facebook
X
Connect with us

Avocatul Florentin Țuca se întoarce în timp și descrie apărarea colegului său Robert Roșu de abuzurile procurorilor ca pe o luptă a lui David cu uriașul Goliat

Published

on

      După cum ne-a obișnuit deja, avocatul Florentin Țuca, fondatorul casei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, publică încă un episod de memorii în legătură cu drama colegului său, Robert Roșu, condamnat la închisoare din cauză că DNA nu a agreat modul în care și-a apărat clienții în dosarul „Ferma Băneasa”, ignorând complet autoritatea de lucru judecat a celor peste 4 hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.    

  După ce săptămâna trecută Florentin Țuca a rememorat încercările de a constitui o mișcare de solidaritate în breasla avocaților, astăzi el a publicat pe site-ul său al V-lea episod al amintirilor din lupta lui Robert Roșu pentru propria-i libertate. Fiind deja arestat la domiciliu, acesta se prezintă pe 30 decembrie 2015 la Curtea de Apel Brașov pentru a contrazice „părerea altfel” a procurorilor în spețe deja rezolvate de judecători, iar colegii lui avocați încearcă să demonstreze că nu sunt întrunite condițiile de „periculozitate socială” a lui Robert și nici de „risc” al cercetării lui în stare de libertate, astfel încât arestul preventiv să înceteze. Ce au reușit să întreprindă puteți afla citind evocarea de mai jos:    Oameni care vor să-mi fure viața – episodul 5

  Țară în care sălile curților de justiție sunt substituite, treptat-treptat, de studiouri de TV penal, autoritatea de lucru judecat – subminată de o declarație de martor, prezumția de nevinovăție – înlocuită de cătușe, iar cea de legalitate – de argumentul „las’ că știm noi”.

  Țară al cărei popor este servit cu circ pe post de circ și cu circ în loc de pâine.

  Dacă se întâmplă că încă mai locuiți în această țară, atunci vă urez să aveți puterea de a îndura gândul că ea nu-i un stat de drept, ci un stat de capră.

  Săptămâna trecută, pe 15 februarie, Nora și Smaranda au împlinit 10 ani, iar cadoul cel mai prețios și cel mai trist deopotrivă, de care își vor aminti cu siguranță toată viața lor, a fost permisiunea de a-și vizita tatăl în penitenciar, cu o zi înainte de aniversare.

  David vs Goliat

  Îmi amintesc de frumoasele gemene încă din epoca arestului la domiciliu, când eu și colegii mei îl vizitam pe Robert acasă, iar ele ne întâmpinau sfioase la intrare, întotdeauna bucuroase de vizită și curioase ca în fața unor colindători exotici. Uneori, apariția noastră echivala cu startul în competiția cine-l anunță prima pe tati, iar holul de intrare în apartament și culoarul care ducea înspre biroul lui Robert se transformau în piste de alergare și de concurs. Adesea, când competiția lua sfârșit, ni-l aduceau pe tati ca pe un trofeu, una lipită de dreapta și cealaltă de stânga lui, protectoare ca niște bodyguarzi loiali și vigilenți. Am în minte însă și imaginea cu cele două zâne gărzi de corp îndeplinindu-și misiunea cu zel în exces, agățate fiecare de câte un picior al „obiectivului”, placaj perfect, tackling impecabil, „obiectiv” imobilizat. Cât despre Robert, el scăpa din strânsoare doar prin topire, topit de mândrie și iubire și se recompunea apoi, validat de privirile unuia ca mine, tată de fete care înțelegea prea bine cum e și cu topirea și cu recompunerea.

  Grațioase și timide, zânele gemene se apropiau de vizitatori cu multă precauție și făceau adesea apel la tati ca intermediar. Mi-amintesc, de exemplu, de refuzul sistematic al Norei de a prelua cutia cu bomboane direct de la ofertant și de rugămintea care i se citea în priviri ca dulciurile să treacă întâi pe la tati, dispecerul de serviciu.

  Aveau 5 ani pe atunci și nu știu care or fi amintirile din acea perioadă conservate în memoria lor afectivă, dar sper ca emoțiile decantate în timp să fie asociate unor bucurii: vizitele amicale aducătoare de oareșce bună dispoziție, mini-spectacolele oferite oaspeților, cadourile și surprizele celui mai (nedorit de) lung Crăciun al copilăriei și, mai ales, timpul petrecut cu tati. Nu sunt însă convins că starea lor emoțională din acea perioadă a fost modelată exclusiv de luminițele și micile voioșii ale aparențelor. Sub aceste aparențe, lăsate să se exprime mai ales de dragul lor, în atmosferă mocneau numeroase și întemeiate tristeți și frustrări legate de situația lui Robert, pe care sunt convins că ele le simțeau ori le intuiau cumva.

