facebook
X
Connect with us

Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, s-a vaccinat anti-covid

Published

on

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, s-a vaccinat împotriva coronavirusului, joi 28 ianuarie, la Spitalul Clinic Universitar Capa din Istanbul, scrie Orthodox Times.

Cu această ocazie, Patriarhul Ecumenic a mulțumit personalului medical al clinicii, precum și tuturor colegilor lor din întreaga lume, pentru sacrificiul de sine în lupta pentru tratamentul pacienților și sprijinul rudelor lor.

Patriarhul ecumenic a încurajat credincioșii să fie vaccinați împotriva Covid-19 cât mai curând posibil pentru a opri acest virus mortal, precizează sursa citată.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu spunea la începutul anului se va vaccina cu siguranță. „Am 81 de ani, deci aparțin grupelor de vârstă care trebuie vaccinate. Dar nu este doar o chestiune de necesitate sau de alegere, ci și o responsabilitate față de semeni. De aceea, sper că o mare parte a populației lumii va fi vaccinată în curând pentru a opri răspândirea virusului mortal. Cu toate acestea, până atunci, trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile de protecție pentru a nu plânge mai multe victime ”, a menționat atunci Patriarhul Ecumenic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple R3Media.

Patriarhul Ecumenic este unul dintre puținii ierarhi ortodocși care s-au vaccinat până acum, alături de Mitropolitul Ierotheos Vlahos. În general ierarhii Bisericii Ortodoxe, indiferent de țara în care slujesc, au evitat să se vaccineze. În România, Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Casian al Dunării de Jos sunt singurii episcopi care au vorbit public în favoarea vaccinării.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News