facebook
X
Connect with us

Atacat murdar de Arafat, Ion Cristoiu face o pledoarie pentru libertatea totală de expresie. E „fake news” că Uniunea Europeană a greșit cu vaccinurile? De ce? CAZURILE din care Arahat a ieșit mereu „nevinovat”

Published

on

    Atacat murdar de Raed Arafat, scriitorul Ion Cristoiu face o pledoarie pentru libertatea totală de expresie.  E „fake news” că Uniunea Europeană a greșit cu vaccinurile?, se întreabă el, între altele. De ce? Nimeni nu are dreptul să interzică libertatea cuvântului, în nici o circumstanță, afirmă tranșant publicistul, în filmarea sa pe care o puteți urmări mai jos. Fondatorul celui mai citit cotidian de după 1989 atrage atenția și asupra lucrăturii „cioaclei-apocaliptice” Beatrice Mahler care e posibil să-și fi regizat pseudo-incendiului de la Marius Nasta în cadrul unei operațiune penibile de spălare a „intangibilului” Arafat. Personaj care trebuia demis până acum pentru gestionarea lamentabilă a unor crize soldate cu numeroși morți, între care și recenta victimă de la Constanța, care putea scăpa cu viață, după cum a afirmat Ion Cristoiu și la AlephNews. „Comandantul acțiunii” este totodată demnitarul Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR cu cele mai multe plângeri penale încă nesoluționate nici până azi.

 Redăm doar câteva cazuri mai cunoscute de care este direct responsabil:

 20 ianuarie 2014. Crima din Munții Apuseni

 Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni din cauza gestionarii proaste a situației de către același Raed Arafat, după cum acuza sora studentei, care i-a făcut o plângere penală lui Arafat. Copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la   Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru   de la Spitalul „Sfanta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal  din Beiuș sunt celelalte victime care făceau parte din echipa care  călătorea de la București la Oradea pentru a preleva un ficat de la un  donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.  Copilotul Radu Petrescu a apucat să transmită teelfonic tatălui său că au aterizat forțat și toți sunt în viață. Victimele, dar și epava avionului au fost găsite după aproximativ 5-6  ore de către localnicii care au pornit pe munte după ce au auzit la  știri că accidentul s-a produs într-o zonă acoperită cu zăpadă. Sora studentei Aurelia Ion i s-a adresat direct lui Arafat, la o comemorare de acum doi ani, în felul următor „Domnule Raed Arafat, vă cer să aveți un pic de respect față de memoria  Aurei și nu mințiți astăzi când comemoram cei cinci ani de când  intervenția dvs a omorât doi oameni! În cazul în care se clasează  dosarul vom face public discuția dvs cu operatorul de la 112 care vă  spunea că elicopterul SMURD nu poate să intervină în această salvare  pentru că nu are dotările necesare iar dvs ați țipat la el spunându-i că   nu e treaba lui. Oare de ce ați făcut asta? De ce ați insistat să interveniți   cu acel elicopter, împiedicându-i pe toți ceilalți, când știați că nu  are capabilități necesare și suficiente pentru intervenție în condițiile   din teren? În plus, acel elicopter nu putea prelua mai mult de o  persoană.   Tot la dosar este și înregistrarea cu medicii când transmit locația  către 112, înregistrare pe care, de asemenea, o vom face publică.Cum vă simțiți când știți că aveți mâinile pătate cu sângele Aurei?!   Acesta este unul dintre motivele pentru care noi nu mai avem acces la dosar!”

 15 decembrie 2014. Siutghiol, Constanța

 Un elicopter SMURD se prăbușește în lacul Siutghiol din Constanța, în urma căruia toți  cei patru membri ai echipajului, doi piloți, o doctoriță și o asistentă  medicală, mor înecați apa de 2 grade a lacului.  Ajutoarele ISU Constanța au venit târziu și nepregătite.

 Elicopterul SMURD se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce  transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța.

 Aeronava nu îndeplinea condițiile tehnice pentru a opera pe mare,  pentru că nu era dotată cu pilot automat și baliză pentru semnalizare în   caz de accident aviatic pe mare, amintește Radio Europa Liberă.