  Ileana mi-a mărturisit cândva că, la vremea aceea, fetelor nu li s-a dat nici o explicație pentru șederea prelungită a lui tati acasă și pentru desele vizite și discuții de oameni mari. Li s-a spus doar că tati stă acasă ca să se pregătească pentru o bătălie care seamănă cu aceea dintre David și Goliat, moment în care, își amintește Ileana, Smaranda ar fi oftat cu un aer foarte trist. Mami, dar nu e drept și nu-i corect, Goliat este mult prea puternic.

  Știu, rememorat astăzi, dialogul Ileana-Smaranda pare neverosimil. N-am însă motive să-i pun la îndoială autenticitatea și, credeți-mă pe cuvânt – gândindu-mă la Smaranda cea mică și serioasă și măcinată de asemenea gânduri – mi-ar fi plăcut să nu fie autentic, să-l fi inventat eu, ca artificiu din condei de povestitor. Din păcate, dincolo de realitatea ei, replica Smarandei s-a dovedit teribil de  premonitorie.

  Auzind povestioara asta, m-am dus cu gândul spre cea mai neagră presimțire care, în decursul anilor, l-a tot măcinat pe Robert: oamenii ăștia vor să-mi fure viața. Prima oară când l-am auzit zicând asta a fost în Ajun de An Nou 2016.

  Părerea Parchetului – literă de lege

  Drumul spre Brașov a fost foarte anevoios. Asta și din cauza unei ninsori abundente, și din pricina aglomerației de pe Valea Prahovei, asigurată de oamenii care se înghesuiau ca să prindă un loc în față la petrecerea de Revelion. Era 30 decembrie 2015 și noi ne înghesuiam să prindem un loc în fața judecătorului de drepturi și libertăți care, taman în acea zi, urma să decidă încetarea arestului la domiciliu la expirarea celor 30 de zile sau, dimpotrivă, prelungirea lui. Pe baza unor probe și argumente care, în principiu, trebuiau să clarifice „periculozitatea socială” a lui Robert și „riscurile” cercetării lui ulterioare în stare de libertate.

  În sala de judecată, aceleași chipuri văzute și voci auzite cu trei săptămâni mai devreme, în noaptea  cererii de arest preventiv. Atmosfera era însă, recunosc, mai puțin tensionată, iar așteptările inculpaților și avocaților lor erau de „normalizare” a audierilor, de așezare a apelor, de lăsare în urmă – la propriu și la figurat – a nebuniei acelei nopți de coșmar. Speram și eu că aceste audieri se vor amplasa de data asta într-o matcă firească și se vor limita la analiza condițiilor procedurale de finalizare sau, respectiv, de prelungire a arestului la domiciliu, fără divagații aberante (ca în acea noapte) pe tema pretinsei vinovății a inculpaților sau, și mai grav, pe terenul dreptului civil sau succesoral. Am rememorat fragmente ale acelei ședințe de judecată și am revăzut recent copia hotărârii pronunțate în acea zi, iar impresiile recuperate cu ocazia acestui exercițiu mi-au reconfirmat, din păcate, deșertăciunea acelor speranțe.

  Asta întrucât, în susținerea cererii de prelungire a arestului la domiciliu, reprezentanta acuzării s-a îndepărtat vizibil de la normele procedurale relevante – consemnările din cuprinsul hotărârii stau probă în acest sens- și a început să povestească întreaga istorie a cazului, de la Ana la Caiafa: despre pretinsa lipsă a calității de moștenitor a auto-proclamatului „prinț”, despre presupusa „activitate infracțională” a lui Robert Mihăiță care „a organizat întâlnirile cu unii inculpați chiar la sediul firmei de avocatură” („așa cum confirmă martora N.P.”), despre „documente din Arhiva Națională referitoare la terenul de la Băneasa”, despre abominabila îndrăzneală a inculpatului Roșu de „a analiza natura juridică a terenului” într-o discuție cu martora D.C. și despre alte asemenea inofensive expresii ale profesiei de avocat care, în ochii doamnei inchizitor, căpătau dimensiunile unor diabolice malversațiuni din scenariul La piovra rumena.

