facebook
X
Connect with us

Degradarea simbolurilor: deriva neomarxistă și globalistă a Centrului Rațiu pentru Democrație

Published

on

Dl. Nicolae Rațiu a intrat recent în atenția publică atunci când a cerut unui partid să nu folosească imaginea lui Ion Rațiu asociată unui citat care elogia libertatea de expresie. Dacă Dl. Nicolae Rațiu este atât de preocupat de imaginea lui Ion Rațiu, ar trebui întrebat: de ce oare Centrul pentru Democrație Ion Rațiu (și platformele asociate) uzurpă memoria lui Ion Rațiu promovând o constelație de idei, politici și personalități care nu au nici o legătură cu creștin-democrația națională reprezentată de Ion Rațiu ci aparțin evident trendului neomarxist globalist?

Dacă cineva a uzurpat memoria lui Ion Rațiu acesta este tocmai Centrul Rațiu pentru Democrație!

Iată de ce: o privire atentă pe pagina de facebook a Centrului Rațiu dovedește afirmațiile noastre. Printre lucrurile promovate regăsim un elogiu adresat judecătoarei Ruth Ginsburg icoană a stângii mondiale fiind responsabilă de promovarea celei mai mari liberalizări a avortului din America. Ginsburg este responsabilă și pentru babilonia actuală a redefinirii sexului biologic care este azi responsabilă de distrugerea juridică a femeii însăși (prin faptul că bărbați autoidentificați drept femei pot participa la competițiile sportive feminine).
În aceeași direcție, pagina sprijină protestele feministe din Polonia ocazionate de interzicerea avortului eugenic (adică a avortării preferențiale a copiilor cu sindrom Down în ciuda faptului că persoanele cu sindrom Down se pot bucura de o viață demnă și fericită. Pagina promovează și educația sexuală în școli, ignorând problemele grave care sunt ascunse sub discursul igienist, cum ar fi discuțiile despre masturbare sau sex anal cu copii de vârste fragede și insistența autoritară de tip USR de a elimina dreptul părinților de a retrage copiii de la astfel de „cursuri” care se vor predate de activiști din ONG-uri fără competență medicală. Ar fi încurajat părintele Basiliu Rațiu sau Ion Rațiu ideologia antifeminină a transgenderismului sau avortarea copiilor doar pentru că aceștia suferă de sindromul Down?
Pagina promovează totodată evenimente care încurajează imigrația în Europa de Est, în ciuda faptului clar că popoarele Est-Europene, așa cum atestă statisticile, refuză să repete experimentul catastrofal realizat de Europa de Vest, prin care migrația de masă a provocat conflicte sociale grave și a încurajat islamizarea și terorismul punând la risc cetățenii naivi care au crezut în mitul globalist potrivit căruia migrația de masă ar fi o soluție reală pentru problemele din afara Europei. Paradoxal, unii membrii ai Centrului Rațiu s-au ocupat de traficul de persoane, dar nu au înțeles că fenomenul migrației de masă ilegale (care a deschis o prăpastie între țările Europei) are tocmai natura unui trafic ilegal de persoane în care traficanți veroși vând iluzii pe bani grei și pun la risc mii de oameni care traversează marea. Centrul Rațiu a fost implicat în programe și finanțări privitoare la minorități, o altă agendă eminamente globalistă pe care organismele supranaționale o exploatează pentru a proiecta putere în interiorul statelor naționale. Ar fi încurajat dr. Ioan Rațiu, cofondator al Partidului Național din Transilvania, migrația de masă ilegală și islamizarea Europei?
Pagina de facebook a Centrului Rațiu promovează presa globalistă de stânga (New York Times, BBC, The Guardian) care nu are nimic de-a face cu creștin-democrația românească ci este o presă deschis socialistă. Nici măcar din greșeală nu este postată o revistă creștin-democrată sau o temă națională. Din contra, Forumul Rațiu este dedicat rescrierii istoriei naționale „cu aspectele ei întunecate” (…) explorăm diferite versiuni de predare a istoriei, una care să suprime naționalismul/populismul”. Altfel spus, istoria va servi la culpabilizarea politică retroactivă românilor, și nu la menținerea memoriei și identității naționale. Ce legătură este între tradiția emancipării naționale a familiei Rațiu și niște profesori de istorie străini invitați să-i reeduce profesorii de istorie din liceele românești să nu mai predea istorie centrată pe identitatea națională? Nici o legătură. Acesta este un neo-rollerism soft, făcut cu ștaif occidental, adică un control ideologic globalist asupra predării istoriei naționale al cărui impuls vine tot din afara țării.
Deși se arată îngrijorat de democrație, Centrul Rațiu nu suflă nici o vorbă despre marele pericol al cenzurii Big Tech, despre autoritarismul crescând al unor instituții lipsite de orice legitimitate democratică precum OMS, despre modul cum corporații gigantice decid peste capul milioanelor de oameni politici publice autoritare nemaivăzute în Occident de la al doilea război mondial. Poate este doar lipsă de viziune politică care nu vede că adevăratul pericol la drepturile omului vin de la cei puternici care au bani, monopolul rețelelor sociale, pârghii evidente în organismele supranaționale care dictează politici de sus în jos popoarelor. Desigur, se știe că cei bogați au suferit cel mai puțin distrugerea nemaivăzută a drepturilor civice și a clasei mijlocii în timpul pandemiei. Dar să te crezi luptător pentru democrației și să nu fii capabil să investighezi critic abuzurile extraordinare ale autorităților publice și instrumentalizările ilegale ale epidemiei, înseamnă sau că nu aperi de fapt democrația sau că nu înțelegi noile realități politice.