Conform MAI, temperatura apei lacului Siutghiol, în momentul  prăbușirii elicopterului, era de 2 grade Celsius, iar supraviețuirea  conștientă a victimelor accidentului ar fi putut fi de cel mult 12  minute, iar supraviețuirea generală de cel mult 20 de minute.

 Presa a relatat în ziua accidentului mai multe nereguli înregistrate în operațiunile de salvare. De exemplu, un echipaj al ISU a ajuns lacul Siutghiol fără a avea motorul bărcii funcțional, astfel încât oamenii au fost nevoiți să vâslească.

 Datele prezentate de autorități au aratăt, totodată, că prima victimă   a fost scoasă din apă la o jumătate de oră după apelul la 112, de  câțiva pescari aflați în zonă, în timp ce prima intervenție a scafandrilor a avut loc la o oră de la apel, potrivit Digi24.

 Drama de la Siutghiol, când au existat imagini cu membrii echipajului   strigând după ajutor în mijlocul lacului, a creat emoții colective la  vremea respectivă, petrecându-se la finalul unui an care începuse cu  prăbușirea din Munții Apuseni a unui elicopter care transporta medici  care mergeau să preleveze organe pentru un transplant. Nici atunci,  SMURD nu i-a găsit în timp util pe supraviețuitorii accidentului, care  au fost nevoiți să aștepte în gerul de ianuarie salvatorii. În anul  următor, pe 30 octombrie, avea loc incendiul de la Colectiv, cu 65 de  morți.

 30 octombrie 2015. Masacrul de la Colectiv

 

 După video-dezvăluirile din ziarul Libertatea de anul trecut în care se demonstrează din nou proasta gestionare a crizei, Arafat s-a mai ales cu încă o plângere Penală, depusă de Grupul Civic Reset.   Și… cam atât. Rămân strigătele în van ale părinților, cum sunt cei  doi pe care îi publicăm mai jos:

 Mesaj către Arafat:Vă acuz de crimă!”

 Iată doar doi: Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, de 22 de  ani, proaspăt absolvent de ASE, i-a acuzat de crimă atât pe Arafat, cât  și pe fostul ministru al   Sănătății, Nicolae Bănicioiu. „Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu vă  încăpățânați și nu vă credeați de neînvins. Sunteți niște incompetenți,  iar incompetența voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat,  domnule Banicioiu, domnilor manageri. Dumneavoastră încercați să vă  acoperiți urmele, dar nu veți reuși”, a scris Eugen Iancu, la 4 ani de la tragedia Colectiv (Sursa).      Alexandru Mihai Iancu a murit pe 21 noiembrie 2015. A fost penultimul din  lista celor 60 de victime care au pierit în urma incendiului din clubul  Colectiv.

 Al doilea părinte pe care îl amintim, pentru că prea multele știri  în cascadă ne șterg prea repede memoria recentă: Narcis Hogea, tatăl lui   Alex, tânărul de 19 ani din  Sinaia care a decedat într-o clinică din Viena din cauza rănilor grave  suferite în incendiul din clubul Colectiv, i-a transmis lui Raed  Arafat o scrisoare deschisă. Hogea îl acuza pe șeful DSU că a mințit în  2015, după producerea  tragediei din clubul Colectiv, și că are explicații de dat în fața  opiniei publice din România. ”Continuați să evitați  răspunsurile concrete, clare. Vă ascundeți în spatele altora atunci când   trebuie să explicați sau să vă asumați răspunderea. Insistați să  vorbiți despre diverse teorii ale conspirației sau atacuri asupra  oamenilor pe care îi coordonați.” – spune Hogea. În  continuare, tatăl lui Alex, care a murit la doar 19 ani din cauza  rănilor din Colectiv, spune că așteaptă de 4 ani răspunsuri de la  secretarul de stat. ”De 4 ani solicit răspunsuri, utilizând  toate modalitățile de comunicare pe care le-am avut la dispoziție –  memorii, plângeri penale, comentarii pe site-uri de socializare,  întrebări adresate cu sprijinul presei. Am alergat la propriu după  dumneavoastră – vă atașez și imaginile, să vă puteți autoevalua reacția,   eventual să solicitați și alte opinii, dacă doriți. Deși sunt sigur că  nu vă interesează, o să menționez totuși cum am simțit că mă priviți: cu   dezgust și dispreț, așa cum privesc aroganții deseori spre sufletele  nefericite ce-și plâng durerile pe străzi, cu mâna întinsă…” – mai spunea tatăl copilul ucis (Sursa 1 / Sursa 2).