  Peste toate aceste „argumente”, trona însă teza care ne-a lăsat mască pe toți și care fusese vehiculată, de altfel, și-n acea noapte furtunoasă din 10 spre 11 decembrie: este adevărat că inculpatul Roșu invocă în apărarea sa „patru hotărâri judecătorești definitive și irevocabile” (cred că erau mai multe, dar nu contează), însă Ministerul Public „este de altă părere” (sic!). Prin urmare, probe care se bucurau de prezumția absolută de adevăr dată de autoritatea de lucru judecat puteau fi – în funcție de impresiile acuzării – relativizate bine mersi. Carevasăzică, altfel spus, este adevărat că 2+2=4, dar eu am o altă opinie, iar opinia asta, pentru că-i a mea, a mea, a DNA, mă-nțelegi?, trebuie că-i beton armat, autoritate de lucru opinat.

  În concluzie, având în vedere toate aceste „argumente”,  precum și „complexitatea cauzei și timpul relativ scurt de la măsura arestării care nu a permis finalizarea dosarului de urmărire penală” (sic!), DNA a solicitat prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile. Niciun cuvânt despre „periculozitatea socială” a lui Roșu, despre potențialele „riscuri” ale cercetării lui în stare de libertate (cu excepția unor vagi trimiteri la nevoia conservării de probe), ori despre necesitatea derogării de la caracterul excepțional al acestei măsuri de îngrădire a unui drept fundamental, garantat de Constituție.

  Și eu, și Bogdan Micu ne-am opus acestei solicitări invocând, în principal, neîndeplinirea condițiilor  de prelungire a stării de arest și, în subsidiar, răspuns cu răspuns la toate acuzațiile de fond aduse lui Robert care, dincolo de irelevanța lor în context, erau vădit neîntemeiate: Rezoluția ONU din 18 decembrie 1990 care trasează o clară demarcație între activitatea avocatului și aceea a clientului pe care el îl asistă sau îl reprezintă; autoritatea de lucru judecat a hotărârilor judecătorești care atestau drepturile clienților asistați de Roșu; lipsa oricăror indicii referitoare la individualizarea pretinselor infracțiuni și lipsa oricăror referințe la latura materială și subiectivă a ilegalităților imputate etc. etc.

  Mai avocat decât noi a fost Robert însuși care – îmi amintesc perfect, iar consemnările din cuprinsul hotărârii pronunțate atunci îmi confirmă amintirile – după ce a dezvoltat o linie de argumentație similară, și-a încheiat pledoaria cu o întrebare retorică și cu amara premoniție de care mi-a amintit reacția Smarandei. Doamna Președinte, așa cum rezultă din întreaga pledoarie a acuzării, se pare că eu mă fac vinovat că am susținut – chipurile eronat – drepturi care nu se aflau în patrimoniul clientului meu și că opiniile mele pe subiect erau „nefondate” sau „greșite”, iar pentru asta eu „merit” să fiu arestat. Dacă această logică ar fi corectă și dacă greșelile de apreciere ale avocatului – fie ele nedovedite – trebuie sancționate cu trimiterea la zdup, nu cumva și reprezentanta Ministerului Public ar trebui arestată de vreme ce i-ați respins ca neîntemeiată cererea întemnițării preventive a subsemnatului în 11 decembrie? Deci, dacă raționamentul său de azi ar fi corect, nu s-ar întoarce el ca un bumerang sancționator al propriei „greșeli” de apreciere de atunci? Indiferent ce răspuns ați oferi acestor întrebări, Onorată Instanță – pauză de câteva secunde, liniște deplină, voce tremurândă – nu mă veți scăpa de sentimentul că oamenii aceștia vor să-mi fure viața.

  Argumentele noastre tehnice și retorica pasională a lui Robert au contat fix cât niște cepe degerate în gerul lui 30 decembrie. Arestul la domiciliu a fost prelungit pentru încă 30 de zile; DNA triumfase.

  La ieșirea din sediul Curții de Apel, se auzeau deja bubuituri de artificii.

  (Va urma)

VIDEO: Au început să moară animale în LACUL IOR, POLUAT CU FECALE! Pe cine acoperă Primaria Sector 3 și autoritățile pentru protecția mediului din București de PESTE O LUNĂ DE ZILE? UPDATE: Vorbesc și „Apele Române”

Published

on

     Se întâmplă în Capitala României, în Secolul 21: Lacul IOR – TITAN din al doilea parc ca mărime din București, numit în prezent „Alexandru Ioan Cuza”, este POLUAT CU FECALE! Din Baltă Albă s-a transformat în BALTĂ NEAGRĂ. Mai mult, astăzi, potrivit imaginilor pe care le prezentăm aici – pe care le certificăm ca fiind realizate chiar azi (video sus, foto mai jos) – , s-a înregistrat și moartea unei broaște țestoase, ceea ce indică faptul că poluarea s-a intensificat, deși putea fi stopată de acum o lună, de când datează primele reclamații către autorități. „E moartă, tată, e moartă!”, se poate auzi și vocea unui părinte în filmarea trimisă de un cititor News.