***

Fiecare crede ce vrea și promovează ce ideologie dorește. Însă bunul simț cere să nu spui că cercul este pătrat sau invers. Nu poți acoperi toate aberațiile neomarxiste cu imaginea lui Ion Rațiu. Este o rușine! Este clar că în locul creștin-democrației cu tentă națională (specifică originii ardelenești a familiei Rațiu), Centrul Rațiu promovează un „democratism” difuz cu orientare socialistă și neomarxistă. Prin aceasta, Centrul nu diferă cu nimic față de Fundația pentru o Societate Deschisă fiind o clonă ideologică perfectă a ideologiei globaliste.

Ce legătură este între tradiția memorandistă a luptei naționale și jargonul globalist și oengist promovat de Centrul Rațiu pentru Democrație? Ce legătură are globalismul promovat cu Romanian Heritage Fundation. Nici una. Pe ambalaj este scris un lucru, iar în interior se vinde cu totul altceva. Este o deturnare axiologică, ideologică și politică a întregii tradiții familiale și de partid. Dacă pe sediul lui Ion Rațiu din Anglia era afișat tricolorul, pe pagina Centrului Rațiu pentru Democrație nu găsim, desigur, nici un tricolor. Și afișarea lui ar trezi grimase și ochii dați peste cap ai cremei oengiste a societății civile crescută cu granturi, proiecte pe axele de finanțare. Simbolurile contează și ele spun totul, intuitiv și eficient. În ciuda tradiției anticomuniste a lui Ion Rațiu, se pare că urmașii lui nu au înțeles amploarea hegemoniei neomarxiste care erodează astăzi civilizația occidentală din interior, fiind, din acest punct de vedere prinși într-o lectură foarte locală și anacronică a peisajului ideologic. Comunismul nu se va întoarce în occident cu flamura roșie și cizme ci prin dictatura politicii corecte, prin cucerirea ideologică a instituțiilor statului de drept, prin monopolul Big Tech, prin autoritarismul sanitar și prin desuveranizarea statelor naționale în numele globalismului salvator. Dar acesta este riscul când ești prins în lumea „celor bogați”, a elitelor globaliste care desenează hărțile ideologice și planifică noile construcții politice supranaționale: să îți uiți rădăcinile și menirea originară.

„Fii mândru că eşti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil şi vechi. Civilizaţia are rădăcini adânci în pământul ţării noastre.” 

„Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el.” – Ion Raţiu 

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News