 28 ianuarie 2021. Avionul SMURD care trebuia să transporte un acidentat ars în proporție de 70% a avut o defecțiune tehnică și pacientul nu a mai putut fi transferat la timp în Belgia. Pacientul a murit ulterior în Belgia

 Soția celui decedat, Mihaela Ganea, acuză: „Calcă pe cadavre, ies la televizor și fac declarații de 2 lei!”. Cei   de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care „s-au comportat  așa cum s-au comportat”. Mihaela Ganea a precizat că a deranjat-o tonul  conversației cu persoana de la DSU cu care a ținut legătura, o persoană  care răspunde la telefon, „un domn doctor” despre care „cei de la DSU  știu mai bine cine este”. „Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am  răbdare, că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea  priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”,   a povestit femeia. „Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am  transmis și le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o  s-o fac!”, a punctat Mihaela Ganea.

 Întrebată pe cine consideră vinovat pentru întârzierea cu care a  fost dus în Belgia, soția pacientului cu arsuri a răspuns: „Eu vă spun  sincer, nu cred că s-a apucat nimeni de el, pe motiv că toată lumea  aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume   asta. Toată lumea îl pasa, ca să scape mai repede. Doar că acești domni   care se ocupau de acest transfer au prelungit asta – că avionul, că nu  avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită  avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Nu   mă interesa pe mine că a fost scos din reparație, că nu era, mai puțin  contează! Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge  rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe  cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2   lei! Pentru mine, sunt zero!”, a mai spus femeia.

 29 ianuarie 2021. Incendiul de la Matei Balș.

 20 de oameni mor, nici un vinovat principal, nici o demisie din Troika responsabililor, Cercel-Arafat-Voiculescu.

 16 februarie 2021. Incendiul din Constanța.

 O femeie moare după ce se aruncă de la etajul 6, unde îi luase foc aparatementul, pentru că pompierii, ajunși – din ce motiv? – tot sub bagheta lui Arafat, nu erau dotatați cu pernă de aer și nici măcar cu o prelată.

 Nici acum Arafat nu e responsabil. În schimb, FUNDAȚIA SMURD merge bine, suntem informați. Milioanele de euro curg gârlă. Ar putea, oare Arafat, conform LEGII, să prezinte pe site-ul Fundației RAPOARTELE de audit financiar NEPUBLICATE din 2014?

 VIDEO ION CRISTOIU DESPRE ARAFAT ȘI LIBERTATEA PRESEI:  

Avocatul Poporului ar putea deveni Avocatul Popoului prin numirea lui Peter Eckstein Kovacs

Published

on

    Funcția de Avocat al Poporului, după revocarea actualei titulare,  Renate Weber, ar urma să revină unui reprezentant propus de UDMR, spun  surse din coaliție, citate de SPS. Șefia TVR va merge la PNL, iar șefia Radioului  Public ar urma să meargă la USR-PLUS potrivit negocierilor din coaliție. De-acum să vedeți demență anticreștină în programele Radio România și TVR.

 Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogan a declarat marți, la Antena 3, pe această temă:

  „Am un nume pentru Avocatul Poporului, nu stiu daca   e el, dar pot sa va spun ca un om pe care il cunosc foarte bine si cu  care am colaborat chiar daca uneori ne-am contrat violent, este Eckstein  Kovacs Peter. Chiar nu stiu pe cine pregateste UDMR, am dat exemplul  unui om care stiu ca este profesionist in domeniu”.

 Rareș Bogdan nu știe mai nimic dar, cum știm, cei care îi spun ce să zică știu ei mai bine.

 Fostul senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter este unul dintre primii politicieni care au militat pentru „căsătoriile” homosexualilor participând adeseori și la marșurile mândriei homosexuale (foto sus). Într-o  conferinta de presa din 23 februarie 2008, el afirma ca statul roman ar trebui sa adopte legi prin care  homosexualii, dar si cuplurile de heterosexuali necasatoriti sa aiba  anumite drepturi civile, după cum transmitea Mediafax citat de Cotidianul.