 News a sesizat oficial încă de pe 18 februarie autoritățile responsabile, respectiv Agenția pentru Protecția Mediului București și Primăria Sectorului 3, doar pentru a primi ca răspuns că este necesară prelungirea cercetării, de la PS3 iar de la Agenția că s-a trimis solicitarea la Garda Națională de Mediu.

 Dar cât durează o analiză de laborator când pot fi afectate de poluare flora și fauna cât și, mai ales, copiii și toți vizitatorii parcului? Lacul din mijlocul Bucureștiului este în această situație de peste o lună, transformându-se treptat din roșu în maro și acum aproape în negru.

 Pagina de Facebook „Prietenii Parcului IOR”, care a preluat și Apelul nostru de pe 18 februarie, semnalase cazul încă de pe 8 februarie, după cum transmite azi Mediafax, care prezintă în premieră și cauza poluării, ascunsă iresponsabil de Primărie și Garda Mediu: FECALE!

 Mediafax preia un Apel făcut de organizația Eco-Civica, pe care îl prezentăm mai jos:

    Lacul IOR din București este plin de PIPI ȘI CACA!

   Lacul IOR a devenit Lacul Roșu al Bucureștiului, numai că la ultimul fenomenul este natural iar la primul e vorba de poluarea cu fecale!

   In urma sesizărilor trimise Gărzii de Mediu, această instituție împreună cu Apele Române au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR și au prelevat probe de apă.

   După analiza probelor la un institut abilitat a reieșit clar că lacul e plin de fecale!

   A reieșit o calitate slabă a apei la bacterii coliforme, nitriți și amoniu.

  Ceilalți indicatori sunt o treaptă mai sus.

   Fiind lac natural ce are la bază 3 izvoare, și nu apă curgătoare, potențialul poluator neluând in calcul acest lucru, s-a produs acest fenomen de inroșire pentru că întreaga cantitate de fecale deversată a intrat in reacție cu apa din lac, neexistând fenomenul de diluție și ,,deplasare” a poluării specifice apelor curgătoare.

   Garda are identificat un potențial poluator și a dispus PS3 să facă verificările necesare identificării sursei de…fecale.

   Stimați cetățeni, vă rugăm să nu intrați in contact cu apa și sub nicio formă nu lăsați copiii să ia contact cu apa.

  Bine că fenomenul nu s-a-ntâmplat vara pentru că trebuia închis parcul.”

   

  Observăm intenția Eco-Civica de a „spăla” Garda   de Mediu dar nu credem că se poate spune că a intervenit „imediat” decât dacă schimbăm înțelesul cuvântului din Dicționare și limba română. Imediat nu poate însemna 20-30 de zile! Ni se mai spune iată, de abia azi, că „a fost identificat un posibil poluator” și că  după finalizarea controlului vor fi luate măsuri și se vor da sancțiuni. Peste câte luni? Când vor începe să moară și peștii?

  Și de ce nu au avertizat Garda de Media și Primăria Sectorului 3 până acum populația?

  Oare pe cine acoperă de o lună de zile cele două instituții?

   

  UPDATE! La o lună de la sesizarile cetățenilor, de abia AZI încep să vorbească și „Apele Române”. 

   

  Într-o postare pe Facebook, instituția afirmă:   

   

    „Din analizele preliminare ale apei lacului IOR efectuate de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate respectiv cei fizico-chimici și biologici se situează în jurul valorilor normale.

  Aceste analize au fost solicitate în cadrul unui control coordonat de către Garda Națională de Mediu care a fost sesizată cu privire la modificarea culorii apei lacului.

  Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3. Acesteia i s-a solicitat să continue monitorizarea calității apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât și al faunei acvatice, deși nu există mortalitate piscicolă.(BA DA, există – după cum am dovedit chiar noi, aici! – NOta red.)

  Acest demers va fi continuat până la identificarea sursei care a generat transformarea culorii apei într-una roșiatică.

  În funcție de rezultatele măsurilor de monitorizare impuse administratorului, vom reveni cu informații suplimentare.”

