facebook
X
Connect with us

Mike Pompeo e convins că Beijingul a indus din nou eroare OMS în noul raport privind covid-19

Published

on

     Fostul secretar de stat Mike Pompeo a denunțat cel mai nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care a concluzionat că este „e extrem de puțin probabil” că focarul COVID-19 să fi provenit dintr-un laborator chinez.

  Într-un interviu pentru Fox News, Pompeo a declarat că el crede că oficialii OMS acționează în interesul Chinei. Pompeo susține că exist „dovezi semnificative” că pandemia globală provine de la laboratorul din Wuhan, potrivit New York Post.  „Trebuie să spun că motivul pentru care am părăsit Organizația Mondială a Sănătății a fost pentru că am crezut că e coruptă și că a fost politizată. Și era supusă lui Xi Jinping în China ”, a spus Pompeo despre decizia administrației Trump de a se retrage din organismul ONU.

  „Sper că nu este cazul aici cu ceea ce au anunțat astăzi. Aștept cu nerăbdare să văd rapoartele și analiza lor, dar nu cred că au avut acces acolo unde aveau nevoie. Știu că nu au primit accesul în timp util ”, a spus el.

  ”De aemenea, știu că au existat dovezi semnificative că acest lucru ar fi putut proveni din acel laborator”, a spus Pompeo.

  O misiune condusă de OMS în China a declarat săptămâna aceasta că va investiga în continuare dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, o situație pe care o consideră extrem de puțin probabilă.

 Misiunea a afirmat că principalele ipoteze sunt că virusul a provenit dintr-un liliac, deși există mai multe scenarii posibile pentru modul în care a trecut la oameni, posibil mai întâi prin infectarea unei alte specii de animale.

  „Descoperirile noastre inițiale sugerează că introducerea printr-o specie gazdă intermediară este calea cea mai probabilă a răspândirii  și  va fi nevoie de mai multe studii și cercetări specifice ”, a declarat expertul OMS în siguranța alimentelor și bolile animalelor, Peter Ben Embarek.

  Fostul președinte Donald Trump a susținut că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan. China a negat vehement, afirmând că Institutul de Virologie din Wuhan nu a studiat viruși apropiați de COVID.

  

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News