorit să condamne mai degrabă lipsa de coeziune și solidaritate națională pe tema Referendumului despre Căsătorie decât lipsa de organizare, este important de precizat că acesta a fost organizat de Coaliția pentru Familie, reprezentând laicatul creștin al mai multor culte naționale, sprijinit pe un număr de peste 3 milioane de semnături, adunate în ani de zile, care au dat primul demers de modificare a Constituției prin inițiativă cetățenească din istoria democratică a României. Biserica Ortodoxă, deși a susținut direct și indirect această inițiativă (ne amintim măcar de eforturile zilnice ale radio-televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române), nu putea să se erijeze în organizator național, pentru că demersul ar fi pierdut, probabil, susținerea creștinilor de alte confesiuni, precum și voturile cetățenilor nereligioși care au făcut alegerea DA din considerente etice sau de conștiință. 

  Este foarte adevărat că Referendumul a fost sabotat la nivel național de partidele politice (indiferent de susținerea sau opoziția arătate la nivel declarativ, toate forțele politice au făcut ce au știut ele mai bine ca cvorumul să nu fie atins. De altfel, toate forțele politice naționale sunt înglobate unor structuri politice europene vădit defavorabile temei Referendumului), precum și de mainstream media. Dacă ne amintim bine, dezbaterea națională – care nu presupune propagandă în favoarea evenimentului, ci simpla informare despre existența acestuia -, obligatorie cu două săptămâni înainte de petrecerea oricărui scrutin, a lipsit din grila majorității televiziunilor relevante. La conferințele de presă din săptămânile premergătoare referendumului, Coaliția pentru Familie acuza boicotul media sau atitudinea ostilă din partea multor televiziuni. Aceasta a făcut ca o bună parte din electoratul de rând – exceptându-i pe cei radicalizați de lozinca „Boicot. Stau Acasă” – să nu fie capabil până la final să recepteze tema Referendumului și sensul întrebării de pe buletinul de vot, fiind incapabil să ia o decizie informată. 

  ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

  

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News