   

  Comentatorii reacționează firescOk, dar totuși care este explicația pentru culoarea neobișnuită a lacului?Păi   cei are se știu vinovați , acum stau ascunși și nu mai poluează apa  din lac , lacul din decembrie a început să își schimbe culoarea, trist  ca primăria s3 nu a intervenit din timp și stau la căldură prin  birouri.; Puteti publica rezultatul analizelor?; Apele Române, sunteti capabili sa dati un raspuns exact,daca nu dati-va demisia si lasati pe altii….trimiteti proba la un laborator strain!; Transparenta si publicarea rezultatelor ar linisti opinia publica.; S-au deversat dejecții în lac!; Doar in România anormalul e normal . mulțumim pt implicare , aveți grija sa nu faceți hernie de disc!; Minciuni . Au început să moară animalele.; Limbă de lemn; Daca e buna, ce ar fi sa beti voi un pahar din apa aia?

   

     

   

 

 

Continue Reading

Azi în TIMIȘOARA, mâine în toată țara? Carantinarea forțată ar putea justifica și închiderea Bucureștiului urmată de restricțiile de Paști. De ALEGERI rata de infectare în Timiș era MULT MAI MARE decât acum. Cehia a INTERZIS deja sărbătorile de Paști

Published

on

    Carantinarea Timișoarei a stârnit ample reacții negative în rândul  cetățenilor sătui să stea în case, dar și în rândul patronilor de  afaceri care se plâng că dau faliment, transmite SPS. Autoritățile locale spun că  decizia este necesară întrucât rata de infectare se află în continuă  creștere, iar presiunea pe ATI e mare. Însă, în noiembrie 2020,  când au avut loc alegerile cu ciudatele lor rezultate, Timișoara avea o rată de infectare de peste 8 la mie, mai mare decât cea   de 7.4 la care ieri s-a decis carantinarea orașului. Atunci, „În noaptea „sfântă” a alegerilor, pandemia a fost sistată”. Dar nu și la Iași, unde credincioșii ortodocși au fost deposedați de dreptul lor sfânt și constituțional la credință – ILEGAL, după cum a dovedit Justiția în cele din urmă.

 Mai mult, unele localități aveau peste 10 la mie și chiar aproape dublu cu cea de acum, cu o localitate cu 13.31 la mie (vedeți foto/info). Atunci, discuțiile despre carantinare nu existau, căci orașul se pregătea de alegeri, la fel ca întreaga Românie. Carantinarea forțată a Timișoarei și „Scenariul Roșu” în care a fost băgat Bucureștiul sporesc suspiciunea față de intențiile reale ale autorităților.

 Observăm și nota aberantă cu care se intervine în comunicatul oficial al carantinării populație cu privire la intensificarea vaccinării pentru a se ieși din carantină. Nota este total aștiințifică. Israelul și-a vaccinat aproape întreaga populație iar decesele și infectările au crescut!

 Tot mai mulți comentatori avansează ipoteza ca de fapt se dorește un scenariu demn de Armata Roșie pentru Sfintele Paști al catolicilor, care urmează mai curând, pe 4 aprilie, după care se va considera firesc aplicarea aceluiași „Scenariu Roșu” și pentru ortodocși, pe 2 mai, ca să nu existe, nu-i așa, vreo discriminare. În prezent, conform „scenariului” din Capitală, este interzisă părăsirea locuințelor după ora 23.00.

 Desigur, după cum scrie un inspirat comentator online, nimeni nu ne împiedică să intrăm de Sfintele Pași în Biserici înainte de ora 21.00 pentru a ieși apoi dimineața cu Lumina sfântă.

 De data aceasta nu va mai sta nimeni închis în casă de Sfintele Paști, avertizează mai multe organizații ale societății civile românești.

 Amintim în acest context că Cehia deja a anunțat interzicerea sărbătorilor de Paști, conform EvZ. Guvernul ceh a instituit începând din 1 martie un lockdown sever.  Premierul Andrej Babis și-a avertizat concetățenii că anul acesta  Paștele (catolic, 4 aprilie) va fi sărbătorit la fel ca anul trecut,  adică fără a ieși din case, scrie startribune.

