facebook
X
Connect with us

Vedeta vacciniștilor de serviciu Beatrice Mahler are probleme cu integritatea: Tribunalul București îi judecă azi ilegalitatea ocupării funcției de manager al Institutului „Marius Nasta” din București

Published

on

    Doctorița Beatrice Mahler, originară din Bihor și apropiată PSD, a fost  acționată în instanță de Ministerul Sănătății, încă de pe vremea lui Nelu Tătaru, care considera că și-a  ocupat ilegal postul de manager al Institutului de Pneumoftiziologie  „Marius Nasta” din București, informa publicația Libertatea.ro anul trecut, citată de eBihoreanul.ro. Astăzi, Mahler este vedeta unui calup de spoturi vacciniste dintr-o campanie care depășește cadrul legal și încalcă deontologia profesională, campanie media contestată de ActiveNews la CNA și Colegiului Medicilor și sistată momentan de pe unele posturi.

 Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a ascuns că este contestată în instanță chiar de către minister, transmitea Libertatea. Ministerul Sănătății, condus pe atunci de Nelu Tătaru, a cerut Tribunalului București anularea concursului prin care Beatrice Mahler a devenit manager, fiind constatate abateri de la prevederile legale. Una dintre ele privea faptul că de concurs a știut doar ea, din câte reiese de mai jos.

  Potrivit aceleiași surse, Ministerul Sănătății cere în  instanță anularea concursului prin care managerul Beatrice Mahler a  ocupat postul de conducere la „Marius Nasta”. „S-au încălcat prevederi obligatorii, de ordine publică și în consecință Concursul și toate actele emise în desfășutrarea acestuia, inclusiv rezultatele, sunt lovite de nulitate absolută.” se arată în Cerere de Chemare în Judecată a Ministerului Sănătății, din care reproducem o parte, în format PDF, mai jos. Prima înfățișare a procesului ce se judecă   la Tribunalul București este programată pe 17 iunie. Potrivit portalului Tribunalului București astăzi, 27 ianuarie 2021, la orele 9.30 are loc o nouă înfățișare (captura de ecran în baza textului sub Cererea din Scribd). Cum fondul chestiunii a rămas exact același, redăm mai jos articolul surselor citate, pentru a înțelege mai bine cine este vaccinista de serviciu Beatrice Mahler:

 Concurs nelegal?

 Pârâți în proces sunt Institutul „Marius Nasta”, dar și Beatrice  Mahler. Cererea de chemare în judecată a fost depusă la Tribunal în 4  februarie 2020. 

 Concret, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că respectivul  concurs – cel în urma căruia bihoreanca a devenit manager al Spitalului  „Marius Nasta”, care s-a ținut în iulie 2018 – a fost organizat fără  respectarea legii. Acest lucru ar fi reieșit dintr-un audit realizat de  minister în 2019. 

 „În instanță vom depune toate documentele de care Corpul de Control  al ministerului nu a ținut cont în urma auditului. Am făcut toate  demersurile pentru a prezenta în fața instanței punctul nostru de vedere   și instanța o să decidă care e realitatea”, a declarat pentru  Libertatea, managerul Beatrice Mahler.  

 Potrivit acesteia, singura problemă legată de organizarea  respectivului concurs ar fi fost faptul că anunțul nu a fost publicat în   prealabil și pe site-ul Gov.ro, site-ul oficial al Guvernului.  Doctorița susține că, de fapt, anunțul privind organizarea concursului  ar fi fost trimis către portal, însă nu a fost publicat.

 Citând surse din Ministerul Sănătății, Libertatea.ro notează că  autoritățile au ales varianta de a deschide un proces, în timpul  mandatului ministrului Victor Costache, pentru a evita vreo reclamație  de abuz, care ar fi putut să apară dacă Beatrice Mahler ar fi fost  demisă pur și simplu.

 Aceeași sursă a publicației spune că Beatrice Mahler era o  vizitatoare frecventă a Ministerului Sănătății, unde mergea în biroul  Georgetei Bumbac, ex-secretar general în cadrul MS, fină a unui baron  PSD, demisă de Ludovic Orban.

 Școlită în Oradea

 Jurnaliștii de la Libertatea.ro amintesc că în ultimii ani Institutul   „Marius Nasta” a fost în centrul mai multor scandaluri. De fiecare  dată, managerul Beatrice Mahler a făcut „turul” televiziunilor pentru a  se apăra. În 2019, spre exemplu, cel puțin 18 pacienți au decedat în 3  luni ca urmare a infecțiilor nosocomiale contactate în secția ATI. 

 Doctorița Beatrice Mahler Boca a spus într-un interviu că a copilărit   în comuna Sârbi din județul Bihor. Ea a studiat, apoi, la Liceul  Sanitar din Oradea și apoi la Facultatea de Medicină și Farmacie din  Oradea (1993-1999). Și-a făcut rezidențiatul chiar la spitalul „Marius  Nasta” din București, iar apoi, timp de un an, a lucrat ca medic  specialist pneumolog în Aleșd (2006-2007). Apoi, doctorița a devenit  asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol  Davila din București.

 Înainte de a deveni manager, Beatrice Mahler a fost director medical  la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. În  decembrie 2017, ea a devenit manager interimar al unității spitalicești  din Capitală, în timpul mandatului ministrului orădean al Sănătății,  PSD-istul Florian Bodog.

  Cererea de Chemare in Judecata a medicului Beatrice Mahler de catre Ministerul Sanatatii by ActiveNews Romania on Scribd

                           

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News