 El a depus și un proiect de lege în acest sens. Ulterior, prin 2010, a fost declarat Omul Anului la Gala Premiilor Gay”. La Concurs serviciile sexuale au fost, totuși, interzise, după cum a declarat organizatorul citat de Ziua de Cluj.

 Ca atare, cu saltul din lac în puț, Avocatul Poporului ar putea să-și schimbe denumirea în Avocatul Popoului.

(Slogan valabil și pentru vaccin?)

Continue Reading

Calendarul zilei 3 martie: Nașterea lui Mircea Vulcănescu, filozoful cu „chip de mărturisitor creștin”

Published

on

Mircea Vulcănescu s-a născut pe 3 martie 1904, în Capitala României, acolo unde a absolvit și clasele primare. Gimnaziul l-a urmat la Iași și Tecuci (fiind refugiat în timpul ocupației germane), iar liceul l-a urmat la Galați și București.

În 1921 s-a înscris la Facultatea de Filosofie și Litere și la Facultatea de Drept din București. A fost un membru remarcabil al Asociației Studenților Creștini din România (ASCR). În urma satisfacerii stagiului militar a obținut gradul de sublocotenent.

În 1925 s-a căsătorit cu Anina Rădulescu-Pogoneanu, de care se va despărți mai târziu. În cadrul anului universitar 1929 – 1930 a fost asistent onorific la catedra profesorului Dimitrie Gusti.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Din 1931 a susținut comunicări în cadrul asociației culturale „Criterion” și a contribuit la „Cuvântul”, al lui Nae Ionescu, până la suspendarea publicației, în 1933.

A mai colaborat la Viața Universitară, Realitatea ilustrată, Ultima oră, Pan, Azi, Prezentul, Criterion, Convorbiri literare, Izvoare de filosofie, Index, Dreapta, Floare de Foc,Familia, Cuvîntul studențesc, Gînd românesc, Ideea Românească, Excelsior.

În iunie 1935, a deținut funcția de director general al Vămilor până în septembrie ’37, când a fost demis după ce a descoperit contrabanda cu băuturi și țigări făcută de Eduard Mirto, fost Ministru al Comunicațiilor.

Între 1940 și 1941 a fost director al Casei Autonome de Finanțare și Amortizare și președinte al Casei Autonome a Fondului Apărării Naționale, pentru ca din 27 ianuarie 1941 să fie numit Subsecretar de Stat la Ministerul Finanțelor.

După 23 august 1944 revine în funcția de șef al Datoriei Publice, unde a rămas până pe 30 august 1948, când a fost arestat în lotul al doilea al foștilor membri ai guvernului Antonescu, calificați drept ”criminali de război”.

La 9 octombrie 1946 a fost condamnat la opt ani temniță grea. Judecarea recursului s-a prelungit până în ianuarie 1948, cînd instanța a menținut pedeapsa din ’46.

Moartea și mesajul testamentar

„A făcut parte din elita culturală a României, a ocupat mai multe funcții de stat în timpul guvernării Antonescu, s-a remarcat ca un bun vorbitor și propovăduitor al valorilor tradiționale românești creștine și al spiritualității ortodoxe. A fost închis după venirea comuniștilor la putere, catalogat ca dușman al poporului și condamnat la 8 ani de temniță grea. A murit în temuta temniță a Aiudului, fiind supus la un regim de exterminare fizică și psihică. Ultimele sale cuvinte au fost ‘Să nu ne răzbunați!’”, scrie agenția Basilica a Patriarhiei Române.

„Mircea Vulcănescu întrupează chipul de mărturisitor creștin, nu doar în sensul de martir care își dă viața, ci un om care mărturisește prin toată viața lui vocația de creștin. Pe Mircea Vulcănescu îl interesa tot. Era bun oriunde l-ai fi pus. Însă toate cele din viața lui se integrau vieții spirituale, nimic nu era haotic sau întâmplător, ci toate erau integrate vieții lui de creștin”, a spus despre el, părintele Gheorghe Holbea.