 TIMIȘOARA ÎN SCENARIUL NEGRU

 Ce se interzice, conform autorităților:

  

  „După analiza atentă a tuturor  datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a  specialiștilor în cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență  Timiș, s-a decis că, începând cu data de 8  martie 2021 ora 00:00, pe raza Municipiului Timișoara, Comunei Moșnița  Nouă, Comunei Ghiroda, Comunei Giroc și Comunei Dumbrăvița din Județul  Timiș – pentru o perioadă de 14 zile, se vor aplica o serie de măsuri  obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona  menționată, sau doar o tranzitează. Aceste măsuri au ca scop prevenirea  și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  

 Totodată,   în completarea acestor măsuri domnul Zoltan Nemeth, prefectul județului   Timiș, a purtat în ultimele 24 de ore discuții atât cu vpicepremierul  României – Dan Barna, cât și la nivelul Ministerului Sănătății – astfel  încât, în cel mai scurt timp, se va trimite spre Timișoara un număr mai  mare de doze de vaccin pentru a putea accelera campania de imunizare a  timișenilor.

  

 Conform  deciziei luate în CJSUT, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, în   perimetrul vizat, este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona  carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise  circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și  forestiere.

  

 Circulația   și staționarea persoanelor în spațiile publice, din interiorul zonei  carantinate, sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe  baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a  adeverinței eliberate de angajator.

  

 Declarația  pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data  nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității  profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura, precum  și intervalul orar necesar desfășurării activității;

  

 Totodată,   în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în  grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași  familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

  

 În   perioada următoare, se va limita programul de lucru cu publicul al  operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare   și nealimentare până la ora 20,00, cu excepția farmaciilor și a  stațiilor de distribuție carburant care pot avea program non-stop.

  

 Se   va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/   hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor   de distanțare fizică.

  

 În cazul centrelor  comerciale și a parcurilor se limitează accesul persoanelor astfel încât   să se asigure 8 mp/persoană, cu respectarea normelor de distanțare.

  

 Totodată se interzic următoarele activități:

  

 1. organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise;

 2.   organizarea de evenimente și/sau activități private pentru copii în  spații închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă;

 3.   activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară  activități de preparare, comercializare și consum al produselor  alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul  restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și  exteriorul clădirilor;

 4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

 5.   organizarea și desfășurarea adunărilor publice organizate în baza Legii   nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice,  republicată;

 6. organizarea și desfășurarea activităților de tipul spectacolelor și/sau concertelor;

 7. activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise sau deschise;

 8.   toate activitățile și competițiile sportive, individuale sau colective,   care se desfășoară în spații închise sau deschise, inclusiv săli de  fitness, cu excepția evenimentelor profesioniste organizate de  federațiile de profil;

 9. organizarea piețelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor și piețelor de vechituri.

  

 Prin   excepție de la prevederile menționate anterior, este permisă  activitatea de comercializare a florilor/aranjamentelor florale în data  de 08 martie 2021.

  

 Începând   cu data de 13.03.2021, ora 05:00, în zilele de sâmbătă și duminică,  centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pe perioada  aplicării măsurii carantinei zonale, cu excepția operatorilor economici  care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor,  magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor   putea comercializa, în zilele de sâmbătă și duminică, produse  alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem de livrare la  domiciliu, operatorii economici din centrele comerciale (zona de fast  food). Își suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă și  duminică pe perioada aplicării măsurii carantinei, inclusiv operatorii  economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare)  în magazinele comerciale.

 Începând cu data  instituirii măsurii carantinei zonale, agenții/operatorii economici în  domeniul comercializării produselor nealimentare își vor suspenda  temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii în zilele de sâmbătă  și duminică, cu excepția operatorilor economici care comercializează  produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care  comercializează hrană pentru animalele de companie.

  

 Având   în vedere situația deosebit de gravă prin care trece acum sistemul  local de sănătate, facem apel la populație să respecte cu strictețe  noile măsuri impuse, astfel încât, în cel mai scurt timp, rata  persoanelor infectate să înceapă să scadă.

  

 Hotărârea   privind instituirea măsurii de carantinare zonală în formă completă va  fi publicată pe website-ul instituției în cel mai scurt timp.”

Continue Reading

Organizatorii protestului împotriva vaccinării obligatorii, amendați cu 7.000 de lei  

Published

on

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București anunță că a amendat organizatorul protestului împotriva vaccinării obligatorii de duminică, de la Palatul Parlamentului, cu 7000 lei.

„Până în acest moment, organizatorul activității a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu a asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile H.G. 35 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, a anunțat jandarmeria într-un comunicat, citat de Antena 3.

Protestul a fost organizat de Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate. De asemenea, la protest s-au aliat simpatizanți AUR în frunte cu liderii George Simion și Claudiu Târziu.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Continue Reading
Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News