În urmă cu câțiva ani, familia lui Mircea Vulcănescu a cerut instanței să constate faptul că filozoful a suferit o condamnare politică, dar în cele din urmă, după câștigase în prima instanță, Tribunalul a refuzat cererea pe motiv de procedură. De altfel, șeful său direct, Neta Gheron, a fost absolvit de vină, Netta Gheron, în urma unui recurs în anulare a sentinței bolșevic.

„Și aș vrea să întreb: nu s-a găsit niciuna dintre aceste conștiințe, care să-și asume, fără gândul niciunui profit personal, sarcina, înalta și dureroasă, în același timp, de a înlătura de pe fruntea acestui ins de elită al spiritualității românești formula: „Deținutul criminal de război Vulcănescu Mircea?” Nu vă îngrijorează, nu vă cutremură această alăturare de cuvinte? Nu se va găsi nici de aici înainte?

Eu tot aștept un om al legii care să-și asume demersul unui recurs în anulare a sentinței de condamnare a lui Mircea Vulcănescu.

Altminteri, dacă vom continua să ne exterminăm elitele, vom renunța nu numai la istorie, vom renunța nu numai la ființa noastră, ci vom renunța pur și simplu să fim” – Dora Mezdrea Nae Ionescu și discipolii săi în arhiva Securității (vol. 5). Mircea Vulcănescu, Ed. Eikon, 2013

„Aceasta este „militarea mea”. Pentru țară, totdeauna și oricând, si numai pentru ea, spre a se salva ce se mai putea salva din situațiile grele pe care nu eu le-am creat” – Mircea Vulcănescu, fața Curții de Apel București la procesul din decembrie 1946 – ianuarie 1947

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Continue Reading

SUA | Oficial: Statele Mississippi și Texas opresc obligativitatea măștii, se redeschid toate afacerile la capacitate maximă

Published

on

Guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves, un republican, a anunțat marți că ridică obligativitatea purtării măști în statul său începând de mâine și că întreprinderile vor putea reveni la funcționare la capacitate maximă, informează Daily Wire.

„Începând de mâine, ridicăm obligativitatea purtării măștii  și companiile vor putea funcționa la capacitate maximă fără reguli impuse de stat”, a spus Reeves pe Twitter. „Spitalizările și numărul cazurilor noastre au scăzut, iar vaccinul este repartizat rapid. Este timpul!”

„Ordinele executive care au interferat cu viața oamenilor au fost cele mai grave măsuri, dar erau singura intervenție posibilă pentru o mare parte a anului trecut”, a spus Reeves. „Acum, ne concentrăm asupra distribuției rapide a vaccinurilor. Ne extragem din treaba de a le spune oamenilor ce pot și ce nu pot face. ”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am fost printre cele 4 sau 5 state cele mai deschise de-a lungul acestei crize și am fost recompensați pentru aceasta cu mai multe locuri de muncă și redresare economică”, a continuat Reeves. „Asta nu pentru că ceea ce am pus în aplicare a fost o povară ușoară. Ci doar pentru că restul țării a aplicat măsuri atât de dure. Este bine, dar trebuie să recunoaștem că niciunul dintre aceste ordine, în niciun stat, nu au avut vreun precedent. Trebuie să se încheie în cel mai devreme moment posibil. Iar acesta este acel moment pentru Mississippi. ”

Anunțul  lui Reeves a venit la scurt timp după ce guvernatorul Texasului, Greg Abbott (foto), și el republican, a anunțat marți după-amiază că statul său încetează obligativitatea măștii și va permite companiilor să revină la capacitate maximă începând de săptămâna viitoare.

„Prea mulți texani au fost privați de oportunitățile de angajare”, a spus Abbott. „Prea mulți proprietari de întreprinderi mici s-au străduit să-și plătească facturile. Acest lucru trebuie să se termine. Este timpul să deschidem Texasul 100%. ”

„Așadar, astăzi emit un nou ordin executiv care anulează majoritatea ordinelor executive anterioare”, a spus Abbott. „Începând de miercurea viitoare, toate companiile de orice tip au voie să deschidă 100%. Aceasta include orice tip de entitate din Texas. De asemenea, închei obligativitatea măștii la nivel de stat.”

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Continue Reading

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News